Connect with us

Hír

Újabb játékosától vált meg a Falcons

Folytatódik a tisztogatás az Atlanta Falcons háza táján. A két évvel ezelőtti Super Bowl résztvevő ugyanis azok után, hogy a minap megvált a cornerback Robert Alfordtól, most rúgójától, Matt Bryanttől is elköszönt.

 

 

A 43 éves játékos ugyanakkor azonnal közölte twitterén, hogy készen áll arra, hogy visszatérjen 18. NFL szezonjára is. A mögöttünk álló évben 13 meccsen lépett pályra, összesen pedig 10 évet töltött Atlantában. 2018-ban 21-ből 20 mezőnygólt értékesített, az extra pontokat pedig 94.3%-ban lőtte be. A legtávolabbi rúgása 57 yardról ért pontokat.

Ezek alapján egyértelmű, hogy Bryant nem teljesítménye miatt került lapátra, hanem a szerződése miatt. A kicker ugyanis 2019-ben 4.1 millió dollárt foglalt volna el a fizetési plafon alatt, a kivágásával viszont 2.8 milliót fel tudott szabadítani az 1.3 milliós halott pénz mellett.

Ezzel szemben a szezon végén Bryantet helyettesítő Giorgio Tavecchio mindössze 645 ezer dollárjába kerül a csapatnak. Utóbbi bizonyította alkalmasságát, hogy megoldás lehet a csapat kicker posztjára hosszútávon: azon a három meccsen, amikor pályára lépett egy rúgást sem hagyott ki a Falcons mezében (5 FG és 8 XP).

A Falcons a két kivágásnak köszönhetően már majdnem 8 millió dollárt szabadított fel.

 

Update: Brooks Reedet is elküldte a csapat. A defensive end kivágásával 4,5 millió dollárt spórolt a Falcons.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!