Connect with us

Draft

FK! Mock Draft 4.0

Ez már az idei negyedik mock draftunk (az előzőeket megtaláljátok ITT), de ez az első a szabadügynök-piac nagy részének leforgása után, azaz most van a legjobb képünk a csapatok megmaradt hiányposztjairól. Elég vad mockot hoztam most össze, hat trade-del, amiből kettő a top3-ban van. 

A narancssárga színnel jelölt játékosokra kattintva átugorhattok a hosszabb ismertetőjükre – a két kimaradó ha minden jól megy a héten érkezik, illetve olyanokról is írtunk már, akik most nem kaptak helyet az első körben. Ezen kívül itt szeretnék emlékeztetni mindenkit, hogy várhatóan április 15-én érkezik az FK! Magazin, ami nyilvánvalóan a drafttal fog foglakozni!

 TRADE 1/1 Oakland Raiders (from Cardinals)
 Kyler Murray
 QB, Oklahoma

Raiders adja: 1/4 + 1/24 + 2020/3.kör

Cardinals adja: 1/1

Ha egy pisztolyt szegeznének a fejemhez és tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy Kyler Murray a Cardinalsban fog kikötni 1/1-re. De mivel ez úgysem a végleges mockom és a mockok arra vannak, hogy eljátsszunk különböző forgatókönyvekkel, így most veszem a szerintem második legvalószínűbb szcenáriót.

A Raiders megszerezte nemrég Antonio Brownt és Tyrell Williamst is, mindketten kiválóak hosszabb játékoknál, Derek Carr erre pedig nem képes, így kell Murray, aki viszont nagyon is. Grudenék pedig imádják Murray-t. Halálos lehetne ez az offense.

 1/2 San Francisco 49ers
 Nick Bosa
 EDGE, Ohio State

Mivel egyre valószínűbb, hogy 1/1-re Kyler Murray megy majd ki, így kiváló helyzetben a 49ers, és készülhet arra, hogy másodpercek alatt felrohanjon a pódiumhoz a cetlivel.

 TRADE 1/3 Cincinnati Bengals (from Jets)
 Dwayne Haskins
 QB, Ohio State

Bengals adja: 1/11 + 2/42 + 2020/1. kör

Jets adja: 1/3 + 2020/3.kör

Vége a Marvin Lewis érának, így véget lehet vetni az Andy Dalton érának is. Zac Taylor hozhat magának egy nagyon okos és pontos irányítót, akivel a rövid és középtávoli játékok nagyon jól működhetnek.

 1/4 Arizona Cardinals (from Raiders)
 Quinnen Williams
 iDL, Alabama

Ha megtartják Rosent, akkor ez a legjobb lehetőségük. Kapnak egy plusz első kört és ebben a forgatókönyvben még be is húzhatják azt a játékost, akit akár 1/1-re is vihettek volna. Nem igazán van hiba Williams játékában, hatalmas erősítés lesz Arizonába.

 1/5 Tampa Bay Buccaneers
 Josh Allen
 EDGE, Kentucky

A Bucs is örül a két irányítónak a top4-ben, így marad nekik egy top3-as játékos, ráadásul ha így alakulnak a dolgok, akkor hiányposztra marad Allen.

 1/6 New York Giants
 Jawaan Taylor
 OT, Florida

Nem lepne meg Sweat vagy White sem, simán lehet, hogy a front7-t akarja erősíteni Gettleman, de most befejezi a támadófalat és kiteszi az ablakba, mint a mesterművét.

 1/7 Jacksonville Jaguars
 DK Metcalf
 WR, Ole Miss

Ha Taylor kimegy előttük, akkor fegyvert kell hozni Folesnak. Metcalf pedig kettő az egyben fegyver BDN-nek, hiszen mélységi célpontnak is kiváló és termete miatt fel is lehet dobni rá az 50/50 labdákat. Mindkettőt szereti Foles.

 1/8 Detroit Lions
 Montez Sweat
 EDGE, Mississippi State

Hozták Flowerst, kellett is, de nem elég ma már egy pass rusher, így jöhet Sweat, és egy félelmetes duó jöhet létre Detroitban.

