About the author

50 Comments

 1. 1

  ducksfan

  Ebben teljesen igaza van Wilsonnak, sőt, a csapatnak is csak előnyt jelentene, mert nem lenne az állandó rinya, ha valaki több pénzt kap később, mert nőtt a sapka.

 2. 2

  Walter Mitty

  De minek még egy (két, három, stb.) millió dollár MINDEN ÁRON a már meglévő és az ezután keresendő sok-sok millió dollár mellé?! Mit csinál vele? Megeszi? Elkölteni, befektetni, félretenni, büszkélkedni vele, ugrálni bele: arra már megvan az eddigi, még az unokája unokája is dúsgazdag lehet. Minek még? És nem arról van szó, hogy elfogadja, nem is arról, hogy kéri a még és még többet – hanem követeli.

 3. 3

  Walter Mitty

  És ha megkapja az újabb százmilliót – akkor majd azt mondja: nem játszom, amíg kétszáz milliót nem adtok? És aztán? És a másik? Milliárdot akarok! Mellé még a Floridai-öblöt. És a Holdat. Kétszer. Minden napra. Mert különben sztrájkolok. Nem hagyom magam megalázni éhbérért, rongyos százmilliókért! A szurkolók is azt mondják, igazam van, ők se dolgoznak ennyiért…

 4. 4

  Bélabá a csótány

  Ok,szóval csőőőő Eli.

 5. 5

  Fetyke

  Én is látnék benne rációt. Nem kell többet aláírási pénzzel trükközni, nincs több halott pénz kivágáskor, kiszámítható, jól tervezhető jövő.

 6. 6

  Fetyke

  Érdekes, hogy ez mindig csak a játékosok felől merül fel. A tulajdonosoktól még soha senki nem sajnálta a milliókat, és nem tették fel nekik, hogy minek nekik még több, miért nem adják oda inkább a játékosoknak, a cheerleadereknek (pedig ők igazán megérdemelnék :D), az árváknak vagy az éhezőknek?
  Amerikában az üzlet már csak ilyen. :)

 7. 7

  Gubameister

  Egyetlen egy dolog miatt teljesen védhető a csapat részéről, hogy nem akarja megadni ezt a szerződést az pedig a tervezhetőség. Mivel a Seahawks szerintem a capet felelősen menedzselő csapatok közé tartozik így nem igazán szeretnének olyan szerződést kötni ahol nem tudják előre melyik évben mennyi lesz a caphit. Ha belegondoltok, a következő évi sapkaméretre való becslés is általában ősszel jön ki, így pedig nehéz tervezni és lejáró szerződéseket újratárgyalni úgy hogy fogalmad sincs, hogy a legjobban fizetett játékosod mennyit fog elvinni 1 vagy 2 év múlva.

 8. 8

  Fetyke

  A szemét Goodell tehet mindenről. :D Olyan ütemben növeli az NFL bevételeit évről évre, hogy sem a játékosok, sem az ügynökeik, sem pedig a tulajdonosok és a GM-ek nem győzik követni. :DD Tudnék ajánlani a csapattulajoknak itthonról remek szakembereket a helyére, és akkor garantáltan megszűnnének az ilyen problémáik. :DDD

 9. 9

  Bélabá a csótány

  Mindíg az ilyen piCSÁNYI dolgokba kötsz bele.

 10. 10

  katonadani

  + végtelen
  sosem értettem még veled ennyire egyet :D

 11. 11

  Kopi3.14

  Ilyen esetben kérdés lehet a menedzselhetőség, vagyis mi legyen garantált mi nem ha megsérül, vagy csak a teljesítménye romlik a játékosnak, akkor miképp lehet kilépni.

 12. 12

  Fanyul23

  Lehet azert mert a tulajdonosoktol nem is var emberi vonasokat az ember, pont mint a jogaszoktol, politikusoktol…stb.

 13. 13

  d zoli

  Van benne igazság. De túlzás is.
  Most én is túlzok egyet, mert nem jött ki még a magazin:

  Ha a melletted ülő, nálad jobban kereső kollégánál jobban dolgoztál érzésed szerint és tudod, hogy a prosperáló céged bérkerete nő akkor… akkor AKKOR NEHOGY FIZUEMELÉST KÉRJ, MERT A TE FIZUD ÖTÖDÉÉRT MOSSÁK A CSIRKEBELET, A HARMADÁÉRT SZEDIK A MÁLNÁT, A FELÉÉRT SZÍVJÁK A FESTÉKEK, LAKKOK GŐZÉT A MŰHELYBEN…. Stb stb stb. Az Bangladeshi gyerekmunkára nem térnék ki. A fizud persze nem ismerem, de gondolom átmenet a hasonlat.

