Connect with us

Érdekességek

A Seahawks volt a legszerencsésebb, a Vikings a legszerencsétlenebb tavaly

A Vikings és a Falcons a legcsalódástkeltőbb csapatok közt voltak 2018-ban, míg a Seahawks és a Rams talán a várakozások felett teljesített. Nem véletlen, hogy előbbi kettő a legszerencsétlenebb, utóbbi kettő pedig a legszerencsésebb csapatok közt volt összeszedett fumble-ök tekintetében.

A fumble-ök összeszedése egy nagyon durván véletlen esemény az NFL-ben, így egyes franchise-ok szerencsések, mások szerencsétlenek lesznek egy adott évben, és mivel alapvetően nagyon közel vannak erősségben egymáshoz a csapatok, egy-egy meccset könnyen befolyásolhat egy jó-, vagy épp rossz irányba pattanó labda.

Az alábbi táblázatban azt láthatjátok, hogy az egyes csapatok meccsein hány fumble történt és ebből hányat szedett össze az adott csapat. Először a saját támadás során földre kerülő labdákról van szó (Own Fum és Own Fum Rec), majd az ellenfél támadása során elejtett és összeszedett labdákról (Opp Fum és Opp Fum Lost).

Hogy érthetőbb legyen, nézzük meg a listavezető Seahawksot. A halászsasok saját támadásaik során 18 fumble-t vétettek, azonban ebből 14-et összeszedtek, így a várhatónál 3,8-cal több fumble-t szedtek össze, tehát ennyire voltak szerencsések (nagy átlagot tekintve a támadó csapat 57%-ban szedi össze a fumble-jét). A Hawks mérkőzésein az ellenfél támadói 26-szor vétettek fumble-t, ebből pedig 14-et a Seahawks szedett össze, ami 2,8-cal volt a várható érték felett. Így összesen 6,5-tel több labdát szereztek, mint az várható lenne, tehát nagyon szerencsések voltak.

Az összes csapatot meg tudjátok nézni az alábbi táblázatban és le tudtok szűrni érdekességeket, akár jósolni is lehet a következő évre, hogy a most szerencsétlen csapatok javulni fognak, a most szerencsések pedig vissza fognak esni.

A támadófumble-ökre és védőfumble-ökre bontott listákat ide kattintva tudjátok megtekinteni. Ebből például kiderül, hogy a Falcons ellenfelei 21-szer vétettek fumble-t, a sólymok viszont csak 4-et szedtek ebből össze. A Rams védői viszont borzasztóan szerencsések voltak, hiszen 14 ellenfél által elejtett labdából 12-t összeszedtek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!