Connect with us

Érdekességek

Érdekességek a 2019-es menetrend kapcsán

Megérkezett az NFL 2019-es szezonjának pontos menetrendje, most pedig összeszedtünk pár érdekességet a csapatok sorsolása kapcsán. 

Kezdjük a primetime meccsekkel. A Buffalo Billsnek egyetlen főműsoridős meccse sem lesz az egész szezonban, egyedül az ő szurkolóinak nem kell éjszakázniuk Magyarországon. A Bears, a Cowboys, a Packers, a Chiefs, a Rams, a Vikings, a Patriots, az Eagles, a Steelers és a Seahawks ellenben ötször is főműsoridőben játszik majd. A teljes lista itt látható.

A Browns négyszer játszik főműsoridőben, ráadásul az első öt hétből háromszor is! Összehasonlításképpen, a Browns az utóbbi egy évtizedben pontosan három SNF vagy MNF meccsen játszott – ezt az adagot most letudják öt hét alatt. Ha jók lesznek, akkor még nagyobb lesz a hype, viszont ha nem, akkor gyorsan kiderül és le lehet szállni a bandwagonról. Én az előbbire tippelnék.

A Bengals és a Dolphins is elkerülte a játékosok rémálmát, a csütörtök esti mérkőzéseket. Mindkét csapatnak egy rövid hete lesz, de nem vasárnap-csütörtök, hanem hétfő-vasárnap viszonylatban.

A Jets minden egyes meccsét a keleti parti időzónában játssza.

A Ravensnek összejött az az érdekesség, hogy folyamatosan váltogatni fogja a hazai-idegenbeli meccseit, Miamiban kezdve, majd otthon-idegenben-otthon-idegenben és így tovább, végül hazai pályán a Steelers ellen zárják a szezont a hollók. Ez az 1978-as 16 meccses alapszakasz bevezetése óta mindössze háromszor fordult elő.

A menetrendkészítők jól kiszúrtak a Patriotsszal és sokat kedveztek a Lionsnek pihenés szempontjából. A Lions összesen 12 nappal többet pihenhet ellenfeleinél, a Patriots pedig 13 nappal kevesebbet. Ez azért lehet így, mert a Lions egyszer sem játszik bye-ról jövő ellenféllel, a Patriots viszont háromszor is. Kedvező még ebből a szempontból a Chargers, a Buccaneers, a Panthers és a Bills sorsolása, kedvezőtlen az Eagles, a 49ers, a Dolphins és a Packers menetrendje.

Egyedül az Eaglesnek jött össze az a szerencsétlenség, hogy egymás után három idegenbeli meccset kell játszania. A 6-8. héten Minnesotába, Dallasba és Buffalóba látogatnak a sasok. Néhány csapat ennél több időt tölt el otthonától távol, erről külön cikkben emlékezünk meg.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!