 TRADE! 1/9 Washington Redskins (from Bills)
 Drew Lock
 QB, Missouri

Bills adja: 1/9

Redskins adja: 1/15 + 2/46

Érkezett Keenum, de ő nem megoldás, hosszú távon meg főleg, így kell egy fiatal, ráadásul Lock illene is Gruden vertikális passzjátékába. Nyilvánvalóan a Broncost kellett átugrania a Redskinsnek, hogy bebiztosítja Lockot.

 1/10 Denver Broncos
 Devin White
 LB, LSU

Vic Fangio megszerzi vezérét a védelem közepére, ha már Lockról lemaradnak.

 1/11 New York Jets (from Bengals)
 Brian Burns
 EDGE, Florida State

Tökéletes forgatókönyv a Jetsnek, extra pickeket kap a csapat és még így is be tud húzni egy egészen kiváló passzsiettetőt.

 1/12 Green Bay Packers
 Devin Bush
 LB, Michigan

Mivel csak két “épkézláb” linebacker van a classban, így szerintem hamar el fog kelni Bush is White után. A Packers egyik legnagyobb hiányposztja pedig a linebacker (base és nickel formációban lecserélhetik Burkst és nem kell folyton dime felállást játszani Josh Jonesszal) így inkább az első pickükkel ruháznak be erre a posztra, aztán majd a másikkal néznek a TE pozíció felé.

 TRADE 1/13 Tennessee Titans (from Dolphins)
 TJ Hockenson
 TE, Iowa

Titans adja: 1/19 + 2020/2. kör

Dolphins adja: 1/13

A Packers döntésének a Titans örül a legjobban, így bent maradt Hockenson, akiért fel lehet egy kicsit mozogni. Walker kiöregszik lassan, de amíg nem, addig meg lehet a két tight endes formációkat nyomni. A Billst és a Pantherst is meg kellett előzni, a Dolphins pedig szívesen hátramozgott.

 1/14 Atlanta Falcons
 Ed Oliver
 iDL, Houston

Kezdek attól tartani, hogy bárhová is kerül Oliver, én Falcons játékosként fogom emlegetni a szezon elején/közben, annyira adja magát ez a páros és annyira sokszor mockolom ezt, hogy azt fogom hinni, így is történt valójában.

 1/15 Buffalo Bills (from Redskins)
 Jonah Williams
 OL, Alabama

Egész jól kezdett építkezni támadóoldalon a Bills a piacon, de messze még a vége, a támadófalat tovább kell erősíteni. Nem gondolom, hogy tackle poszton feltétlen meglennének Nsekhe érkezésével, de Williamst guardba is be lehet mozgatni és biztosan jól fog játszani ott is.

 1/16 Carolina Panthers
 Rashan Gary
 EDGE, Michigan

Gary akár top5 pick is lehet, de nem találtam neki helyet eddig, nehéz is talán jó fitet találni neki, hiszen egyelőre csak atléta és nem futballjátékos. A Panthersből nagyon hiányzik a pass rush, Gary ezt hivatott erősíteni.

 1/17 New York Giants
 Daniel Jones
 QB, Duke

És akkor jöhet Manning utódja, ráadásul ugyanannak az edzőnek a kezei alól. Én közel sem gondolom őt top20-as játékosnak, de úgy gondolom, hogy Gettleman bele fog szeretni és vele hozza össze a Chiefs-módszert, hogy Jones ülhet egy ideig még a padon, aztán leváltja majd Manninget.

 1/18 Minnesota Vikings
 Cody Ford
 OT, Oklahoma

Borzasztó, hogy a Vikings mennyire nem foglalkozott a támadófallal a piacon, jelenleg nem látom, hogy bármi fejlődés is lenne a csapatban. Ez a gyengeség pedig alapjaiban torpedózta meg a szezonjukat, valamit kezdeni kell a fallal, így kötelező falembert húzni. Ezért jön Ford.

 1/19 Miami Dolphins (from Titans)
 Christian Wilkins
 DT, Clemson

Imádom, hogy a Dolphins kvázi nyilvánosan tankol és felvállalja, amit senki nem mer a ligában – kilépni a középszerűségből egy borzasztó évvel, hogy aztán fel lehessen emelkedni. Így egy jövő évi második körös pickért is szívesen hátracserélnek, főleg hogy 1/13 és 1/19 közt van több hasonló értékű játékos is, aki nekik tetszene. A falakat akarják erősíteni, Wilkins pedig tökéletes választás, hiszen amellett, hogy egy piszkosul jó játékos, még az öltözőbe is óriási pluszt hoz.

