Connect with us

Hír

Shazier önszántából, Bell muszájból maradna a Steelersnél?

Zajlik az élet a Pittsburgh Steelers háza táján az Antonio Brown-saga mellett is. Egy másik kulcstámadóval, Le’Veon Bellel sem sikerült még kideríteni, hogy mi lesz a sorsa, míg Ryan Shazier továbbra sem mondott le arról, hogy visszatérjen a Steelersbe.

 

 

Ryan Shazier még mindig a visszatérésről álmodik. A Super Bowl előtt több interjút és készítettek vele, ahol csak ismételni tudta szándékait, és nem mondott le a karrierje folytatásáról – természetesen a Steelersben. Egyes pletykák szerint a Steelers és a játékos hamarosan megegyezhet egy új egyéves szerződésről, hiszen Shazier kontraktusa lejár márciusban, és szabadügynök lesz.

 

Még semmi sem döntetett el. Szeretnék a Steelersnél maradni, ők draftoltak, náluk válthattam valóra az álmomat. Imádom az egész szervezetet, és nem akarok máshová tartozni.

– mondta a linebacker.

 

Egy másik érdekes fejlemény is akad a csapatnál: Le’Veon Bell jövője. Shazierhez hasonlóan a klasszis futó szerződése is lejár, ám nem engedné el csak úgy a Steelers. Kevin Colbert general manager terve ugyanis az, hogy egy transition taget helyez a játékosra. Ezzel a taggel a csapatnak lehetősége van bármilyen másik franchise szerződés ajánlatát matchelni, amivel magához láncolhatná Bellt. Ez már csak azért is érdekes szituáció, mert pár héttel ezelőtt még úgy nézett ki, hogy Antonio Brown és Le’Veon Bell nélkül vág neki a 2019-es szezonnak a Steelers, de úgy tűnik a két sztár közül legalább az egyikhez ragaszkodnának.

 

Bár a transition tag esetén ha nem tudja/akarja megadni azt az ajánlatot a futónak a Steelers amit más csapattól kap, akkor kompenzáció nélkül távozik, igazából semmi veszteni valója nincs ezzel Colbertéknek. Bell ugyanis az elmúlt két évet franchise tag alatt játszotta, szóval egy harmadik tag értéke az öt legjobban fizetett irányító átlagkeresetével lenne egyenlő, így ez szóba sem jöhet. Ha viszont befut egy ajánlat, ami Bellnek jó, a Steelers pedig úgy dönt, hogy megadja, akkor minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Bell ugyanis nem a Steelersre neheztel, hanem a szerződés ajánlataikra, amik szerinte kevés garantált összeget tartalmaztak. Itt viszont nem a Steelersszel tárgyal első sorban, szóval olyan kontraktusról egyeztethet az ügynökével, amilyet ő igazán szeretne – hogy ez melyik csapattól jön végül, az neki szinte mindegy.

 

Legutóbb Kyle Fullerrel fordult elő, hogy transition taget kapott, és végül a Green Bay Packers ajánlatát matchelte Ryan Pace.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!