  Röviden: ez nem lehet érv egy profitfosó környezetben. Illetve nem ez a helyes érv. A sapka alatti hely, az lehetne érv. Én jobb szeretem azokat akik beérik kevesebbel.

  Amúgy az ötlet a %-rá az tökjó.

 14. 15

  Bélabá a csótány

  Cousins már megtalálta erre a tökéletes megoldást: mindenképp viszi az egész házat.

 15. 16

  Csabesz20

  Azért az nem igaz, hogy a tulajdonosok ne adakoznának. Vagy legalábbis akiket követek, azok adakoznak különböző alapítványoknak, vagy maguk tartanak fenn alapítványt. Azért a foci üzlet, a tulajoknak a játékosok befektetések, a GM gyakorlatilag a portfólió kezelője. Mindkét oldal a profit maximalizálására törekszik, a tulajnak ebben annyi a szerepe, hogy az évi cap-ra valót a csapat részére bocsássa. Igazából amiért én is azon a párton vagyok, hogy miért kell állandóan a farkat méregetni 1-2 millió dolláron, az, hogy előrébb helyezik a pénzt, mint a sport sikereket. Én mikor versenyszerűen sportoltam, mindig arra törekedtem, hogy első legyek, nem arra, hogy egy a sok közül. Lehet valaki a legjobban fizetett, de ha nem nyer gyűrűt 10-20 év múlva a kutya nem fog rá emlékezni.

 16. 17

  Walter Mitty

  Nem látok semmilyen hasonlóságot!
  – nekem a fizetésem arra elég vagy nem elég, hogy a hónap minden napján tudjak enni, lakni, és ehhez hasonlók. A Föld népességének 99,x százaléka ugyanígy van ezzel
  – R.W.-nak a hónap semelyik napján nincs szüksége egyetlen további millió dollárra, sőt, már annak a túlnyomó részére sem, amit eddig megkapott és ezutánra ígérnek neki. Amit keres idén, meg amit keresett tavaly, abból egyetlen centet se fog “látni” (értsd: észre se venné, ha bank véletlenül nem utalná a számlájára)

  Ezen túl viszont
  – hogy a klubtulajdonos hogyan kezeli a profitját és
  – R.W. miként képzeli üzletemberként a bizniszben való szerepét
  ahhoz mi közöm nekem amerikaifoci-rajongóként, és mi köze egy sportággal, illetve egy sportági bajnoksággal foglalkozó hírportálnak?!

  Addig tekinthető maximum sporthírek, az NFL-lel kapcsolatos hírnek, míg mondjuk R.W. iksz évre ipszilon millió dollárért a Z csapathoz igazol/nem igazol. Mert ebben a sportban, ebben a ligában a pénznek sportszakmai jelentősége van (a cap miatt).
  De hogy drukkerként ne azon izguljak, hogy a QB mennyi TD-t fog idén dobni, milyen helyzetekben választ megiramodást, mennyire motiválja sikerre a támadósorát – hanem azon, hogy egy bizonyos banknál vezetett számlán ekkora avagy amakkora felfoghatatlan (funkciótlan, haszontalan, érdektelen) összegek kerülnek-e elszámolásra, és ennek függvényében az illető esetleg nem is játszik nekem (vagy nem úgy, ahogy szeretnénk), és EZ A FONTOS, hát ettől égnek áll a hajam…

 17. 18

  Walter Mitty

  Én játékosokat nézek, csak az ő produktumuk végett érdekel az NFL. A foci.

