Connect with us

Draft

A BPA-tábla meséi – Titans draftértékelő

Nashville-ben nem csak azért lehettek elégedettek a nagy esemény után, mert mérhetetlen mennyiségű csapolt sör fogyott a három nap alatt, hanem mert a Titans is kiváló ifjoncokkal gazdagodott. A mennyiség helyett a minőségre tették a hangsúlyt Vrabelék, és projektek helyett a meglepően sokáig csúszó játékosokat lopkodták el az aktuális konszenzus toplisták tetejéről.

1/19 Jeffery Simmons, DL (Mississippi State)
2/51 A.J. Brown, WR (Ole Miss)
3/82 Nate Davis, OG (Charlotte)
4/116 Amani Hooker, S (Iowa)
5/168 D’Andre Walker, OLB (Georgia)
6/188 David Long Jr., ILB (West Virginia)

A Titans erőssége ebben az évtizedben nem a védőfal volt, dacára annak, hogy legjobb játékosuk, Jurrell Casey 2011 óta erősíti az egységet. Jobb években sikerült mellé korrekt iparosokat beállítani, de ennyi volt a maximum, és ezt elunva adták meg a lehetőséget az immár 29 éves sztárnak, hogy legyen egy kiemelkedő képességű társa (utódja?!). Jeffery Simmonst ha nem éppen a térdműtét után lábadozna, maximum nedves álmaikban tudták volna elvinni a 19. helyen. A sérülés időpontja miatt van esély rá, hogy már 2019-ben fogjuk őt látni éles akcióban, de az sem zárható ki, hogy ezt a szezont nagy részben kiüli. A Titanst az motiválta, hogy a tehetségszintet növelje, és hosszú távon Simmonsnál jobban az adott pickkel senki sem segíthette volna az ügyüket. Amennyiben luxuspicknek tekintjük ezt a húzást, akkor jár persze a bírálat, de az egyén definiálja, hogy a szemében mi a luxus. Egy playoffot kihagyó, QB-döntéshelyzetben lévő csapat azt nem tehetné meg, hogy a komplett draftot elpuntolja egy redshirted évre váró játékossal, de egyrészt nem tudjuk, hogy Simmons biztosan ilyen-e, másrészt a draft és a holtszezon többi részében jól nyúltak a kerethez, így az én szememben belefér ez a kis kockázat, nem tekintem luxusnak.

Főleg, hogy kikkel támogatták meg a rostert a későbbiekben. AJ Brown a személyes kedvencem volt az idei elkapók között. Bármilyen szerepkörbe állították Mississippiben, magas szinten produkált, és ha hamarabb beindult volna a WR-run, az első kör végén se lett volna arcpirító húzás. Ötvenegyedikként nálam steal. Minimum egy Robert Woods-szintű karriert várok tőle, még akkor is, ha itt nem rózsás a passzjáték momentán. Brown zömök fizikuma még egy extra réteget ad a játékának. Corey Davis és az új igazolás, Adam Humphries mellett a célbavételi számokkal nem lehet probléma, ezekből pedig nagyon hatékonyan szokott tényleges elkapást megvalósítani.

Nate Davis nem a fentiekhez hasonló premier programból érkezik, de Tennessee ideális környezetnek tűnik számára. Négy évig volt kezdő a nemrég élvonalba kerülő charlotte-i csapatban, borzasztó agresszív, elég mélyen játszik és nem túl erős veterán akadályokon kell átrágnia magát a kezdőcsapatig. Én azt várom, hogy már idén Kevin Pamphile-t és Jamil Douglast maga mögé utasítsa és kezdő right guard legyen. Nem egy fontos poszt ugyan, de a 82. helyen kezdő potenciált találni már nem mindenkinek szokott sikerülni.

Szombat reggel mikor számba vehettük, hogy kik érhetők még el meglepetésre, Amani Hooker is szinte minden híradásban top10 volt ezen a listán. A Titans a 121. helyről nem tudott tovább várni és a Jetsnek ajánlott 5. körös pickcserével 5 helyet felmozdulva kaparintotta meg 2018 legjobb defensive backjét a BigTenből. A díj nem mindig jár profi potenciállal, de Hooker esetében az 55.8-as engedett passer rating mellett egy átlag feletti combine is szól és nem lenne meglepő, ha Kenny Vaccarót rövid úton kiszorítaná. 2-deep felállásoknál ez egy dinamikus páros lehet Kevin Byarddel, de ha a séma nem engedi, akkor is egy minimum értékes beugró lesz Hookerből. “Big slot” védő is lehet, ha sérülés van a top3 CB-nél, illetve dimeback egyértelműen. Lényeg a lényeg, lesznek snapjei a pályán fontos helyzetben, ami sok előtte kimenő DB esetében nem lesz jellemző. Szerintem ő egy steal itt, nem véletlen, hogy Adrian Amost emlegetik vele kapcsolatban, aki ötödik körből lett húzónév. Mindkettejükre jellemző, hogy sok varázslatos playt nem fogunk látni, de nem is hibáznak szinte soha, főleg nem nagyot. Nyelvészek szerint a SAFEty posztnak ez lenne a lényege.

A végén a két linebacker más pályát bejárva lett végül Titán. David Long is egy díjazott versenyző, ő a Big XII év védője volt, annak ellenére, hogy elrontott szerelésekből sem volt hiány nála. Hatalmas intenzitással veti bele magát az akciókba, ami sok hasznot és közel annyi hibát is eredményezhet az NFL-ben, de 6. körben bőven a vállalható kategória. Ha valaki direkt a kezdőbe draftolta volna, az már egy vadabb történet lett volna. Tekintve, hogy minimum 3 ILB előtte van a sorban, így ő is a mélységet segíti a keretben és nem csak a PR-nyilatkozat értelemben.

Még Long előtt arra a Walkerre csaptak le, aki sérvműtét miatt a holtszezont limitált kiadásban tudta le. Évekig játszott Georgiában, de csak tavaly lett kezdő. Rotációs embernél több itt se lesz és ehhez mérten a helyén is vitték, függetlenül attól, hogy az NFL.comon például számomra váratlanul magasra értékelték.

Eleve tudtuk, hogy nem lesz ez a 2019-es egy bőséges Titans-osztály, hiszen tavaly Kamalei Correa, idén Ryan Tannehill elcserélése nyomán nyúltak már hozzá a draftjogaikhoz. Általában a draft osztályzatát segíti, ha nem vagy tele 7. körös no-name projektekkel, hanem a korábbi körök ismert játékosaira összpontosul a végeredmény. A Titans esetében sincs ez másként, egyértelműen a liga első negyedébe helyezném az idei állományukat és a hiányposztokon sem érdemes túl sokat rágódni.

Osztályzat: A

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!