Connect with us

Szabadügynök

Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza! – Bills FA-értékelő

A csapat FA-kitekintőjében a fő szempont az volt, hogy a kasszában lévő tengernyi pénzt Josh Allen támogatására kell elkölteni, illetve a védelem egyes vékony részeit betömni. Lássuk, hogy látta el a feladatait Brandon Beane!

Hosszabbítások

Kezdjük először azzal, hogy a saját szabadügynökök közül kit hozott végül vissza. Nagy öröm volt látni számomra, hogy szinte senkit, hiszen én is úgy véltem, hogy a fejlődés érdekében ez a helyes döntés. A legnagyobb fejvakarást a támadófal okozta, ahol három kezdőnek is lejárt a szerződése, és két út állt a Bills előtt. Vagy a biztosra megy, és őket hozza vissza, vagy kockáztat, és próbál jobb játékosokat igazolni náluk, akikben megvan a veszély, hogy nem válnak be (már amennyire ez ennyi pénzzel kockáztatás). Egyedül Jordan Phillips kapott szerződést (1 év, $4,5M) az UFA játékosok közül, de ez is védhető, hiszen nagyon megfogyatkozott a DT szekció Buffalóban.

Igazolások

Az irányítón kívül nem volt olyan poszt a támadósorban, ahova ne kellett volna igazolni valakit, hol nagyobb, hol kisebb szükséggel. Ennek függvényében egy komplett offense érkezett Buffalóba napok leforgása alatt.

Upgrade-elni a falat – PIPA

Szinte a komplett felhozatalt kicserélte Beane azáltal, hogy Mitch Morse (C, 4 év, $44,5M), Spencer Long (C/G, 3 év, $13,6M), Ty Nsekhe (OT, 2 év, $14,5M), Jon Feliciano (G, 2 év, $8M) és LaAdrian Waddle (OT, 1 év) is a csapattal kezdi meg a felkészülést a 2019-es idényre. Morse az egyik top szabadügynök center volt, aki a sérülései miatt kockázatos, viszont a szerződése kialakítása lehetővé teszi, hogy 2 év után haszonnal túladjanak rajta, ha mégse válna be. Nsekhe eddig nem került a rivaldafénybe, de amikor pályán volt, nem játszott rosszul, meglátjuk full-time kezdőként hogy sikerül megvédenie Allent, vagy akár Waddle-lel meccselheti le a RT posztot. Long számomra a kérdőjeles, két éven belül ketten is szabadulni akartak tőle, ez lehet nem véletlen, de legalább olcsóbb mint John Miller, és egy év után minimális halott pénzért kivágható. Felicianónak pedig esélye van a training campben bekerülni a kezdőbe a Wyatt Teller-Vladimir Ducasse páros (vagy akár Chris Long) helyett. Kelechi Osemele cseréjeként 4 meccsen kezdett tavaly, és mindössze 3 siettetést engedett.

Fegyverarzenált biztosítani – ööö pipa?

Nem lehet azzal vádolni a Billst, hogy nem igazolt új skill playereket, hiszen két elkapó, egy futó és egy tight end is érkezett. Na de milyenek? John Brown (3 év, $27M) és Cole Beasley (4 év, $29M) jött tüzet oltani a fiatalokkal teletűzdelt elkapósorba, elég busás összegért. Brown évlezni fogja, ahogy Allen rádobálja az 50-60 yardos bombákat, csak győzze majd elkapni őket – ebben vannak kétségeim. Ha csak gyors elkapó kellett, azt meg lehetett volna oldani átlag 9 milliónál olcsóbban is, viszont a szerződés kialakítása itt is dícséretes, hiszen egy 1+2 éves szerződésnek felel meg. Beasley leigazolása jobban tetszik, de félek ő már kicsit megkopóban van, valamint a sérülés esetén 14,4 milliós garantáltja sem néz ki túl jól a szerződésben.

Ami a futót illeti, Buffalóban összeállt a “100 éves futószörny” LeSean McCoyjal (30), Chris Ivoryval (31) és a friss szerzemény Frank Gore-ral (36). A csoportrivális Dolphinstól érkező RB 1,275 milliós alapfizetésért tette át a székhelyét északra. Gore-t nem lehet nem imádni, de talán erre nem volt akkora szükség, inkább valami fiatalt kellett volna szerezni, aki a két veterán támogatásával a jövő embere lehet, bár a drafton erre még mindig lesz lehetőségük. Végül essen szó Tyler Kroftról is, aki a szegényes tight end felhozatal egyik legjobb játékosa volt (és ez nem feltétlen dícséret), és ezt kihasználva most meggazdagodott. 3 évre érkezett 18,75 millióért, de egy év után minimális veszteséggel kivágható, így azért már védhetőbb a túlfizetése.

Mélyítés – folyamatban

A védelembe és a special teambe egyelőre egy-egy új játékos érkezett, akik a szó szoros értelmében mélyíteni jöttek. Andre Roberts (2 év, $5M) All-Pro visszahordóként most a Billsnél készül csodát tenni a puntok és kickoffok után, míg a védelembe Kevin Johnson szeretne gyökeret ereszteni. 2 milliós alapfizetésért érkezett korábbi DB-edzője, John Butler hívására, és nagyot kaszálhatnak vele, ha sikerül egészségesnek maradnia – ez sajnos nem jött neki eddig össze.

Összegzés

Lehetett volna jobb játékosokat igazolni? Persze. Csak ez sajnos nem mindig ilyen egyszerű. Emlékezzünk csak rá, hogy Antonio Brown is tervben volt, és nem a Billsen múlt, hogy most nem náluk játszik a klasszis elkapó. Én jó döntésnek tartom, hogy nem ültek a pénzükön, hanem igenis elköltötték játékosokra, cserébe a szerződésnél ügyeltek arra, hogy ha hibáztak, azt minimális veszteséggel tudják korrigálni. Több mint 30 millió maradt a kasszában, jövőre pedig ismét 80-90 millióval kezdhetik meg az offseasont. Egy jó drafttal ez már egy elég masszív alap lehet egy jövőbeli sikeres csapat érdekében.

Értékelés: B+

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!