 18. 19

  LG

  Borzasztó veszélyes terepre téved az NFL, ha ennyire jövedelmező, még a végén feltűnik a radaron és egyes gázszerelők ráteszik a kezüket…

 19. 20

  Griecs János

  Igenis, kérje meg az árát. Jól csinálja. Ő egy élsportoló, a világ elit ligájában. Ezek a srácok pedig minden meccsen a bőrüket viszik vásárra. Ráadásul a liga egy rohadt, unszimpatikus, kiszipolyozó rendszer, ahol az ember fogyóeszköz. Mi mást csinálna bárki épeszű ember, minthogy kiszed belőlük mindent, amit lehet?!? Nyilván, ez egy másik pálya, más világ, más életstílus. Más meg biztosan azon vakarja a fejét, hogy miért megy el valaki dolgozni havi 200e Forintért, ha többet is ki tudna hozni magából…

 20. 21

  the12thman

  Mi dolgozunk itthon 500 dollárért havi 200 órát nekik meg nem elég semmi. A profi sportok már csak a pénzről szólnak. Nincs vagy csak nagyon kevesekben van meg az alázat a sport iránti szeretet. Aztán ezt hallod éjjel nappal fáradtak nem pihentek. Tényleg?? Engem ki sajnál. Ez a dolguk, ez a munkájuk, amiért jócskán megvannak fizetve. Itt nem csak Wilsonról van szó, hanem labdarugóktól kezdve mindegyikre. Havi 5000 dollárral is lehet élni mint Marci hevesen nem havi 1,000,000 vagy jósckán több dollárért. Nyílván tehetségesebbek mint én a szaros 500 dollárommal, de legyen már egy határ. Ennyivel nem ér többet egy ember mint a másik.

 21. 22

  BoomOrBust

  Azt vedd azért figyelembe, hogy te az 500 dollárodért mennyi javát/jószágot/értéket termelsz. Ez nem az alázatról szól. A Liga, a tulajdonosok és a NFLPA (“játékos szakszervezettel”) megegyezett, hogy az összes bevétel 47-48,5% a játékosokat illeti meg. Azt már hagyjuk meg a csapatoknak, hogy ezt milyen eloszlásban teszik. Ha nekik megér a sapka évi 17-18%-át Wilson hát lelkük rajta. Egy top5 közeli irányító valószínűleg hosszútávon ér ennyit, bár a lehetőségeket azért jelentősen csökkenti.

 22. 23

  Gergely Nagy

  Értem Bélabá hogy mire gondol, nekem minden világos. Katona Dani Phily drukker. A Philynek Carson Wentz az irányítója, akinek vörös a haja. Akinek vörös a haja annak vörös a szíve. Tehát Wentz kommunista(el is üldözte a jókeresztény Foles apátot). Dani drukkol Wentznek, tehát Dani kommunista. Dani eggyetért Fetykével, ebből következik hogy az elvtársa. Fetyke a greenbayt kedveli. Mit jelent a bay? Öblöt jelent. Mit lehet egy öbölben csinálni? Partraszálni! Hol lehet még partra szállni, hàt Lenningradban. Lenningradban kik is győztek a második világháborúban? A kommunisták! Rejtély megoldva.

 23. 24

  the12thman

  Itt nem erről van szó hanem hogy senki nem érdemel ekkora fizetést amíg mások éhen halnak.

 24. 25

  Andras Daroczy

  Ezt a pénztémát már nagyon régen felvetettem, de ügy lehurrogtak, hogy azóta sem szeretnék erről itt értekezni.
  Anno elmondtam, hogy itt egy ember annyit keres pár év alat mint Magyaroszágon egy kisebb város teljes lakossága egy egész élet alatt, ami abnormális.
  Sok embernek itt ez pedig teljesen normális, így hát nem is nagyon avn miről beszélni.

 25. 26

  Tizenkettes

  :DDDDD

 26. 27

  Fetyke

  Apró kiigazítás: Fetyke Vikings szurkoló. :D De határozottan tetszik a vonalvezetés! :)

 27. 28

  Józsefné Varga

  OK, de akkor mi a a megoldás? Ha Wilson (vagy bárki) évi 30 milla helyett csak 20-at kap, akkor a 10 milla különbség nem az éhezőkhöz kerül, hanem a csapat tulajaihoz, akiket szintén nem fenyeget az éhenhalás…

 28. 29

  Bélabá a csótány

  A szó amit keresel:AMERIKA
  Minden és mindenki pontosan pontról pontra lepapírozva.
  Ennek ékes ellenpéldája pl az európai foci,azon belül most aktuálisan Emiliano Sala.

 29. 30

  Bélabá a csótány

  Kraft odaadta volna(kurvázási alapon) de a geci rendőrök nem hagyták neki :(

 30. 31

  Bélabá a csótány

  Felcsút Raiders.
  Ahhhh….

