Connect with us

Draft

Első a védelem, a többit majd Gase megoldja – Jets draftértékelő

Az 1/3-as Jets rosterére gyakorlatilag minden poszton ráfért az erősítés, de az FA alatt szinte csak az offense-re fókuszált a csapat – Le’Veon Bell (RB), Jamison Crowder (WR) és Kelechi Osemele (G/T) is New York zöldebbik felén kötött ki. A védelembe CJ Mosley-n (LB) kívül nem érkezett komoly erősítés, így a drafton elsősorban a defense-en volt a sor.

Első nap

A Jetsé volt az 1/3-as választási jog, és hiába szeretett volna hátracserélni a csapat, nem kapott elég jó ajánlatot. Így jobb híján kihúzta a draft sokak által legjobbnak gondolt játékosát.

1/3: Quinnen Williams, DT, Alabama – Értékelés: B+

Williams azonnal kezdő lesz, mindenben jó, akár első évében Pro Bowler lehet, ugyanakkor nem tetszik a pick. A Jets védőfala nélküle is elég jól nézett ki, és oké, hogy az Alabama sztárja óriási tehetség, de gyakorlatilag a csapat pont ugyanazt csinálta, amit anno Leonard Williammszel, amikor kiválasztották Mo Wilkerson és Sheldon Richardson mellé. Nyilván nem lesz vele rosszabb az egység, de szerintem nem is lesz akkora impactje, mint Josh Allennek lett volna a szélen, aki ráadásul egy évtizedes hiányposztot oldott volna meg.

Második nap

A csapatnak nem volt 2. körös pickje, ellenben a harmadikban végül kétszer is választhatott, mindkétszer a fal volt a prioritás.

3/68:  Jachai Polite, EDGE, Florida – Értékelés: C

Polite egy borzasztóan érdekes játékos a maga módján. A combine előtt simán első körös picknek volt elkönyvelve, majd sikerült leégetnie magát a felmérőkön, amihez hozzájön az is, hogy lusta és hepciás. Ha a tiszta tehetséget nézzük, akkor óriási steal, ha a red flageket, akkor a harmadik napig bottal sem lett volna szabad megpiszkálni. Sokkal jobb lett volna az első körben kivinni Josh Allent, a harmadikban pedig behúzni mondjuk Dre’Mont Jonest, már ha a belső falat mindenképp erősíteni akarta a csapat – Polite legfeljebb kármentésnek jó.

3/92: Chuma Edoga, T, USC – Értékelés: B+

A támadófalra nagyon ráfért az erősítés, jobb később, mint soha. Edoga még messze nem kiforrott játékos, passzblokkolásban nem az igazi, de Le’Veon Bell nagy örömére futáshoz remekül blokkol, ami azért nem elhanyagolható. A harmadik kör végén teljesen rendben van.

Hiányposztokra érkeztek kifejezetten tehetséges játékosok, kisebb-nagyobb problémákkal persze. Edoga rendben van, Polite viszont boom or bust, ráadásul inkább utóbbi felé tendál. Lehetett volna jobb is – a második nap értékelése: C+.

A harmadik nap

Három pickje volt a Jetsnek, egy-egy a 4-5-6. körökben. A játékospolitika kifejezetten konzervatív lett, nem nagyon jöttek óriási plafonnal rendelkező, de nyers játékosok, pedig a harmadik napnak leginkább erről kellene szólnia a biztos középszer kiválasztása helyett.

4/121: Trevon Wesco, TE, West Virginia – Értékelés: B-

5/157: Blake Cashman, LB, Minnesota – Értékelés: C+

6/196: Blessuan Austin, CB, Rutgers – Értékelés: C

Wesco egy tehetséges passzblokkoló TE, de még van mit csiszolni rajta, elkapásokhoz viszont nem nagyon használható. Egy Bellre épülő offense-ben jó dolga lehet, de jó eséllyel nem fogja megváltani a világot. Hasonló a helyzet Cashmannel is, aki furcsamód annak ellenére lassú, hogy nem egy nagy darab játékos, a speciális egységen kívül nem sok szerep fog neki jutni. Ami Austint illeti: jobb játékos ő a hatodik körnél, de mivel pályát csak elvétve lát a sérülései miatt, így kissé visszás, hogy pont vele akartak javítani a védelem talán leggyengébb posztján. A harmadik nap értékelése: C

Összegzés

Nekem nem jött be a Jets draftja. Nem feltétlenül érkeztek rossz játékosok, nem is a tehetséggel, hanem a koncepcióval van baj. Szerintem messze nem hozták ki a legtöbbet a lehetőségeikből, nem érzem erősebbnek a csapatot, Williams pedig egyedül nem fogja megváltani a világot. Értékelés: C+

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!