Connect with us

Szabadügynök

Tovább a kikövezett úton – Colts FA-értékelő

Már 2018-ban is rengeteg elkölthető dollárja volt a Coltsnak, de akkor sem sokat használt fel belőle. Ballardnak van egy elve, amiből nem enged, ő bizony nem fizet túl senkit. Ezért az első napokban megint csendes volt az indianapolisi franchise. Nézzük, hogy mi változott a tavalyi szezon egyik meglepetéscsapatánál!

Még a piac nyitása előtt tudtuk, hogy Mark Glowinski és Adam Vinatieri maradnak, ezzel két fontos láncszemmel sikeresek voltak a tárgyalások. A piac nyitása előtt lehetett hallani afelől, hogy a Giantstől távozó Landon Collins iránt nagy érdeklődést mutat a csapat. Azonban a Redskins által kínált feltételekkel Ballard elvei következtében nem vehették fel a kesztyűt. Az biztos volt, hogy a WR és a védő oldalra kellettek igazolások, mert ott még bőven elfér az erősítés a csapaton.

Érkezők:

Devin Funchess, WR (1 év, 10 millió) – T.Y. Hilton után elég nagy a szakadék az elkapóknál, ezért ide mindenképp kellett valakit hozni. Funchess személyében egy több, mint 190 centiméter magas torony lehet majd Luck egyik kedvelt célpontja. Kapott egy prove it szerződést, ha beválik, akkor jövőre újra tárgyaló asztalhoz ülhetnek a felek, ha esetleg nem, akkor pedig 2020-ban is a piacon találja magát. Ezzel a tight endek után már az elkapóknál is két magas célpont áll Luck rendelkezésére, mivel a tavaly draftolt Deon Cain is a magas játékosok táborát erősíti.

Justin Houston, EDGE (2 év, 24 millió) – Mikor már lecsengett a piac, akkor robbantott egy nagyot a Colts. Az irányítóra helyezett nyomás az idény nagyobb részében nem volt túl acélos, így ide is kellett mindenképp az erősítés. Houston személyében egy tapasztalt és ha egészséges tud maradni, akkor egy igazi szörnyeteg miatt retteghetnek majd az ellenfelek. Tapasztalatait átadva segítheti még ezek mellett a fiatalokat is, és Robert Mathis után ismét egy elit passzsiettető van a keretben. Segíthette a csapat választást, hogy Ballardot ismeri, hiszen a Colts GM a Chiefsnél dolgozott korábban.

Maradtak:

Pierre Desir, CB (3 év, 22,5 millió) – Úgy látszik Desir végre otthonra talált és hiába kapott ennél jobb ajánlatokat, ő inkább maradt Indianapolisban. A tavalyi évben mutatott játéka után fájó lett volna a távozása, de most bizonyíthatja majd, hogy nem csak egy kiugró év volt, hanem folyamatosan képes lesz a jó teljesítményre. Desir szerepe azért is fontos, mert a secondaryben vannak lyukak és ő itt vezető szerepet tölthet be.

Margus Hunt, DT (2 év, 9 millió) – Huntnak is bejött a környezetváltás és az észt származású DT alapemberré nőtte ki magát a csapatnál. A jó szezonkezdés után az ő teljesítménye is visszaesett, de Houstonnal kiegészülve még nagyobb nyomást tudnak majd helyezni az irányítóra.

Clayton Geathers, S (1 év, az összeg nem ismert) – Geathers kiment tesztelni a piacot, de néhány túra után visszatért Indianába. Az igen vékony safety poszt miatt van helye a keretben, de kérdés azért, hogy ha draftról az első körökben érkezik valaki, akkor mennyi szerepet kap majd. Amikor egészséges egy korrekt kezdő szintjét hozza, de azért kérdéses, mennyire tud egészséges maradni, hiszen még egy szezonját sem játszotta végig.

Tenderrel még maradt Marcus Johnson (WR), Chester Rodgers (WR), Matthias Farley (S) és Evan Boehm (C). Ha a kezdők egészségesek maradnak, akkor ők nem nagyon látnak majd pályát. Rodgers közülük, aki elég sok szerepet kapott tavaly, de ez inkább a vékony elkapó sornak volt köszönhető. Boehm is csak Kelly sérülése esetén került pályára az elmúlt évadban.

Értékelés:

A tavalyi év után a több, mint 100 millió dollár ellenére is visszafogottan várhatták a Colts szurkolók, hogy mi történik a piacon. A 2018-as WR sorról sokat elmond, hogy Funchess is nagy erősítésnek számít, bár azért elég visszaemlékezni, hogy Eric Ebrontól sem vártak sok csodát, mégis élete szezonját futotta Luck mellett. A secondaryt nem annyira sikerült megerősíteni, de Houston érkezésével a védőfal kezd összeállni. Még várhatók érkezők, állítólag kapott ajánlatot az Eaglestől távozó Ajayi és a Broncost elhagyó Shane Ray is szóba került a vezetőknél. Azért várható lett volna egy kicsit aktívabb szerep is a piac nyitásakor, de amíg a csapat sikeres, addig senki sem bánja, hogy nincs sztár érkező. – Értékelés: B 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!