 31. 32

  Bélabá a csótány

  ” itt egy ember annyit keres pár év alat mint Magyaroszágon egy kisebb város teljes lakossága egy egész élet alatt, ami abnormális.”
  https://uploads.disquscdn.com/images/ba57141198ec5954d10d1a4a953e5532fb014185141a04826595875f9594f243.png

 32. 33

  Bélabá a csótány

  Vikingek?
  vasbordájú björn,Oliver Cromwell,brexit,SOROS
  =migráns Fetyke

 33. 34

  Bélabá a csótány

  Azt tegyük hozzá,hogy az NFL legalább piaci alapon működik.
  Engem az itthoni viszonyok szoktak felbaszni a focitól kezdve az úszásig.
  Az olimpiai érem életjáradékról nem is beszélve…

 34. 35

  bjeela

  Ne hisztizzé, Bélám, inkább jegyeztess be az utcádban egy focicsapatot, majd igényelj rá állami támogatást, építtess stadiont és kedveld meg a szotyolát, hogy legyen mivel a “főnök” közelébe kerülni. ;)

 35. 36

  bjeela

  Éreztem én, hogy rendes ember vagy, mert aki a cheerleadereket szereti, rossz ember nem lehet! :P

 36. 37

  bjeela

  Helytelen a párhuzam, mert a képen szereplő úr nem keres, hanem talál.

 37. 38

  bjeela

  Na, épp ezért nem lesz sikeres a koncepció, mert az NFL csapatoknál a ráció a szerződéskötéseknél nem érdek(m).

 38. 39

  ducksfan

  Ez már van :(

 39. 40

  euskadi68

  A vikingek is szálltak partra. :))

 40. 41

  combat

  aúúúúú ez fájt. (volna de szerencsére nincsenek érzelmeim). :D

 41. 42

  bjeela

  Aprócska helyreigazítás: Leningrádnál rohadtul nem volt partraszállás(de ettől még persze lehetséges lenne), éhen is halt a lakosság jelentős része, akik jobb híján egymást ették vagy a fűrészporból készült kenyeret.

 42. 43

  combat

  Felcsút Gas-Fitters?
  Esetleg Felcsút Victors?

  Nekem ez az utóbbi tetszik, kicsit olyan Legényanyás áthallással :D

 43. 44

  combat

  Felcsút Gas-Fitters?
  Esetleg Felcsút Victors?

  Nekem ez az utóbbi tetszik, kicsit olyan Legényanyás áthallással :D

 44. 45

  Gergely Nagy

  Sajnos igen tudom. Viszont van lehetőség ahogy te is irtad Petivárában kikötni ?Probáltam felemelkedni stílusban a nagy hazai és külföldi politikai összeesküvés elmélet és karaktergyilkolós cikkekhez.

 45. 46

  Gergely Nagy

  ? Amúgy a kulcs Oliver Cromwell, aki a vasbordájuakat vezette. Ő a kapocs. Érdemes tudni hogy az egyik leszármazottja egy ázsiai német… Oliver Kahn.

 46. 47

  bjeela

  Már elnézést, de hogy kerülnek már a vikingekhez is a zsidók? Amúgy meg a vikingek fedezték fel Amerikát még Kolumbusz előtt, ergo hozzájuk képest mindenki migráns az USA-ban – leszámítva az őslakókat, de őket mindenki leszámítja arrafelé -, dejaz igaz, hogy a Fetyke télleg egy nyüves migráncs Magyarországon. Egy igazi berepülő.

 47. 48

  the12thman

  Az a baj nincs megoldás

 48. 49

  Gergely Nagy

  Így már minden világos ? De remélem tudod hogy a star wars Kirk kapitánya egy bizonyos vulkáni kgbs ügynökkel nyomja az ipart. És ennek a Kirknek van egy szintén Kirk néven emlegetett kuzinja, aki a Minesotában játszik. Remélem érted az összefüggést.

 49. 50

  Andras Daroczy

  Ez is:-)
  Mármint ez is abnormális mint oly sok más ezen a világon.

  Egyre többször jut eszembe az Elysium film, amint ezekről a dolgokról beszélünk.
  (remélem megint jön majd Kovács II Józsefné, és kijavítja a film címet)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team