Connect with us

Draft

A.J. Brown

Az idei elkapófelhozatal nagyon vegyes képet mutat. Blue chip tehetség nagyon kevés van, sőt talán egyáltalán nincs, ellenben második napos játékosból folyót lehetne rekeszteni. Különösen kiemelkedik a Ole Miss, aminek három WR-e is elkelhet az első két nap alkalmával.

D.K. Metcalf és DeMarkus Lodge is tehetséges játékos, de a legérdekesebb és napjaink játékának legmegfelelőbb WR A.J. Brown. Első látásra egy teljesen átlagos elkapó, aki nem túl magas, de nem is alacsony, nem izmos, de nem is vézna. Combine-on nyújtott produkciója is ezt igazolja, ahol sehol nem volt a legjobbak között a drilleken, de a vert mezőnytől is távol volt.

Még a megmérettetés előtt legtöbben a sebességét kritizálták, különösen a hosszú, vertikális útvonalaktól féltették. A 4.49 másodperces 40 yard nem adott csattanos választ a kétkedőknek, de nem is igazolta a félelmeket. Brown nem mélységi elkapó lesz és nem is a go útvonalak sztárja, de talán nem kell annyira félteni a hosszabb labdáknál sem, mint előre gondoltuk.

Brown az egyetemen is elsősorban a rövid és középtávoli útvonalak királya volt, várhatóan a profik között is itt fogja megtalálni az igazi helyét. Elsősorban crossing útvonalakon, slantekben, hook route-okon lehet igazán veszélyes. Nem a legatletikusabb játékos, de horizontálisan ügyesen mozog és kimondottan jó útvonalfutónak tekinthető.

Ha már gyorsaságára nem számíthat, akkor más képességeit hívja segítségül. Kiválóan téveszti meg a védőket, testtartásával könnyedén ad el más játékot, mint ami valójában várható. Ha a cornere nem jammelni a line of scrimmage-en, akkor gyorsan válik le az őrzőjéről. Nem kimondottan gyors az irányváltása, de erre nincs is feltétlenül szüksége, mert olyan jól időzít és annyira precízen futja az útvonalakat, hogy rövidtávon így is előnybe tud kerülni.

Jól használja a pálya középső részét szeparációra, könnyedén verekszi át magát a tömegen. Sajnos labdával a kezében sem gyorsabb az átlagosnál, de jó érzéke van arra, hogyan tegyen meg plusz yardokat elkapás után. A labdaérzéke sem tartozik a liga krémjéhez, jól lokalizálja a disznóbőrt, de a test-kar koordinációja nem a legkifinomultabb, így hajlamos lehet dropolni is, ha nincs elég ideje.

Fizikai felépítése nem indokolta, hogy sok 50-50 labdát dobjanak rá, ráadásul nem is kimondottan jó ezekben a szituációkban. Harcos és agresszív, de nem érkezik mindig optimálisan az elkapási pontra, így gyakran ütik le a felé szálló passzokat. Kezei nem rosszak, de főleg rövid passzokkal keresték, azokat nagy magabiztossággal szedte le.

Futáshoz agresszívan blokkol és termete is megvan, hogy jól segítse társait, de a technikája nem az igazi. Rossz szögeket használ és nem is tudja elég ideig tartani a blokkokat, ebben mindenképpen fejlődnie kell még.

 

 

 

Játékintelligenciája kimagasló, nem csak megtéveszti az ellenfelet, de nagyon figyel a részletekre, ami nem csak az útvonalfutásban, de labdával a kezében is segíti. Ezen kívül magabiztos játékos, tudja mit akar a pályán és nehéz összezavarni is. Felveszi a legnagyobb trash talkerekkel is versenyt, nem hagyja elnyomni magát.

Az egyetemen elsősorban slot elkapó volt és kevés tapasztalata van a pálya külső részén. Vertikális ráadásul nem túl veszélyes, így olyan csapatok számára lesz vonzó, akik slot WR-t keresnek vagy egy olyan elkapót, aki kimondottan jó útvonalfutó, de nem a fizikai adottságaiból fog megélni.

Brown megítélése összességében nagyon vegyes lehet, mert se sebessége, se ereje nem az igazi, nem gyors az irányváltásoknál sem, de nagyon intelligensen játszik, képes belemászni az ellenfél fejébe és a pálya közepén a gyors játékoknál használható. Értéke körülbelül a második kör elejére tehető. A Lions, a Jaguars, de akár a Miami, a Patriots vagy ha Agholort elboltolja az Eagles is lehet a csapata.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!