Connect with us

Draft

Johnathan Abram

Minden évben vannak játékosok, akik nem nyújtanak maradandót a játék minden elemében, de amiben jók, az nagyon látványos, ezért leveszik a lábukról a nézőket.

Johnathan Abram a tradicionális strong safety megtestesítője. Leginkább a line of scrimmage közelében és a boxban érzi jól magát és főleg futás megállítása, valamint kis zónák védekezése a szakterülete. Akkor tud igazán kiteljesedni, ha a labda végig a szeme előtt marad, nem kell forgolódnia, nem kell nagy területet bejátszania, végig maga előtt tudja kontrollálni a játékot.

Amennyiben el tudja érni, hogy a játék a szeme előtt játszódjon, akkor kiváló sebességgel tud megérkezni az eseményekhez és kő kövön nem marad. Abram legjobb és legfeltűnőbb tulajdonsága a fizikális, agresszív játék. Hatalmasakat tud ütni, igazi highlight safety, akivel nem szívesen találkozik senki a pályán. Hihetetlenül agresszív játékos, aki nem riad vissza a trash talktól sem és szeret kontaktot kezdeményezni a line of scrimmage-en.

Viszonylag megbízhatóan szerel, de ez főleg azokra a játékokra igaz, amikor ellenfelének nincs nagy területe. Főleg futójátékoknál és screen passzoknál jön ki az erénye, általában a playek kibontakozása után már ott van a labda közelében. Ellenben nagy térben már akadnak gondjai. Mivel ultra agresszívan játszik, ezért szereléskísérleteiben is benne van a hiba. Sokszor túlfut ellenfelén vagy nem választja meg a legjobban a szögeket.

Nagyon jó méretei és megbízható sebessége is van a strong safety pozícióhoz, ha neki kedvez a játék, akkor jól pozícionálja magát és úgy hajtja végre szerelést, hogy abból ne szabaduljon az ellenfele. A nézők szeretni fogják a nagy ütésekért és fizikális játékáért, de jöjjön a feketeleves.

Single high safetyként már messze nem mutat ilyen jól. Sőt, mondhatnák azt is, hogy egyáltalán nem alkalmas erre a szerepre, de úgy általában a zone coverage nagy gyengesége. Rendkívül nehezen lokalizálja a labdát, ha nem tud szemben maradni végig a játékokkal, akkor sokszor nem találja a disznóbőrt, mire megérzi, hogy merre kell keresnie, már réges-rég elkésett. Súlyosbító körülmény, hogy a labdaügyessége sem túl jó. Egész karrierje során mindössze két interceptiont szerzett és legtöbbször nem is került olyan helyzetbe, hogy lehalássza a labdát.

Többek között azért ilyen gyenge coverage-ben, mert lateral mozgása darabos, ha nem egyenes vonalon kell haladnia, akkor kimondottan lassú. Nincsenek segítségére ösztönei sem, általában lassan méri fel a játékokat, nem olvas jól az irányítók szeméből és könnyen elmozdul a fake-ekre is.

A line of scrimmage közelében már kevesebb probléma van a játékával, de a támadófalemberek blokkjairól lassan jön le, csak a tight endek ellen oldja meg stabilan a helyzetet.

Mentalitása kiváló, ahogy a legtöbb fizikális játékos, ő is alig várja, hogy megsemmisítse ellenfelét és várja mindig az újabb alkalmat, hogy ismét megtehesse. Csapattársai között népszerűségnek örvendett, igazi vezér is lehet a pályán, de a durvaságai néha büntetést vontak maguk után. Kétszer is kiállították targeting miatt és amikor nehezen találja a labdát, akkor is hajlamos a szabálytalanságra.

Abram alapvetően egy rendkivül jó box safety lehet, de manapság már kevesen szeretik az ennyire egysíkú játékosokat. Játéka nagyon látványos, de a hatalmas ütések és szerelések mellé elnézett coverage teljesítmény és lecsúszott szerelések is párosulnak. Valószínűleg olyan csapatnál lehet helye, ahol a hagyományos safety szerepekkel nem számolnak, esetleg ahol nem félnek hybrid linebackerként használni. Értékét csökkenti, hogy coverage-ben kimondottan gyenge, a class legjobb három safetyje között nincs helye, de a második kör végénél tovább nem fog csúszni. Itt már nehéz megtippelni, hogy ki csaphat le rá, de a Chiefsnek szüksége lehet egy ilyen játékosra például.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!