Connect with us

Draft

N’Keal Harry

Az idei WR class elején mindig a két Brown és Metcalf szerepel. Legalábbis a legtöbb helyen. Nálam teljesen borul ez, ugyanis adott egy elkapó, aki OBJ szerű elkapásokra képes, cserébe viszont hiányzik belőle a gyorsaság.

 

Contested Catch – Egyértelműen az idei class legjobbja ezen a téren, de összességében is rég lattam ilyen tehetséges elkapót, aki ennyi nehéz es vitatott labdát szedett le. Technikailag vannak dolgok, amiken tudna javítani, de a végeredményt látva csak ennyit tud mondani az ember, hogy “hűha”. Ha eléggé koncentrál az egykezes cirkusz elkapások még sem kottyannak neki, illetve a védővel a hatán, sanszosan DPI helyzetben is megtalálja a módját, hogy elkapja a labdat.

 

Labdaérzék – Nyilván az előző képessége innen fakad, hiszen elképesztő elkapó hatótávja van, mindenféle elkapást képes bemutatni és erős kezei vannak. Legszebb elkapásait úgy szerezte, hogy testét képes volt a helyzethez igazítani. Kétség sem fér hozzá, hogy isten adta tehetsége van, de 1-2 drop azért nála is előfordul, ami inkább a koncentráció hiányának köszönhető, de sosem hagyja, hogy ezek hosszútávon hassanak rá. Lehet egy könnyű screen passzt el fog ejteni, de a következő playben simán bemutat egy 50 yardos nyakatekert elkapást. Gyönyörűen követi a labdát a válla mogul. Hajlamos olykor a testével elkapni, holott tudja mindenki, hogy képes lenne azt a labdát szebben es biztosabban is lehúzni.

 

Elszakadás – Útvonalai kezdésénél hiányzik belőle a robbanékonyság es a sebesség, és sosem fog konzisztensen leválni a press coverről, de útvonalai közepénél (főleg mélységi passzoknál) tudatosan es okosan fékez es vált irányt, így inkább azt mondanám, hogy rövidebb route-oknál lesz bajban, közepes és mély passzoknál megtalálja a módját, hogy helyet csináljon magának. Egy sebessége van, nem tud feljebb kapcsolni, viszont ugyanazzal a sebességgel fog belefordulni a route-ba.

Sebesség – Nem mondanám, hogy hamar eléri végsebességét, és ha már el is érte, az sem kiemelkedő, bár a combine-on mutatott 4,53-as ideje rendben van. Ritka lesz, mikor egy vertical route-nál egyedül marad, ha igen, az nagy védői blama lesz inkább. Ennek köszönhető, hogy folyton védővel a nyakán kell megoldania az elkapásokat. Mentségére váljon, hogy meg is oldja azokat.

YAC – A sebesség hiányából fakadóan meglepően jó ezen a területen! Nem is gyorsaságával tűnik ki, hanem remekül időzített stopjaival kerüli ki a védőket. Lábaival aktív, pörög, forog, kapar csakhogy összeszedje azt az 1+ yardot. Szerencséjére jó felépítésű srác és elég nehéz földre vinni, ha már egyszer belelendült, az arm tackle-ök rendre lecsúsznak róla. Annyira nem gyors, hogy hintába ültesse védőjét egy juke move-val, ezért hamar ott teremnek körülötte a védők, de ahogy mondtam, nem adja egy könnyen magát.

 

Útvonalfutás – Nem rossz ezen a területen sem, de nem is mondanám kiemelkedőnek. Sok comeback, hitch es bubble volt terítéken nála, illetve alkalmanként előkerült a slant es a post is. A vertikális útvonalaknál túlságosan is mereven fut, illetve a comeback route-oknál nem süllyeszti mélyre a csípőjét és nem dolgozik vissza a labdáért. Viszont mindenképp mellette szól, hogy határozott és éles vágásokkal, gyorsan vált irányt anélkül, hogy felesleges lépéseket tenne.

Blokkolás – Mivel már első naptól az egyik legjobb felépítésű elkapó lesz az NFL-ben, a CB-k számára eleve elég nehéz lesz őt megkerülni, de mindennek tetejébe még lelkes és technikás blokkoló is. Vannak ugyan olyan playek, ahol elalszik, de egy kis coachinggal ez simán kikupálható.

 

Összeségében kevés elkapó néz ki jobban Harrynél, aki egy prototípus no.1 WR alkattal rendelkezik. Azok az alkalmak amikor méretének és erejének kombinációját alkalmazza – például mikor blokkolás közben arrébb lök egy védőt, vagy lehetetlen hosszúra nyúlva egy kézzel húz be egy labdát, miközben a védő ott van vele – az emberben egyhamar egy Pro Bowl kaliberű WR lebeg a szeme előtt. Viszont nem szabad megfeledkezni, hogy sebessége csak átlagos, a press cover ellen nem igen tud mit kezdeni és vannak playek, amikor elalszik a pályán.  Az én meglátásom szerint, habár vannak limitációi, egy megbízható elkapó lesz, aki továbbra is el fog kápráztatni minket csodás elkapásaival.

Idei meccs, amit érdemes megnézni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!