Connect with us

Prémium cikkek

Majdnem tökéletes – Seahawks FA-értékelő

Sok pénz, sok hiányposzt, szinte hibátlan munka – így lehet a legegyszerűbben összefoglalni a Seahawks FA-tevékenységét. Ha most kellene fogadni, nem biztos, hogy a Ramsre tennék.

 

 

A Seahawksnak volt a nyolcadik legtöbb költőpénze a ligában 52 millió dollárral, ami elég jó kiindulási alap volt egy jó FA-hoz. Már csak azért is, mert a csapat nem érezte szükségét annak, hogy megváljon a TE Ed Dicksontól vagy a linebacker Barkevious Mingótól, így egyedül a sérült, a játékra többé nem alkalmas safety Kam Chancelloron tudott spórolni (2,3 millió dollárt, bár hivatalosan még nem küldte el a csapat).

 

Az rendben van, hogy Pete Carroll nem igazolta újra Earl Thomast: sokat kért, jól is állt a poszton a Seahawks, el kellett engedni. A DT Shamar Stephen, az RB Mike Davis, a csere QB Brett Hundley, és a rotációs LB Maurice Alexander elvesztése sem fájó, J.R. Sweezyt (G) és Sebastian Janikowskit (K) pedig egy jobb játékossal sikerült pótolni.

 

Justin Coleman elengedése viszont elég fura lépés, hisz ő volt a Seahawks messze legjobb cornere. Azt sem feltétlenül értem, hogy a relatíve jól bevált Dion Jordant (DE) nem marasztalta a csapat, hisz egy olcsó, de korrekt játékos, mélyítésnek mindenképp jó lett volna.

 

Érkezők/maradók

 

Annak ellenére, hogy rengeteg pénze volt a csapatnak, nem vitte túlzásba a költekezést. A tenderelt játékosok közül – George Fant (OL), Quinton Jefferson (DL), Austin Calitro (LB), Emmanuel Ellerbee (LB), Joey Hunt (C), Branden Jackson (DE), Shalom Luani (S), JD McKissic (RB), David Moore (WR), Tyler Ott (LS), Kalan Reed (CB), Jordan Simmons (G) – egyedül Fant és Ott megtartása kifejezetten hasznos. Előbbi egy jó cserefalember, long snapperre pedig mindenkinek szüksége van. Rajtuk kívül nyolc fontosabb játékos kapott új szerződést (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre).

 

  • Guard: D.J. Fluker, 2 év, 6 millió dollár – Értékelés: A+ 
  • Guard: Mike Iupati, 1 év, 2,75 millió dollár – Értékelés: A

 

Egyikük sem elit, de jobb napjaikon mindketten átlag felettiek és bőven kezdő szintűek (Iupati anno top játékosnak számított a posztján). Fluker inkább passzblokkolásban, Iupati inkább futásblokkolásban jó, ha egészségesek maradnak, akkor rendben lesz a támadófal. Pláne, hogy George Fant is maradt, így akár Ifedit is le lehet majd váltani az RT-poszton.

 

  • Tight end: –

 

Vagy érkezik valaki a draftról, vagy Ed Dickson lesz a kezdő. A csapat szempontjából remélem, hogy inkább előbbi.

 

  • EDGE: Frank Clark, 1 év, franchise tag (17,1 millió dollár) – Értékelés: A
  • EDGE: –

 

Clark megtartása kötelező volt, már csak meg kellene vele állapodni. A csapat legjobb, sőt egyetlen valamire való pass rushere, elcserélni már aligha lehet, a szerződésétől függően lehet ez A+ vagy A- is. Más nem jött, de ezt vélhetően a draftról oldja meg a csapat.

 

  • Cornerback: Akiem King, 1 év, 1,4 millió dollár 
  • Cornerback: Neiko Thorpe, 1 év, 1 millió dollár 

 

Csere és ST-játékos, ennek megfelelő fizetéssel. Ha megmaradnak a rosteren, akkor jó, ha nem, az sem baj.

 

  • Linebacker: KJ Wright, 2 év, 14 millió dollár – Értékelés: A+
  • Linebacker: Mychal Kendricks. 1 év, 4,5 millió dollár – Értékelés: A+

 

Megint két nagyon jó üzletet csinált a Seahawks, már ha Wright nem lesz sérült, Kendricks meg nem megy börtönbe/tiltatja el magát. Wrightnak az évi 7 millió rablás, Kedricks pedig semmi garantáltat nem kap, így Bobby Wagnerrel kiegészülve ideális esetben egy top3-as LB-sora lehet a Hawksnak.

 

 

  • Kicker: Jason Myers, 4 év, 14,5 millió dollár – Értékelés: A-

 

Tavaly 91,7 százalékos pontossággal rúgta a mezőnygólokat (33/36), volt 56 yardos rúgása is, nagy szükség volt rá a Seahawksnak. Kicsit túl lett fizetne, legalábbis ahhoz képest, hogy négy szezon alatt a tavalyi volt az első igazán kiemelkedő éve, de végül is rendben van ez.

 

Értékelés

 

A Seahawksnak 13 millió dollárja van jelenleg, sokkal többet már nem tudott volna költeni. A guard- és LB-posztot megoldotta a csapat – utóbbit pazarul –, talált új kickert, megtartotta Fantet és Clarkot, vagyis kvázi hét kezdőnek adott új szerződést. Coleman elengedése nem tetszik, a drafton pedig nehéz lesz a helyére játékost hozni, második köröse ugyanis nincs a csapatnak. Egy másik pass rusher és TE sem ártott volna, de persze mindenkire nem lehetett pénz, ennyi hiányosságot már lehet a draftról orvosolni.

 

Az első és harmadik kör vélhetően egy védőfalemberre és egy cornerre fog elmenni, a hátsó körökben pedig jöhet TE és lehet mélyíteni az elkapó posztot. Megelőlegezem a csapatnak a bizalmat, összességében remek munkát végeztek: Értékelés: A

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!