Connect with us

Prémium cikkek

Megvilágosodás – Panthers FA-értékelő

A tavalyi égés és Newton-sérülés után a Panthersnél rájöttek, hogy nem akkora hülyeség, ha a kezdő irányító kibír egy teljes szezont. A támadófalat rendbe is rakta a csapat, a többi majd csak lesz valahogy.

 

 

A Panthersnek 17 millió dollárja volt a piac nyitása előtt, ami a 10. legkevesebb, ráadásul ebből nagyon nehéz lett volna még többet csinálni (ez is úgy jött össze, hogy már kivágták Captain Munnerlynt 2 milliót spórolva). Egyedül Torrey Smith elküldése adta volna magát (5 millió dollár), de őt meglepetésre megtartotta a csapat.

 

Nem volt ilyen szerencsés Matt Kalil, és én ezen őszintén megdöbbentem: nem gondoltam volna, hogy a csapat belátja, mekkora baromság volt két éve leigazolni a korábbi 1/4-es tackle-t évi 11 millióért és bevállalja az elküldését. A falembert ugyanis rendkívül körülményes volt elküldeni, hisz a 12,15 millió helyett 14,7-et foglalt volna el a sapkából. A Pantherst ez sem bosszantotta, pust-june1 cuttal (vagyis úgy könyvelik el, mintha június 1 után vágnák ki) vágták ki, ezzel az idei szezonra 7,25 millió dollárt felszabadítva (jövőre viszont majd jelentkezik még halott pénzként). Így apróval együtt 25 millióval vághatott neki a piacnak.

 

Érkezők/maradók

 

A Panthersnek nem volt túl sok égető hiányposztja, de ezen Ryan Kalil kapásból rontott, miután bejelentette a visszavonulását, ahogy bizonyára a szintén visszavonuló Julius Peppers maradásának is örült volna a csapat (olcsó, de minőségi pass rusherből kevés van).

 

A 35 éves Thomas Davis sem maradt, a franchise ikonjára nem tartott igényt a vezetőség, ahogy a 37 éves safetybe, Mike Adamsbe sem volt érdemes fektetni. Rajtuk kívül csak Devin Funchess távozása érdemleges, de vele sem veszített sokat a Panthers, pláne, hogy Torrey Smith maradt.

 

 

Ennek fényében a teljes támadófal, az EDGE-, a corner- és a safety-poszt volt az, ami mindenképp erősítésre szorult. Természetesen a linebacker- és az elkapósorra is ráfért a mélyítés, de ezek nem olyan égető problémák, amiket ne lehetne menedzselni (dőlt betűvel a hiányposztokat jelöltem, simával a nem hiányposztra érkező mélyítéseket, vastagítottal pedig a megoldott hiányposztokat, illetve csak azokat a játékosokat értékeltem, akiknek legalább minimális esélyük van az 53-as rosterre).

 

  • Tackle: Daryl Williams, 1 év, 6 millió dollár – Értékelés: A+
  • Matt Paradis, 3 év, 29 millió dollár – Értékelés: A+ 
  • Guard: –

 

Nem gondoltam volna, hogy a sérülés miatt a teljes szezont kihagyó, de amúgy kiváló Daryl Williams marad, pláne nem ennyiért. Ha tavaly kerül ki a piacra, 12 millió környékén simán keresett volna, de idén is 10+ milliósnak gondoltam, ennek ellenére kvázi cseretackle-pénzért írt alá (amit Kalil kivágásával oldott meg a csapat, óriási piros pont).

 

Paradisnak külön örülök, mert őt kivételesen eltaláltam, hogy hová igazol (legalábbis itt). Ráadásul én 3 évre 33 millióért írattam alá, a piacon is ez lett volna a reális, ő viszont a top 5-be sem fért be a posztján. Óriási fogás. Guardra már nem maradt pénz, de már a Williams-Paradis duó is mesés, majd jön valaki adraftról.

 

  • EDGE: Bruce Irvin, 1 év, 4 millió dollár – Értékelés: A

 

Ár/érték arányban tökéletes, kellett az erősítés, és mivel Addison is maradt, elég jól néz ki a poszt. A draft is bővelkedik tehetségekben, lehet mélyíteni a posztot majd, illetve ideje a jövőre is gondolni.

 

  • Cornerback: –

 

Bradberry és Donte Jackson a két kezdp jelenleg, de melléjük elférne egy veterán, főleg, ha Rashaan Gaulden safety lesz. Ha nem, akkor sem árt, ha van tapasztalat.

 

 

  • Safety: Eric Reid, 3 év, 22 millió dollár – Értékelés: A-
  • Safety: –

 

A csapat úgy néz ki, hogy bízik Da’Norris Searcyben, így nem akart még egy játékost hozni (vagy ugye Gaulden safety lesz). Mivel 3 millió dollárja maradt a Panthersnek a draft előtt, így a veterán CB érkezését nem lehet felróni nekik, ez van.

 

 

Értékelés

 

Ha a tavaly draftolt fiatalok beválnak, akkor a TE-, S- és LB-posztok is rendben lesznek, mennyiségileg legalábbis mindenképp. A támadófalat a lehetséges erőforrásokhoz képest zseniálisan menedzselte a csapat, a Kalil-cut külön tetszik. A védelem legnagyobb lyukait is befoltozta a Panthers, többre pedig nem maradt pénz – ebből többet lehetetlen lett volna kihozni.

 

A csapat kiváló pozícióban van a drafthoz, az első három körben érkezhet pass rusher, guard és DB is, de lehet erősíteni az elkapósort is, gyakorlatilag végtelen a lehetőség. Nem vitte túlzásba a Panthers, de amit meglépett, azt hibátlanul tette. Talán a piac legjobb teljesítménye az övé.

 

Értékelés: A+

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!