Connect with us

Szabadügynök

Nesze semmi – Rams FA-értékelő

Tavaly nagybevásárlást tartott a Rams, majdnem össze is jött a Super Bowl-győzelem. Idén azonban nem sikerült varázsolnia Les Sneadnek, sőt, kifejezetten pocsék teljesítményt nyújtott – ha jó is lesz a csapat, hát nem emiatt.

 

 

A Ramsnek 24 millió dollárja volt a piac kezdetekor, de rengeteg lehetősége volt ezen javítani. Én úgy gondoltam, hogy a linebacker Mark Barron és a DT Michael Brockers fog a cap áldozatául esni, de csak félig lett igazam – Brockers helyett a center John Sullivannek nem volt maradása.

 

Baronnal 6,3 milliót spórolt a Rams, ami tökéletes húzás volt, hisz egy átlag alatti védőről beszélünk. Ami Sullivant illeti, már nem vagyok meggyőzve, hogy megérte rajta megspórolni 5,3 millió dollárt. De végül is Snead nem volt könnyű helyzetben, hisz ha Brockerst vágja ki, akkor ugyan több pénzt szabadít fel (10,25 millió), viszont Ndamukong Suh távozásával együtt nagyon vékony lett volna a fal Aaron Donalddal (bár a támadófal sem járt sokkal jobban).

 

 

A Rams tehát kénytelen volt áldozatot hozni, ami rendben van. Nagy kár, hogy mindezt elkótyavetyélték.

 

 

Érkezők/Maradók

 

Ndamukong Suh mellett olyan lejáró szerződésű játékosai voltak a csapatnak, mint a guard Roger Saffold vagy a safety Lamarcus Joyner. Mindhárom minimum Pro Bowler szintű, házon belül nem nagyon tudta pótolni őket a Rams, így óriási űrt hagytak maguk urán. Ráadásul Sullivan kivágása is hiányposztot eredményezett, a futó CJ Andersont sem tartotta meg a csapat (bár ő Gurley miatt nyilván nem volt prioritás), volt min javítani (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre)..

 

  • Csere-irányító: Blake Bortles, 1 év, 1 millió dollár – Értékelés: A

 

Ennél olcsóbban nem lehet irányítót szerezni, nem nagyon lehet belekötni. McVaynek így már két korábbi top3-ban választott irányító van a rosteren.

 

  • Guard: –

 

Jelenleg a másodéves Joseph Noteboom a kezdő, akinek eddig 78 snapje van karrierje során. Harmadik kört áldozott rá a Rams (igaz, hivatalosan ő OT), nyilván bíznak benne, de akkor sem egészséges, hogy a rosteren mindössze két guard legyen.

 

  • Center: –

 

Jelen állás szerint a 36 karrier-snappel rendelkező Brian Allen a kezdő. 2018-ban 4. körös pick volt, Los Angelesben pedig a liga egyik legjobb támadófaledzője dolgozik Aaron Kromer személyében. Nem mondom, hogy megoldott a poszt, de legalább látom az elképzelést.

 

  • EDGE (újraigazolt): Dante Fowler, 1 év, 14 millió dollár – D-
  • EDGE: Clay Matthews, 2 év, 9,25 millió dollár – B

 

Papíron megoldotta a posztot a Rams, de hát erre nem nagyon lehet büszkének lenni. Matthews már évek átlagos szintet hoz, de legalább olcsó. Fowler viszont egy inkonzisztens, inkább középszerű játékos, aki majdnem annyit kap, mint egy elit pass rusher. Ezért a pénzért ezerszer inkább Suh-t kellett volna visszahozni.

 

 

  • Linebacker: Cory Littleton, 1 év, tender – A
  • Linebacker: –

 

A Rams legjobb LB-je, olcsón megtartani kötelező volt, de egyedül édes-kevés a posztra. Nem is értem, miért nem jött legalább egy veterán a piacról.

 

  • Defensive tackle: –

 

Suh elment, a helyére pedig nem jött senki. Erre nehéz mit mondani.

 

  • Safety: Eric Weddle, 2 év, 10,5 millió dollár – A+

 

A safety-piacot legalább sikerült jól kiaknázni. A veterán safety ennyiért ajándék, még előrelépést is jelent Joynerhez képest. Sajnos ez önmagában kevés.

 

Értékelés

 

A Ramsnek volt némi pénze költekezni, de nem nagyon próbált erősíteni. A csere-QB-posztot megoldotta, a centerre és a guardra rá lehet mondani, hogy generációváltás, Weddle pedig nagy fogás, viszont a linebacker-sor borzalmas, a védőfal hiányos, a pass rusht pedig egy kiöregedett veterán és egy végtelenül túlértékelt, középszerű fiatal jelenti. Hasznos kiegészítő emberek (Ramik Wilson, C.J. Anderson) is távoztak, de még őket sem sikerült pótolni, összesen három új arc érkezett.

 

A Rams egyetlen poszton sem erősödött drasztikusan, sőt, több helyen még gyengült is. Ennél azért többet vártunk – Értékelés: D.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!