Connect with us

Szabadügynök

Thanos Dorsey összeszedi a gyűrűket – Browns FA-értékelő

A Brownsnak alapesetben kevés helyen kellett fejlődnie. Szükség volt néhány támadófegyverre, és a védőfal erősítésére. Egyebekben nem volt égető hiány, ezek viszont teljesültek is, és hol van még a draft, ahol az első körön kívül mindenhol van legalább egy pickjük.

Hosszabbítások

Greg Robinson (1 év/7M, 500k teljesen garantált) – egészen elképesztő pénzek repkedtek a piacon a támadófalembereknek, Robinson szerződése viszont így is érthetetlen. Hét milliót kapott egy évre, miközben egy fél szezont játszott eddig a csapatnál, és mágnesként húzza magára a sárga zászlókat, mert elfelejti a szabályokat. Igaz ami igaz, a csapatnál most ő a legjobb tackle. Mayfieldnek jó eséllyel elég jó védelmet tud nyújtani, és nyilván Dorsey alatt sem fog égni a talaj, hiszen még mindig 35 milliós helyük van a sapka alatt. Ami inkább meglepő, hogy Dorsey nyilatkozataiból nem egy évet vártunk neki, de egye fene.

Phillip Gaines (1 év/895k, 45k teljesen garantált) – egy évre kapott egyfajta prove-it szerződést, nem sikerült komolyabbat kikaparnia magának. Nagyjából kezdő szintű játékos, valószínűleg itt is számítanak rá. Vele azért stabilabb a secondary, bár Peppers távozásával szükség lesz egy erősítésre ott is.

Igazolások

Odell Beckham (csere) – egyértelműen az elmúlt évek egyik legnagyobb cseréje, már csak a feltűnő értékaránytalanság miatt is. OBJ és Landry együtt piszkosul jók lehetnek, és a Browns bejelentkezett az egyik legveszélyesebb offense címére. Érdemes lesz megfigyelni, hogy használják majd Beckhamet: a Giantsben átlag 12 yardra dobott passzokat kapott, míg Landry a tavalyi évet leszámítva 6 körül (valljuk be, ki másnak ment volna), Njoku 9 yardon, Callaway 14-en, a futók meg ott vannak rövidebbre. Nincs gyakorlatilag olyan része a pályának, ahol ne lenne két agilis, átlagnál legalább jobb játékosuk.

Olivier Vernon (csere) – alulértékelt, de hatalmas győzelem Vernon megszerzése. 28 évesen borderline elit passzsiettető, Garrettnek nagy szüksége volt rá, mert Ogbah azért nem egy akkora erő, hogy érdemben elvonjon egy kis figyelmet róla. Fájó kicsit, hogy pont Zeitlertől váltak meg ehhez, a támadófal aránytalanul meggyengült, ezért a drafton biztos rá kell lépni a pedálra ezen a téren.

Kareem Hunt (1 év/1.1M, nincs teljesen garantált) – nyolc meccs pihi után használhatják is Huntot, aki kegyvesztett lett a Chiefsnél, miután kikerült róla egy videó, hogy fejbe rúg egy földön fekvő nőt. Egy évre 1.1 millióért nagyszerű ár/érték arányért adta el a lelkét Dorsey. Kérdés, hogy Chubb és Duke mellé hogy fog beférni, de pihent testtel elég komoly teljesítményt lehet várni tőle.

Sheldon Richardson (3 év/37M, 15M teljesen garantált) – és a fal lényegében kész is, ezzel már ki lehet tenni egy félelmetes A-csapatot. Sokat kapott pénzben, de nyilván megteheti Dorsey, hogy megfizesse őt. Richardson kiválóan játszott tavaly a Vikings kötelékében, a hosszú távú szerződés pedig talán használ is neki. Feladatait tekintve nem feltétlenül illik Ogunjobi mellé, sokan inkább egy futásevőt vártak, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha kevesebb passzsiettetést fog látni.

Kendall Lamm (2 év/4.5M, 600k teljesen garantált) – fiatal, még képezhető, amúgy a tehetség morzsáit felvillantó OT.

Adarius Taylor (2 év/5M, 1M teljesen garantált) – Taylor egy tacklegyáros fantasy LB, a valóságban azonban nem kiemelkedő. A fizetése alapján rotációba beférhet.

Demetrius Harris (2 év/6M, 3.25M teljesen garantált) – blokkoló TE-ért őrületes pénz, máshogy nem is tudják, és felesleges is használni Njoku mellett.

Eric Kush (2 év/3.75M, 700k teljesen garantált)

Ray-Ray Armstrong (1 év/1.55M, 400k teljesen garantált)

Távozások

Jamie Collins, Darren Fells, Kevin Zeitler (csere), Jabrill Peppers (csere), EJ Gaines

Értékelés

A Browns több helyen megerősödött, néhányon pedig mintha gyengült volna – de ezek olyan változások, amiknek az esetleges negatív következményeit nem lehet előre jósolni. Ugyan a draftpickjeik már nincsenek meg teljes egészében, egy-két jó helyre kerülő játékossal lényegében ők a favoritok a divízióra, és az AFC, ha nem az NFL egyik legjobb FA-szezonját hozták le eddig.

A

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!