Connect with us

Magyar foci

Egész könnyedén verte az Enthroners a Capitalst

Nem volt feltétlen a legszínvonalasabb találkozó a HFL szombati mérkőzése, ahol a Fehérvár Enthroners 23-7 arányban múlta felül a Kijev Capitals gárdáját, ahonnan hiányzott a kezdő irányító, és összesen kevesebb, mint 30 játékossal állt az oldalvonal mellett a csapat. 

Fotó: Fehérvár Enthroners

A Capitals offense kvázi egész meccsen szenvedett, a végén indult be egy kicsit a gépezet, de azért nagy átütőerő nem volt a gárdában. Az első pontokat épp a második számú irányító, Verbenko átadásából szerezte az Enthroners, az amerikai Mike Wallace húzta le a labdát és vitte vissza a célterületre. Verbenko ebbe az esetbe bele is sérült, így irányított a harmadik számú QB is egy ideig, de később visszatért Verbenko a pályára.

A kijevieknél a futás elleni védelmet ki kell emelni, nagyon jól korlátozták Ryan Tuiasoát a földön, alapvetően elég hatástalan volt a futójátékra alapozó Enthroners offense a földön. Ennek ellenére a hawaii futó nyerte a mérkőzés MVP-díját, mivel elkapásokban extrát nyújtott, szerzett is ilyen módon egy TD-t Gombos Bence átadásából, aki egyébként Tóth Nándornak is kiosztott egy hosszú hatpontost – ez utóbbi már a második félidő krónikájához tartozik.

Leginkább az irányítósérülésekről szólt a meccs, ugyanis nem csak kijevi oldalon voltak ebből problémák. Gombos sérülése után beállt Erős Márk, aki nem sokkal később csúnya sérülést szenvedett, miután az egyik ukrán védő sack közben ráesett – Erősnek a kulcscsontja fájt borzasztóan.

A negyedik negyedben szépíteni tudott a Capitals Hubrii futott TD-jével, miután Ovsepian lehúzta Gombos egyik passzát és egyből a red zone-ba került a Capitals. További pontok viszont már nem jöttek össze, a meccset pedig Jebrai Regan tanítanivaló kierőszakolt fumble-je zárta le képletesen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!