Connect with us

Draft

Az első kör nyertesei és vesztesei

Lezajlott a 2019-es játékosbörze első köre, ami nem egy érdekes pillanatot szült az éjszaka folyamán. Ezeknek többen örülhettek a csapatok és játékosok közül, a szurkolók már kevésbé. Most ezekből szemezgettünk párat.

Nyertesek

Daniel Jones & Dexter Lawrence

Nem tudom lehet-e mással kezdeni, mint azzal az irányítóval, akit jó eséllyel tippeltünk az idei négyesből az első körön kívülre, erre a 6. választási jogon vitte ki magával a Giants. Dwayne Haskins reakciója mindent elárul erről a választásról.

Lawrence nem tartozott a kedvenc prospectjeim közé, az első kör végét is csak azért láttam benne, mert a jobb játékosok elfogyhatnak, cserébe a Rams és a Patriots is DT-t keres. Gettleman azonban úgy gondolta, hogy neki muszáj bereachelnie a Clemson védőjét.

Clelin Ferrell

Az első napra várt edge rusherek közül ő tetszett nekem a legkevésbé, erre a top 4-ben talált magának csapatot, nem beszélve arról, hogy ezzel elég szép summát tehet majd zsebre a Raidersnek hála.

Jaguars

Nem a legégetőbb hiányposzt volt az edge rusher, de azzal, hogy az ölükbe pottyant Josh Allen, az egyik legnagyobb steal Jacksonville-be landolt. Ha hozzávesszük, hogy Jawaan Taylor még bent van, szinte tökéletes első két kört zárthat a Jags.

Bills

Buffalóban fel akartak cserélni Ed Oliverért, de a csapatok tettek arról, hogy erre ne legyen szükség. Aki nem olvasott a héten pletykákat a prospectek állapotáról, annak ez a pick nem is meglepetés, de nem olyan hírek jöttek az elmúlt napokban, hogy itt elérhető lehet a Houston sztárja. Minden esetre a Bills köszönte szépen.

Redskins

Nem néztem volna ki az ottani vezetésből, hogy képesek nem retardált döntéseket hozni, de szerencséjük is volt a többi csapat választásának hála. Meglett a franchise irányítója anélkül, hogy a farmot is rá kellett volna áldozni, illetve felmentek azért a Sweatért, akiről ha kiderül, hogy semmi baj nincs a szívével, a draft legnagyobb stealje, ráadásul nem is volt vészesen drága a felmozgás érte. A két legégetőbb hiányposzt diszkont áron pipa, így kell csinálni. (Ha ezt Snyder intézte, akkor azonnal ki kell nevezni őt GM-nek)

Jeffery Simmons

Ahhoz képest, hogy szegény srác szétszakadt, amivel az újonc idényéne nagy része, vagy akár teljes egészében ugrott, nagyon magasan kelt el. Az ilyen játékosokat nem az első kör közepén szokás kivinni, de a Titans megadta a bizalmat neki.

Broncos

Úgy tűnik mégsem Lock volt John Elway szerelme, akit no mather what kiválaszt a drafton – ettől még lehet a játékosa a második napon. Hockenson lehetett az álom pick, de Fanttel sem jártak rosszul, pláne hogy sikerült extra drafttőkét szerezni ezzel idén és jövőre is.

Minden reach pick 1/20 után

Túl sok munka lenne felsorolni minden egyes játékost külön-külön, de a draft második felében nem egy olyan játékos vált profivá, akikől azt gondoltuk, hogy ez egy napot csúszni fog. Nos, a csapatok nem így gondolták, így például Darnell Savage, Tytus Howard, Jonathan Abram, LJ Collier és Kaleb McGary is bőven idő előtt lett kiválasztva érzésem szerint.

Vesztesek

Josh Rosen

Nem lehet nem vele kezdeni az 1/1-es választás után, de egyelőre várjuk meg, hogy melyik csapathoz fog majd kerülni. Lehet hosszabb távon jobban jár a váltással, majd kiderül… #teamRosen

DK Metcalf

Nem hittem volna, hogy megjön a GM-ek esze, és senki nem ül fel a Metcalf hype vonatra, ami február óta zakatol az Egyesült Államokban. Róla is inkább azt lehetett olvasni a draft előtti napokban hogy csúszni fog, de hogy az első körből is, azt én nem láttam jönni.

Jawaan Taylor & Cody Ford

Az egyik top tackle prospectként várta a napot, hogy aztán kiderüljön, hogy térdproblémákkal küzd, amiért nem kelt el az első napon, nem kevés dollártól elesve ezzel. Kíváncsi vagyok hol áll meg a csúszása, mint ahogy annak a Fordnak is, aki szintén nem várt csúszásba kezd. Nem egy rosszabb OT kiment előttük…

Drew Lock

Az a pletyka is beigazolódott, hogy Lock vesztett az értékéből, így ő is leghamarabb a második napon találhat magának csapatot. Mivel Rosen is ott van mint zavaró tényező, lehet nem Lock lesz a prioritás a QB-ra vágyó csapatok számára.

Cornerbackek

Nem tudom volt-e egyáltalán olyan draft, ahol összesen egy cornerback került kiválasztásra az első körben, ráadásul ő is a 30. választási jogon. Tudtuk jól, hogy nem az idei class nyújtja a legerősebb felhozatalt, de azért ilyen kevés és késői pickre talán csak kevesen számítottak. Persze ennek a CB-re ácsingózó csapatok örülhetnek a második kör elején, van még bent bőven választék.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!