Connect with us

Prémium cikkek

Egy vicc, hogy a Dolphinsé a legjobban kereső corner

Nemrég mi is megírtuk, hogy a Dolphins hosszabbított Xavien Howarddal és a liga legjobban kereső cornerévé tette. Ez papíron igaz, az ötéves, 75,25 milliós szerződése (évi 15,05 millió) minimálisan tényleg nagyobb, mint Josh Normané, de a valóságban fényévekre van tőle.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A legnagyobb különbség Norman és Howard szerződése között, hogy Norman szabadügynökként írta alá a kontraktusát, míg Howardnak még egy év volt hátra a szerződéséből. Vagyis Norman tisztán keres öt év alatt 75 millió dollárt, ha kitölti a szerződését, míg Howard hat év alatt nagyjából 76,53 milliót vihet haza, vagyis éves szinten csak 12,75 milliót.

 

 

Howard mindössze 7 millió dollárnyi aláírási bónuszt kapott, ami szépen le van osztva a következő öt évre. Az újonc szerződésének 2019-es alapfizetése, egy idei 7 millió dolláros roster bónusz, illetve a 2020-as fizetése teljesen garantált, vagyis összesen 27,18 millió dollár (pirossal van jelölve) – a 2019-es egyéb mezőben az újonc szerződésének aláírási bónusza van, azt már korábban megkapta. Az idei pénzek miatt egyébként 8,4 millió dollárral nőtt az idei cap hitje, cserébe viszont csak egyszer fog 14 millió dollárnál többet foglalni a fizetési sapkából.

 

A 2021-es alapfizetése garantálttá válik az új ligaév ötödik napján, illetve a 2022-es fizetéséből 6,775 millió dollár garantált sérülés esetére. Vagyis a szerződés teljes garantált tartalma 46 millió dollár, viszont ezt csak akkor kapja meg, ha jól teljesít.

 

Ahogy a DM/Spórolás mezőben látható, Howard szerződése valójában csak 2+1+1+1+1 éves. A 2020-as szezon után 9,3 millió dollárt felszabadítva elküldhető, 2021-ben pedig 11,5 milliót lehet rajta spórolni. Vagyis a fiatal cornernek folyamatosan tepernie kell a pénzéért. Ráadásul 2021-től új CBA jön, amitől simán elszállhatnak az árak, vagyis a Dolphins vagy könnyedén megszabadul Howardtól, ha nem teljesít, vagy nagyon olcsón fogja még évekig játszatni. A csapat szempontjából ez egy kiváló deal.

 

Mi a helyzet Normannel?

 

Ha csak a hosszabbítást nézzük, akkor 50 ezer dollárral valóban többet keres Howard Normannél, de ha jobban megnézzük a két szerződést, láthatjuk, hogy ég és föld a különbség.

 

 

Norman akkor kapott évi 15 milliót, amikor a fizetési sapka 33 millióval kisebb volt. A fizetése a caphez képest majdnem 10 százalék volt, míg Howardé csak hét, ha az egész kontraktust nézzük, de akkor is csak nyolc százalék, ha a hosszabbítást vesszük figyelembe.

 

Norman továbbá dupla annyi aláírási pénzt kapott, közel 10 millióval magasabb a szerződésének teljesen garantált tartalma, ahogy némileg az összes garantált is. De ami fontosabb: az első, a második és a harmadik évében is többet keres, nem is kevéssel. Őt emiatt nem is lehetett volna csak úgy elküldeni a szerződése második éve után, és most is lenne utána 6 millió dollárnyi halott pénz a 8,5 milliós spórolás mellett.

 

Howard nagyon sok pénzt fog keresni, de nagyon erős túlzás azt állítani, hogy ő lenne a liga legjobban kereső cornere.

 

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!