Connect with us

Draft

Cody Ford

Idén nem lesz olyan klasszis támadófalember a drafton, mint tavaly Quenton Nelson, de rengeteg olyan játékos közül lehet választani, aki reálisan első kör közepét is érhet. Elsősorban jó tackle-ök jönnek a draftra, akikből nem elképzelhetetlen, hogy guardot faragnak. Sok csapatnak kell megbízható támadófalat felhúznia, így nem lenne meglepetés egy nagy rush a kör végéig.

Cody Ford, az Oklahoma játékosa a sok hasonlóan tehetséges játékos közül is kimagaslik egyelőre, főleg passzblokkolás tekintetében, így azok a csapatok, akik elsősorban a levegőre helyeznék a hangsúlyt, biztosan magasan értékelik.

Ford első látásra is jó prospectnek tűnik, megvan a magassága, az ereje és karhossza is a játékhoz. Legnagyobb erénye hogy iszonyatos erővel képes játszani, de egy pillanatra sem veszti el az egyensúlyt, amit ellene lehetne fordítani. Nem csak hosszú, de erős kezei is vannak, amiket jól használ. Szeret előnyt kovácsolni már az első kontakt felvételekor, ha ő irányítja a blokkot, akkor nagyon nehéz megkerülni őt.

A szögeket jól választja meg, viszonylag jó szeme van a játékhoz és általában tanul a hibáiból is. Mérkőzés közben is képes kiigazítani a játékát, ha kiismeri az ellenfelet. Jól veszi fel a stuntokat és legtöbb rush ellen van ellenszere. Bull rushból például nagyon nehéz megverni, ha nincs elegendő hely mellette. Nincs ordítóan sok tapasztalata, de nagyon érett játékos.

A technikája kifinomult, sok javítanivalót nem igényel, egyedül a lábmunkája gyengébb a kelleténél. Ha térben tud érkezni mellette az ellenfél, akkor hajlamos kapkodni és ilyenkor szétesik a mozgása. Nem kimondottan atletikus és gyors, így a speed rush lehet a legnagyobb fegyver ellene. Testméreteiből adódóan nem a legjobb, ha szűk térben kell gyorsan mozogni, de ettől függetlenül nem használhatatlan húzások során és a második szintre is felér, de kétségtelenül itt nem a legtermészetesebb a mozgása.

Kézhasználatának és hosszúságának köszönhetően a passzblokkolás az erőssége, még úgy is könnyedén oldja meg a feladatát, hogy lábmunkájával nem tudja tökéletesen letükrözni az ellenfelet. Általában ezt erejével és football tudásával egyensúlyozza. Sokat segít technikáján, hogy méreteihez képest könnyedén tartja meg az egyensúlyát, erőből is nehéz elnyomni.

Futásblokkolásban van még hova fejlődnie, de szerencsére abszolút megvan az upside a játékában. Lábmunkája nem jó, de nem is katasztrofális, egy tapasztalt edzővel ezen könnyedén fejleszteni tudnak. Itt elsősorban atletikusságát érheti panasz, a Combine-on legtöbb gyakorlatban a vert mezőnyben végzett.

A profik között lehet tackle vagy guard is, mindkét poszton játszott már és nem vallott szégyent. Nem kizárt, hogy aki draftolja az tackle-ként képzeli el, de végül bemozgatja guardba. Be lehet dobni a mélyvízbe és elsőkörös tehetségként valószínűleg be is fogják, de egy év tanulás és fejlődés után nagyobbat robbanna. Elsősorban olyan csapatnak lehet értékesebb az átlagnál, aki jó passzblokkoló játékost keres, de kizáró ok nem lesz futásorientált offense-ekben sem.

Az első körben rengeteg csapat van, aki lecsaphat rá. Valahol a Bills környékén kelhet el legkorábban, akiknek hatalmas szükségük is lenne egy jó falemberre, de a Bengalson, a Vikingsen át egészen a Texansig bárki lecsaphat rá. Azon meglepődnék, ha kicsúszna a top25-ből, sőt egyre nagyobb esélyt látok rá, hogy top15-ben fog elkelni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!