 1/20 Pittsburgh Steelers
 Greedy Williams
 CB, LSU

Úgy érzem esélyük sem lesz Devin Bushra, ellenben bent maradt Greedy Williams, így erősíthetik a secondaryt.

 TRADE 1/21 Philadelphia Eagles (from Seahawks)
 Clelin Ferrell
 EDGE, Clemson

Eagles adja: 1/25 + 4/126 + 2020/4.kör

Seahawks adja: 1/21

Ferrell elkezdett csúszni kicsit a többi védőfalemberrel együtt, így az Eagles szívesen felmozog egy pass rusherért, ha már Bennett távozott és Chris Long is folyamatosan a visszavonuláson gondolkodik.

 1/22 Baltimore Ravens
 Garrett Bradbury
 C, NC State

Nem egy szexi pick, de nagyon jól illik majd a Ravensbe, atletikusságával jól tud húzásoknál blokkolni nyílt terepen – ebben az esetben Lamar Jackson előtt.

 1/23 Houston Texans 
 Andre Dillard
 OT, Washington State

Dillard nálam konkrétan a második legjobb tackle és igazából meg is lepne, ha bent lenne még 1/23-on, azonban ahová OL került, ott jobb fitnek éreztem az adott játékosokat, mint a futáshoz jelenleg kis túlzással használhatatlan Dillardot, aki ellenben pass protectionben borzasztóan könnyedén mozog.

 1/24 Arizona Cardinals (from Raiders)
 N'Keal Harry
 WR, USC

Ugyan nem Murray-nek, de adjunk az irányítónknak egy nagy elkapási hatótávval rendelkező receivert, aki halálos az elkapás után. Az nem árthat.

 1/25 Seattle Seahawks (from Eagles)
 Chauncey Gardner-Johnson
 S, Florida

A Seahawks örül a hátramozgásnak és extra pickeknek, főleg hogy van bent pár safety, aki illene a csapatba. Ilyen CGJ is, aki konkrétan bármire képes, amire megkéred. Ha Justin Colemant akarják pótolni a slotban, arra is jó, de a boxban és hátul is tud játszani.

 TRADE! 1/26 Green Bay Packers (from Colts)
 Noah Fant
 TE, Iowa

Packers adja: 1/30 + 4/114 + 6/194

Colts adja: 1/26

A Raiderst meg kell előzni, meg a Patriotstól lehet esetleg tartani, hogy behúzzák Fantet – ha nem megy ki korábban. A Packersnek sok pickje van, így megteheti, hogy kicsit felmozog. A tight end pedig nyilvánvaló need a csapatnál és ha nem Hockensonnal orvosolják 1/12-n, akkor itt lehet.

 1/27 Oakland Raiders
 Josh Jacobs
 RB, Alabama

A védelembe is lehetne bőven húzni (akár ugye az elején is, ha nem cserél fel a csapat), de most all in mennek Mayockék a támadósorral és mindent kipipálnak szinte az offense-ben. Az elkapók már megvannak, fal is nagyjából, irányító 1/1-re, most pedig egy futó, aki kiválóan tud elkapni.

 1/28 Los Angeles Chargers
 Marquise Brown
 WR, Oklahoma

A mélységi célpont Tyrell Williams távozott, most pótolja őt a csapat. Tavaly elég sokszor a nagy játékokra alapozott a Chargers, Brown ebben tökéletes segítség lehet.

 1/29 Kansas City Chiefs
 Byron Murphy
 CB, Washington

Bent maradt még Murphy, ez elég no brainer a Chiefsnek.

 1/30 Indianapolis Colts (from Packers)
 Taylor Rapp
 S, Washington

Hooker mellé pont egy ilyen nagyot ütő safety kell, aki elsősorban a boxban pusztít. Hamar közönségkedvenc lehet Rapp.

 1/31 Los Angeles Rams
 Nasir Adderley
 S, Delawere

Ezzel meg is oldották Lamarcus Joyner távozását.

 1/32 New England Patriots
 Irv Smith Jr.
 TE, Alabama

Gondolni kell a jövőre, Gronk bármikor visszavonulhat, addig meg egy dupla dinamit lesznek Smith-szel.

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások