Connect with us

Draft

Nasir Adderley

A másodosztályú, kis iskolákból érkező játékosokkal kapcsolatban mindig nehezebb jósolni, hiszen jóval gyengébb ellenfelek ellen nyújtották, ami nyújtottak. Ilyenkor minden analitikus hozzáállást ki lehet dobni az ablakon és egyedül arra lehet koncentrálni, hogy milyen képességei vannak a játékosnak és ezek hogyan ültethetők át a profik közé. Nasir Adderley – a Hall of Famer defensive back Herb Adderley rokona – a Delawere Egyetemre járt, így ő is ilyen játékos.

Adderley jó méretekkel rendelkezik, magas, hosszú karokkal. Nem egy nagy darab safety, de ennek ellenére erősen, keményen játszik. Adderley elsődleges és legjobb posztja a profik közt single high safety lesz, azaz az Earl Thomas szerep, amire oly’ sokan vágynak az NFL-ben.

Adderley-nek van véleményem szerint a legjobb range-e és a legjobb labdaérzéke a safetyk között az idei classban. A fent említett Earl Thomashoz mondjuk nem hasonlítanám ebből a szempontból sem, de nagyon gyors és atletikus játékosról van szó, aki borzasztóan jó sebességgel képes kiérni az oldalvonaig is akár, amiben az ösztönei is segítik.

Nagyon laza a csípője, bármelyik irányba könnyedén “nyitja ki” és fordul el, így könnyen vált irányt és rendkívül robbanékony, így nagyon nagy területet tud lefedni, illetve be tud robbanni útvonalak elé is. A labdaérzéke is kiváló, részben cornerback múltja miatt is. Az úgynevezett “closing speedje” is kiemelkedő, ahogy az utolsó métereken még egy fokozattal feljebb tud kapcsolni. Ha pedig a passz közelébe ér, nem elégszik meg a nagy ütéssel az elkapón, hanem a labdát próbálja megszerezni.

Azt hiszem a ball skilljeivel kapcsolatban elég ezt az egy videót megmutatnom:

Kiválóan lát a pályán, jól dolgozza fel, mi történik körölötte, jól látja a route kombinációkat és hogy mi fog a közelében kialakulni. Néha hosszabb útvonalakkal ilyen szempontból problémája volt, ebben még fejlődnie kell. Adderley rengeteget figyelte az irányító szemeit az egyetemen és általában előre tudta, hogy mi fog jönni. A nagyok közt azonban ez sokkal nehezebb lesz, minden bizonnyal a rutinosabb QB-k manipulálni fogják karrierje elején.

Mivel alapvetően single high safetyről van szó, így nem a futás elleni védelem az elsődleges feladata, utolsó mentsvárként azonban fontos, hogy jól szereljen. Általában ezt jól is teszi, tökéletes technikával lép be a lyukba és áll szembe a futóval, majd jó technikával viszi le. Azonban előfordul, hogy vetődni próbál és ez nem túl sikeres. Azt viszont mindenképp meg kell jegyezni, hogy nagyon fizikális, erőszakos játékos, nem hátrál meg semmilyen kihívástól, tight endeket és falembereket is simán lenyomott és lejött a blokkjaikról.

Zónázásban kiemelkedő, nagyon jó coverage skilljei vannak és elvileg a képességei meglennének az emberezéshez is, a Senior Bowlon azonban ebből kevés jót láttunk és inkább gyengeségként figyelhettük meg. Blitzelni sem küldték az egyetemen, így ezt a tulajdonságát is leginkább találgatni tudjuk, bár azt tegyük hozzá, hogy nem is ez lesz a feladata a nagyok közt, ugyanis szinte biztosan single high sefetyként tekint rá minden bizonnyal az összes csapat.

Az ellenfelek erősségével kapcsolatos aggályok mellett természetesen nem lehet szó nélkül elmenni, sokszor megúszta, hogy megverték double move-okkal vagy ha épp nem volt a legjobb technikája, illetve az ellenfél irányítóinak mentális képességei és karereje sem tartozott a legjobbak közé, így ezekben a dolgokban is könnyebb dolga volt Adderley-nek.

Ez a játék nem kapcsolódik a fenti bekezdéshez, de nem hagyhattam ki, hogy ne mutassam meg:

Minden bizonnyal kell majd egy kis idő neki, míg felveszi a nagyok ritmusát, azonban olyan adottságai és képességei vannak, amik miatt nagy a potenciálja és egy kiváló single high safety lehet belőle óriási range-dzsel és labdaérzékkel, hatalmas befolyással a játékra. Nálam ő a legjobb safety prospect az idei classban és sokat várok tőle a profik közt.

És még ha első naptól nem is bíznád rá a single high safety feladatot, csak egy kis betanulási fázis után, a speciális egységben azonnal óriási haszna lesz, mindenki imádni fogja Adderley hozzáállását. Azt hiszem nem is kell megmondanom, melyik játékos ő az alábbi videón, mindenkinek gyorsan fel fog tűnni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!