Connect with us

Draft

Megjött Elway esze? – Broncos draftértékelő

Elwayt sokat lehetett bírálni az elmúlt időszak szabadügynök piacai és draftjai miatt, így előtte is fel volt adva a lecke, hogy kicsit rendbe hozza a hibáit. Ha minden   lyukat nem is lehetett betömni, de jó úton indult meg a csapat, ám ez még csak az építkezés eleje.

Az első kör tízedik választásához érkezve sem Ed Oiver, sem Devin White, sem pedig T.J. Hockenson nem volt már bent, így két lehetőség volt elképzelhető a Broncos részéről. Vagy beleesik Elway abba a hibába, mint Lynch draftolásakor és idő előtt próbál megint megoldást találni az irányítógondokra, vagy pedig hátracserél. Szerencsére ezúttal jól döntött a management és egy plusz második körért és egy jövő évi harmadikért átadta a Steelersnek a stafétát. Bush ugyan a Broncos számára is vonzó jelölt lehetett volna, mert Fangio védelmének közepéről egy kiváló ILB hiányzik, mégis fontosabb volt a drafttőke növelése.

A huszadik helyen aztán már vagy nem sikerült hátracserélni vagy nem is akart annyira a csapat, így Noah Fant érkezett, aki a class két kihagyhatatlan tight endjének az egyike. Messze nem olyan jó prospect szerintem, mint Hockenson és a tight end poszt nem is értékes, de a draft ezen pontján Fant értéke már nagyon rendben volt, a Broncos pedig évek óta nem talál megfelelő játékost erre a posztra. Flaccóval a karmesteri székben pedig nélkülözhetetlen egy ilyen játékos, mert az újdonsült irányító 2016 óta a harmadik legtöbb sikeres passzt osztotta ki a tight endjeinek a ligában. Nem vagyok oda a tudatért, hogy a csapat már a sokadik TE-t húzza ki az elmúlt években, de inkább az elmúlt éveket érdemes kritizálni, nem ezt a választást.

A második napot így három választással kezdte meg a csapat, amiből az első Dalton Risnerre esett. A támadófal sokat javult az elmúlt évben, de egyrészt Paradis elhagyta a csapatot, másrészt még így is csak gyenge közepes volt. Risner egy sokoldalú, tapasztalt játékos, aki a fal bármely pontján bevethető. Az egyetemen sokat játszott tackle-t, de centerben is képes játszani, ám mivel a csapat Connor McGovernt mozgatja a fal közepére, így várhatóan right guard szerepkörben vitézkedhet. Nagyszerű érték volt a draft ezen pontján és nem tudom kritizálni a posztot sem.

A Risner pick után aztán nem tétlenkedett a csapat és pár hátsó körös választásért cserébe előremozgott és behúzta azt a játékost, akit sokan az első körben is ide vártak. Drew Lock tehát mégis Broncos játékos lett, a második kör közepén pedig már nem sajnálom ezt a kockázatot. Nem mondanám, hogy tudok hinni benne és nem is tartom Lockot kész játékosnak, de sokkal megfontoltabb választás, mint anno Lynch volt. Az szerintem tiszta sor, hogy egyelőre tanulni fog és akkor kap lehetőséget, ha Flaccónak lefőtt a kávé. Azaz a negyedik fordulóig talán nem is látjuk.

A nap utolsó választása szintén jó helyre érkezett. A defensive line erősítése kulcsfontosságú és Dre’Mont Jones ha nem is lesz instant kezdő, de jó rotációs játékos lehet már az első évben is. Shelby Harris mellé egy ilyen 3 tech játékos jó kiegészítő és a csapat amúgy is szereti a gyors első lépéssel rendelkező prospecteket.

Az utolsó naptól már szokás szerint nem kellett sokat várni, az itt érkezők ritkán tudják beverekedni magukat a kezdőbe. Érkezett Justin Hollins, aki OLB poszton férhet be a szűk rotációba, de egyelőre nagyon nyers játékos, valamint jött egy elkapó is, Juwann Winfree személyében. Winfree valószínűleg a special teamben kap szerepet és colorádói, így kicsit hazabeszélt a gárda. Az mindenesetre aggodalomra ad okot, hogy 2016-ban volt egy súlyos sérülése. Rajtuk kívül még a nap krónikájához tartozik, hogy az egyik ötödik körös picket San Franciscóba cserélte a gárda a linebacker Dekoda Watsonért és egy hatodik körét, ami kicsit érthetetlen számomra, mert Watsonban nem sok fantáziát látok. A draftolatlanuk közül egyelőre Brett Rypient érdemes kiemelni, aki a Boise State irányítója volt és a harmadik számú QB szerepért lesz harcban.

Összességében ez egy meglepően jó draft volt Elwaytől, az összes pick hiányposztra érkezett, egy darab reach nem volt a választások között, sőt már-már steal szagú néhány pick. Egyedül a corner választás lehetett volna még indokolt, de miután Harris maradt a csapatnál (és ki tudja mi a szándék), ez sem volt sürgős idén. A+

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!