Connect with us

Magyar foci

Egy félidő alatt kiütötte a Steelerst az Enthroners

Óriási ütést vitt be a Fehérvár Enthroners a sok sebből vérző Miskolc Steelersnek a magyar kiemelt amerikai futballbajnokság (HFL) negyedik fordulójának nyitómeccsén. Idegenben 44-6-ra intézte el a tavalyi döntőst a fehérvári együttes, már a félidőben 37-0 volt az eredményjelzőn.

Elképesztően kezdett az Enthroners, az első támadójátékból direct snap után Ryan Tuiasoa végignyargalt (70 yardon át) és meg sem állt a célterületig, majd amint egy Jay Regan strip sackkel visszaszerezte a labdát a csapat, ismét első játékból TD-t szerzett az E, Tuiasoa most egy trükkös játék során passzolt Tóth Nándornak a félpályáról indulva. Ez azt jelentette, hogy két támadójátékból 120 yardot haladt az Enthroners, az irányító Gombos Bence pedig még csak labdához sem ért.

Fotó: Facebook / Fehérvár Enthroners

Még az első félidőben három hatpontost pakolt fel a táblára a fehérvári gárda, előbb az elkapó Bakonyvári Patrik futott be a célterületre egy reverse futás után, majd egy field goal jött, aztán Tuiasoa szerzett még egy TD-t, hogy aztán egy blokkolt punt után egy újabb futással Novakov Dávid is ünnepelhessen, így már a félidő előtt 37-0 volt az állás, így jöhetett a mercy rule, azaz a futó óra.

A második félidő már nem volt túl izgalmas. A csereirányító Nardai Ádám kiosztott még egy TD-passzt Szakácsi Ákosnak, 44-0 után pedig leginkább a Steelers irányítójának, Morris Carsonnak a sérülését kell kiemelnünk. Nincs szerencséje a miskolciaknak az irányítóhelyzettel idén, hiszen Vasyl Jordan a válla miatt nem tudta vállalni a játékot a szezon elejétől kezdve, Jeremy Dixonnak achilles-sérülés miatt ért véget az idénye, most pedig Carsont térdszalagszakadás miatt vesztette el a gárda (az első diagnózis alapján). Így nagy lesz a probléma a továbbiakban, hiszen új import irányító már nem érkezhet – pontosabban a rájátszásban már nem léphet pályára.

Carson nélkül egyébként kicsit beindult a támadósor, Andre Whyte direkt futásaival el is értek egy touchdownt, kozmetikázva az eredményt.

Így 44-6-ra nyert a Fehérvár Enthroners, amely akár a bye weekért is küzdhet az utolsó fordulóban. A Steelers továbbra is nyeretlen, az utolsó körben lemeccselheti az 5. helyet a Győr Sharksszal.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!