Connect with us

Érdekességek

EJ Manuel és Geno Smith emlékeztet, mennyire rossz volt a 2013-as draft class

Tegnap előbukkant a 2013-as draft class két legmagasabban választott irányítója. EJ Manuel a visszavonulását jelentette be – pedig szerződés alatt állt a Chiefsszel -, míg Geno Smith a Seahawkshoz utazott próbajátékra. Ők ketten emlékeztettek mindenkit, hogy mennyire rossz is volt a 2013-as class, főleg irányítófronton.

Minden évben elindul a hajsza az új franchise irányítóért a drafton, de vannak olyan évek, amikor egyszerűen közel sem lehet ilyet találni az újoncok közt. Ilyen volt a 2013-as is.

  • EJ Manuelt választotta ki először a Bills, négy év alatt 17 meccsen kezdett, majd csere lett a Raidersnél, aztán sosem látott pályát. Most véget ért a karrierje.
  • Geno Smith már második körös volt, a Jets húzta ki hosszú várakozás után. Újoncként mind a 16 meccsen kezdett, 12 TD mellett 21 INT-t dobott. 2015-re véget is ért a kezdő karrierje (egy meccs kivételével, Eli Manning nagy bánatára), keretben volt a Giantsnél és a Chargersnél.
  • A harmadik irányító Mike Glennon volt abban az évben. A Buccaneersnál újoncként 13 meccsen kezdett, majd 3 év alatt összesen ötször, utána túlfizette előbb a Bears, majd a Cardinals, most pedig a Raiders cseréje.
  • Matt Barkley-t az Eagles draftolta, de egy meccsen sem kezdett a csapatban. Aztán több állomáshelye is volt: Cardinals, Bears, 49ers, ismét Cardinals, Bengals és Bills, ahol jelenleg csere.
  • Ryan Nassibot a Giants draftolta ötödikként, már nincs az NFL-ben.
  • Tyler Wilsont a Raiders draftolta hatodikként, már nincs az NFL-ben.
  • Landry Jonest a Steelers draftolta hetedikként, most épp Glennonnal küzd a Raiders csereirányító posztjáért.
  • Brad Sorensen (Chargers), Zac Dysert (Broncos) és BJ Daniels (49ers) kelt még el abban az évben, egyikük sem lépett pályára az NFL-ben.
  • A végére maradt Sean Renfree, aki tizenegyedik irányítóként kelt el, a Falcons csapott le rá és volt kemény 7 passzkísérlete a profik közt.

A 2013-as tehát egy borzasztó QB class volt, de igazából minden más poszton katasztrofálisnak volt mondható, a valaha volt egyik, ha nem a legrossabb évként lehet emlegetni draft szempontból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!