Connect with us

Draft

6 csapat, amelyik hátra fog cserélni a draft első körében

A tavalyi drafton 32-ből 14 pick volt az első körben, ami trade után született meg. Természetesen idén is sok cserére számíthatunk, azonban ezeket elég nehéz megjósolni. Most hozok hat csapatot, amelyek jó eséllyel hátra fognak cserélni a 2019-es NFL Draft első körében. 

1. New York Jets (1/3)

A Jetsé az 1/3-as pick és időtlen idők óta nincs jó pass rushere a New York-iaknak, itt pedig kiválaszthatnák Josh Allent. Ennek ellenére valószínűbb, hogy inkább hátracserélnek, hiszen a tavalyi Darnold-trade miatt nincs idén második körös pickjük. És ugyan időtlen idők óta nem volt jó második körös választása sem a Jetsnek, mégis tovább kell próbálkozni ezzel és erősíteni a rostert. Minden bizonnyal legalább egy második körös picket szeretnének ellenértékként, de akár több is lehet, ha valaki nagyon fel szeretne jönni egy irányítóért. Ha nem QB-ért, akkor Josh Allenért vagy Quinnen Williamsért is jöhet valaki, ez lehet, hogy olcsóbb vállalás lenne – nyilván attól is függ, hogy honnan jön az adott csapat.

Potenciális trade partner lehetne akár a Giants is, ha nem lennének ősellenségek (és Gettleman hajlandó lenne cserélni a drafton), utánuk viszont irányítóért a Bengals vagy a Redskins jöhetne (esetleg a Broncos, de az meglepne), onnan azért busás árat kell fizetni az 1/3-ért. Top védőért megnyílhat a lehetőségek tárháza, de nehezebb olyan partnert találni így előre, aki hajlandó lenne felmozogni a mély class ellenére is. Könnyen lehet, hogy lesz valaki, de nehéz belőni, hogy ki szerelmesedik bele nagyon egy védőbe.

A Jets célpontjai közt pedig egy támadófalember (Jonah Williams vagy Andre Dillard), egy pass rusher (Brian Burns), vagy egy támadófegyver (TJ Hockenson) szerepelhet a hátracsere után, leginkább ilyen sorrendben.

2. Tampa Bay Buccaneers (1/5)

A Buccaneers tökéletes helyzetben lehet, amennyiben csak egy irányító (Murray) megy ki előtte. Ez ugye azt jelentené, hogy a Jets vagy nem tud kicserélni, vagy aki felmegy a helyére, nem irányítót választ – illetve a Raiders sem viszi ki Haskinst vagy Lockot. Így pedig a Buccaneers árulhatja a picket az irányító-needes csapatoknak, hogy megelőzzék a Giantset, hiszen az óriásokban ott a veszély, hogy kiválasztanak egy QB-t.

Potenciális partnernek itt is a Bengalst és a Redskinst említhetjük elsősorban. A Buccaneers célpontja pedig 1/5-ön Quinnen Williams, Ed Oliver vagy Devin White lehet, a hátracsere után egyikük sem lesz már bent valószínűleg (Oliver maybe), de például Devin Bush vagy Christian Wilkins neve felmerülhet, ha posztnál maradunk, vagy behúzhatják Greedy Williamst, bár számomra az korai lenne még.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Bucs az utóbbi három draftból kétszer hátracserélt az első körben.

3. Detroit Lions (1/8)

A Lionsnél már kijelentették, hogy várják az ajánlatokat a pickre, szívesen hátramozognának. Nem meglepő, mégiscsak ez a Patriots North. Ők is akkor lehetnek a legjobb helyzetben, ha minél kevesebb irányító talál gazdára, hiszen a Bengals átugorhatja a Broncost, a Redskins pedig mindkettőjüket, ha Lockot vagy Haskinst szeretnék. Bedobnám tippként a Falconst is, akik Ed Oliverért ugorhatják át a Billst, ha még elérhető lesz a kiváló védőfalember.

Ezen felül a védőfal az erőssége a classnak, a Lions pedig azt már befoltozta nagyrészt (Flowers, tavaly Harrison), így más irányba indulhatnak, például érkezhez linebacker (White ha lecsúszik, Bush ha nem) vagy guard Jonah Williams személyében.

4. Miami Dolphins (1/13)

A Dolphins tankol Tuáért, így szeretnének minél több picket összegyűjteni jövőre, hogy a lehető legjobb helyzetben legyenek. Vagy ha nem jövő évi picket, akkor még idei második naposat, hogy megerősítsék a keretet, leginkább a támadó-és védőfalat, hiszen talán az egész ligában a legrosszabb az OL-DL párosuk. Bárhol is pickelnek, minden bizonnyal ezeket az egységeket akarják majd erősíteni, kedvenc célpontom a számukra Christian Wilkins egyébként. Így a kör közepére érve már sokkal nehezebb jósolni, hogy ki és kiért jöhetne fel, illetve kit kellene beelőznie, így most ilyen jóslatokba talán nem bocsátkoznék.

5. Seattle Seahawks (1/21)

A Seahawksnak mindössze négy pickje van idén (1+3+4+5. kör), tehát nagyon adja magát, hogy hátracseréljenek – akár többször is. Erre elég jó esély is van, nem is idegen tőlük az ilyesfajta tevékenység. Az sem lenne meglepő, ha egyből a második körbe cserélnének hátra, miközben felkapnak például egy extra harmadik kört közben. Az biztos, hogy a Seahawks elkeseredetten szeretne több drafttőkét szerezni és agresszívan meg is próbál majd hátramozogni.

Egyes hírek szerint Juan Thornhill lehet a kiszemeltjük a második körben, akit visszamozgatnának cornerback posztra. De egyébként a safety posztot se vessük el, kisebb hátramozgás esetén illene a csapatba Nasir Adderley is. Frank Clark helyzetének levegőben lógásával a pass rusher is elég égető hiányposzt lehet.

6. Baltimore Ravens (1/22)

A Ravens histórikusan a legtöbbet hátracserélő csapatok közt van, Ozzie Newsome alatt többször is hátramozogtak az első körben. Most ráadásul nincs is második körös pickje a hollóknak a Lamar Jackson trade miatt, az első 84 pickben mindössze egyszer húzhatnak – habár két harmadik- és két negyedik körös választi joggal rendelkeznek.

Eric DeCosta minden bizonnyal szeretne minél több lehetőséget magának a drafton gyémántok megtalálására, a Ravens pedig elég nagy változásokon megy át az ő vezetésével, sok hiányposztja van a csapatnak, így elég jó esély van rá, hogy a hollók hátra felé próbálnak majd meg mozogni, akár nagyobb léptékben is. Célpontnak elkapót, belső támadófalembert vagy edge rushert lőhetünk be számukra – előbbi kettőből jókat húzhatnak a második kör elején is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!