Connect with us

Prémium cikkek

Na, akkor mégsem tankolunk? – Raiders FA-értékelő

Jon Gruden meglepően jó holtszezont hozott le eddig, és bőszen elkezdte felhasználni a draftpickeket is játékosokért cserébe. Azért a várakozásokkal ellentétben mégsem Vegasra épít csak csapatot, már most elkezdett hatalmas szerződéseket kiosztani, így talán még érdekesebbé téve a 2019-es szezont az AFC-ben.

Érkezett

Antonio Brown (trade, 3 év/50.125M, 30.125M teljesen garantált) – a holtszezon egyik legnagyobb híre, hogy a Raidersbe érkezett Antonio Brown egy harmadik és egy ötödik körös pickért cserébe, majd azonnal megkínálták egy gigaszerződéssel. Önmagában tőle nem lesz worst to first a Raiders elkapói gárdája, de Tyrell Williams (és JJ Nelson, illetve Luke Willson) érkezésével azért be lehet adni a pályázatot egy top 10-es csapategységre.

Trent Brown (4 év/66M, 36.25M teljesen garantált) – Brown a tavalyi év szenzációja, hetedik körösként, harmincnál is kevesebb kezdéssel a tarsolyában a Patsben Dante Scarnecchia keze alatt az egyik legígéretesebb fiatal LT lett. Fiatal, képezhető, és egy falemberre éhes csapatnak talán még meg is fogja érni. Rizikós szerződés hatalmas upside-dal.

Lamarcus Joyner (4 év/42M, 16.7M teljesen garantált) – Joyner a csillagokat is lehozta az égről utolsó két évében, de a Ramsnek egész egyszerűen nem volt rá pénze, és inkább Weddle érkezett olcsóbban. Évekig stabil kezdő lehet, ő és Joseph együtt nagyot robbanthatnak.

Tyrell Williams (4 év/44.4M, 10M teljesen garantált) – Williams volt a legnagyobb név a piacon a posztján, és meg is kapta a paydayt, ami Los Angelesben nem történhetett volna meg. Mély célpont, tökéletes komplementere lehet Antonio Brownnak. Terhelhető WR1-ként is akár, és slotból is képes dolgozni, bár keveset volt itt.

Brandon Marshall (1 év/4.1M, garantált ismeretlen) – Marshall sem akkora májer már, mint régebben, de még mindig képes lehet egy veterán fejével és tapasztalatával besegíteni LB-poszton. Ennyi pénzért meg pláne.

Isaiah Crowell (1 év/2.5M, garantált ismeretlen) – az egyetlen tapasztalt futó a csapat rosterén jelenleg, és róla tudni, hogy – ha a teste is bírja – megbírkózik meccsenként 10-15 kísérlettel. Nem látni, mit tervez Gruden és Cable a futójáték terén, de ekkora szerződéssel nem merném azt mondani, hogy biztos megéri az 53-as rostert.

Vontaze Burfict (1 év/2M, 300k teljesen garantált) – a liga címeres türhője nem csupán Brownnal együtt léphet az edzőpályára, de mindezt Gruden keze alatt teheti, akinek nagyon elkélt egy veterán, nagyot ütő, balhés LB.

Daryl Worley (1 év/3.095M) – Worley egy ígéretes játékos még mindig, egy második körös tenderért megérte megtartani.

Luke Willson (még ismeretlen)

JJ Nelson (1 év/1M, 75k teljesen garantált)

Mike Glennon (1 év/1.95M, 1.4M teljesen garantált)

Hosszabbítások

Dwayne Harris (1 év/1.6M, 275k teljesen garantált)

Lógnak a levegőben

Marshawn Lynch, Martavis Bryant, Brandon LaFell, Doug Martin

Távozók

Jordy Nelson (visszavonult), Jared Cook, Jon Feliciano, AJ McCarron, Rashaan Melvin, Donald Penn

Értékelés

A WR-osztagot feltöltötték a lehető legjobb módon, igaz nem olcsón. A fal bal széle meg lett javítva, a draft mélysége okán pedig guardot is találhatnak, ha kell. Az ingatag LB-sorba érkezett két veterán, és lényegében a pass rush és a secondary érdemel még figyelmet, mindkettőre lesz mód a draftról hozni embert, főleg négy húzással az első két körben (ebből amúgy ki is jöhet simán egy pass rusher, egy safety, egy CB, meg egy LB, ha úgy tetszik). Teljes értékű csapatot húzhat fel Gruden a 2019-es szezonra, a free agency pedig még enélkül is simán jó nálam.

A

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!