Connect with us

Hír

Gyorsabban és többet költöttek idén a csapatok, mint tavaly

Számunkra is úgy tűnt, hogy idén gyorsabban mozgott a szabadügynök-piac, mint tavaly, hiszen sok nagy üzlet megköttetett már a hivatalos tárgyalási időszak kezdetén, tavaly viszont csak egy nappal később indult be igazán a fesztivál. Most hivatalos megerősítést is kaptunk erről és megtudtuk, hogy nem csak a nagy szerződések miatt éreztük ezt, hanem összességében többet és gyorsabban költöttek a csapatok 2018-ban, mint 2017-ben.

Az NFLPA-n keresztül az AP-től nyilvánosságra hozott szombati adatok alapján a piac nyitása óta 148 játékost igazoltak az NFL-csapatok és összesen $2,227 milliárd dollárt költöttek, amiből $1,116 milliárd volt valamilyen formában garantált. Tavaly ehhez képest 120 játékost igazoltak le ennyi idő alatt és $1,836 milliárdot költöttek a csapatok, amiből $965 millió volt garantált.

Ugyan a teljes költés idén több volt, mint tavaly, az átlagos szerződés azonban érdekes módon alacsonyabb, ugyanis tavaly $15,3 millió volt az átlag, idén pedig “csak” $15 millió. A garantált összegek százaléka is alacsonyabb idén, habár ha kivesszük a tavalyi Kirk Cousins üzletet, akkor megfordul a relációs jel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!