Connect with us

Hír

Az Eagles már idén hosszabbítana Wentz-szel?

Adam Schefter szerint az Eagles hajlandó már idén hosszabbítani franchise-irányítójával, Carson Wentz-szel. A fiatal QB-nak még két évig érvényes a szerződése: idén 8, jövőre 22 millió dollárt keresne.

 

 

Wentz az elmúlt két évet nem tudta befejezni sérülés miatt, még egyetlen meccset sem játszott a rájátszásban, így kifejezetten bátor döntés lenne az Eaglestől, ha már most hosszabbítana vele. Ugyanakkor az elképzelésben van ráció, hisz a QB-k éves fizetése kevesebb biztos nem lesz, jövőre akár már 40 milliót is kaphat az, aki a legkésőbb kap új szerződést, idén viszont még egy 30-32 millió dolláros kontraktussal meg lehetne oldani a dolgot.

 

A korai hosszabbítás mellett szól az is, hogy így plusz két éve lenne a csapatnak, hogy elossza Wentz gigászi fizetését, ami a cap szempontjából nem lenne hátrányos. Persze ez Wentznek nem lenne olyan jó, hisz radikális esetben akár évi 10 millió dollárt is bukhat, ha most hosszabbít, ráadásul neki nem jó a csapatbarát struktúra, hisz a szerződése utolsó éveire nem lenne védve (hasonlóan például Aaron Rodgershez, akit akár három évvel a szerződése lejárta előtt el lehet küldeni, ha beüt a krach). Bár elnézve a kórlapját, nem lenne meglepő, ha a biztosra menne.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!