Connect with us

Szabadügynök

Egy cél mindenek felett – Saints FA-értékelő

Azt láthattuk, hogy a piac nyitása előtt túl sok dollárja nem volt az idei NFC döntősnek. Nagy varázslat nem történhetett, de azért sikerült mégis több helyet csinálni a sapka alatt (bár ez még visszaüthet a következő években). A cél egyértelmű, még egy gyűrűt nyerni Brees-zel!

Brees szerződésében a cap hitet egy kicsit eltolták, hogy most legyen elegendő dollár az erősítésekre. Ahogyan várható volt Ingram és Okafor is csapatot váltott. Mikor már azt hihették, hogy megvan a keret magja, akkor a center, Max Unger közölte, hogy ő mégsem folytatja pályafutását, ezzel növelve Mickey Loomis ráncainak számait. Az Okafor hagyta űr miatt sikerült a védőfalat megerősíteni és növelték Brees célpontjainak számait.

Érkezők:

Nick Easton, C (4 év, 24M) – Miután a ligaszinten is elit center, Max Unger úgy döntött, hogy inkább szögre akasztja a stoplist, gyors lépés kellett. A gyors pótlás a Vikingstól érkezett, Nick Easton személyében. Nyaksérülés miatt az egész előző szezont kiülte a falember, és nem kis feladat lesz, hogy Ungert megfelelő szinten helyettesítse.

Jared Cook, TE (2 év, 15,5M) – Azt már tudták a csapatnál, hogy tight end poszton igen csak meggyengültek, miután Ben Watson volt tavaly a legjobbjuk, ő pedig befejezte pályafutását. Nem is akárki érkezett, Jared Cook 2017-ben 688 yarddal és 2 TD-vel zárt, 2018-ban pedig 896 egységet szerzett és 6 alkalommal tett látogatást labdával a célterületre. Nem valószínű, hogy majd pont a liga egyik legjobb irányítója mögött produkál rosszabb számokat. Ezzel ugyanolyan sok fejű szörnyeteg marad a Saints offense, mint amilyet már megszokhattunk az elmúlt években.

Latavius Murray, RB (4 év, 14,4M) – Miután Ingrammel nem sikerült új kontraktust aláíratni, így kellett mindenképp valaki Kamara mögé. Jól sikerült a pótlás, hiszen a Murray-Kamara páros sem tűnik kisebb gondnak az ellenfeleknek, mint volt az Ingram-Kamara duó. A volt Vikings futó a rookie évétől eltekintve minden szezonban legalább 6 TD-t szerzett és yardokat is szorgosan gyűjtögette.

Malcom Brown, DT (3 év, 15M) – Okafor mögött hagyott űrt valahogy pótolni kellett, és erre a 2015-ös első körös Brown lett kinézve. A védőfalember New Orleansban bizonyíthatja, hogy ő jobb játékos, mint amit láthattunk tőle az elmúlt években. Kérdés persze, hogy fel tud-e nőni Okafor szintjéhez, amihez azért javulni kell mindenképp. Az összeg, amit kapott teljesen reális és ha Brown teljesítménye jobb lesz, akkor ez egy nagy húzás volt a Saints front office-tól.

Mario Edwards, DT (2 év, 5M) – Az ellenfél irányítók életét keseríteni érkezett a Giantstől távozó Edwards. A futás elleni védekezésben lehet hasznosabb a DT, és vele bővült a poszt mélysége is. A mostanában tapasztalt szerződésekhez képest a Saints két játékost hozott szinte bagóért, akik azért bőven láttak már pályát karrierjük alatt. Benne van, hogy nem válik be sem Brown, sem Edwards, de ezekkel a kontraktusokkal azért túl sokat nem kockáztattak.

Marcus Sherels, CB (1 év, nem ismert) – Sherels már a harmadik érkező a vikingektől idén. Mondjuk ő lesz az, aki valószínűleg a legkevesebbet tölti majd a pályán. A CB sor mélységét jött segíteni és kapott egy prove it szerződést, amiben kockázat nincsen.

Maradtak:

Teddy Bridgewater, QB (1 év, 7,25M) – Brees szerződésével többek között azért is kellett machinálni, hogy Bridgewaterre maradjon pénz. Már a kitekintőben is említettem, hogy benne van a potenciál a komoly sérülésből visszatérő irányítóban, hogy majd átvegye egyszer Drew helyét, és itt van neki még egy év tanulni a rutinos róka mögött. Mindenképpen jó döntés volt, hogy nem engedték el, pedig kapott ajánlatot máshonnan is.

Will Lutz, K (5 év, 20,25M) – Ha van egy jó rúgód, azt tartsd meg mindenképp, ezt tette a Saints is. Lutz egyenletes jó teljesítménye arannyá vált neki, hiszen kapott egy kickerek között igen hízelgő szerződést, amivel az ötödik legjobban fizetett lett a posztján. Ezzel hosszú időre magához láncolták a tehetséges játékost.

Mellettük még új szerződést kapott Craig Robertson (LB), Chris Banjo (S), Michael Ola (OL) és tenderrel maradt Cameron Tom (C), Justin Hardee (WR), Vince Biegel (LB), Zach Wood (LS). Az itt felsoroltak nagy része az 53-as rosteren szeretne majd helyet kapni és a rotációba beférni.

Értékelés:

Nem volt túl rózsás a helyzet a szezon után, hiszen a sapka alatt nagyon kevés hely volt és fontos lejáró szerződésű játékos is volt pár. Egy kicsit “varázsoltak”, így a távozókat sikerült pótolni, de azért, hogy Okafort mennyire sikerült, afelől még vannak kétségeim. A támadó oldalon minden bizonnyal ugyanolyan sikeresek lesznek és az NFC egyik esélyesei ők. Unger kicsit (lehet nem is annyira kicsit) megszívatta őket, hogy nem pár héttel előbb vonult vissza, de a rendelkezésre álló összeg és a hiányposztok foltozása viszonylag jól sikerült. Egy fajta must win módban vannak, hiszen nagyon szeretnének még egy gyűrűt, amíg Brees ott van. De hogy mi lesz Brees után, arra nem most keressük a választ. Értékelés: B.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!