Connect with us

Draft

Jelesre vizsgáztak – Bills draftértékelő

Minden bizonnyal a Buffalo Bills ment át idén a legnagyobb átalakuláson, hiszen náluk volt talán a legnagyobb a játékosmozgás az egész holtszezonban. A drafton pedig tovább erősítették az újjáalakuló keretet, nem is akárhogyan. Jelesre vizsgázott a Bills.

1/9 Ed Oliver, iDL, Houston
2/38 Cody Ford, OT, Oklahoma
3/74 Devin Singletary, RB, Florida Atlantic
3/96 Dawson Knox, TE, Ole Miss
5/147 Vosean Joseph, LB, Florida
6/181 Jaquan Johnson, S, Miami
7/227 Darryl Johnson Jr., Edge, NC A&T
7/228 Tommy Sweeney, TE, Boston College

1. nap – Ed Oliver (iDL)

Hatalmas fogás Oliver a Billsnek, egy igazi szörnyeteg válhat belőle Sean McDermott kezei alatt. Olivernek is sokat fog segíteni, hogy nem NT posztról indul majd, hanem 3tech-ről, emellett nem 3 emberes pass rushok lesznek, ahol csak ő jelent veszélyt, hanem más is, illetve a technikáján is profi edzők fognak tudni javítani. Ez a három probléma volt igazából Oliverrel az egyetemen, most mindez eltűnhet és kihozhatják az atletikus potenciáljából a maximumot, mert egyébként egy bitang jó játékos lehet, és szerintem lesz is az NFL-ben. Ez volt az egyik kedvenc pickem az első körben, mert amellett, hogy nagyon szeretem Oliver játékát, még tökéletes helyre is került.

2. nap – Cody Ford (OT), Devin Singletary (RB) és Dawson Knox (TE)

Fordért az első körbe is megpróbált felcserélni a Bills, ami nem is véletlen, hiszen kvázi mindenki oda várta őt, nálam konkrétan a 21. legjobb játékos volt a boardon, szóval óriási steal ő a második kör elején. Ford egy nagydarab, borzasztóan erős falember, aki könnyedén mozgat védőket futójátékok esetén, és a bull rush hasztalan ellene. A speed rusherekkel lehet egy kis gondja, de mondjuk a divízióban egy ilyen sincs jelenleg (aki sztár is lenne). Lehet még javítani a kéztechnikáján és a lábmunkáján is, de nagy húzás volt ő is a Bills részéről. A csapat próbálta erősíteni a támadófalát a piacon is, de Morse mellett talán Ford lehet a legnagyobb plusz a Josh Allen előtti egységben.

Singletary kisebb darab futó, aki borzasztóan tesztelt a combine-on, ráadásul már 700-nál is több labdacipelés van a lábában. A pályán viszont elég jónak tűnt, jól lát, kontakton át is jól teljesít és elkapási potenciál is van benne, plusz pass protectionben is megállja a helyét. Idén még valószínűleg nem jut neki nagy szerep McCoy és Gore mellett, de jövőre átveheti a stafétát a két lejáró szerzűdésű veterántól.

Knox egy nagyon érdekes figura, hiszen mindössze 45 elkapása volt egyetemi karrierje alatt, tavaly mindössze 15. Ő egy tökéletes “traits guy” vagy “projection pick”, akit nem az eddigi teljesítménye, hanem jövőbeli potenciálja alapján választottak ki ilyen magasan (két negyedik körös picket csomagba téve és felmozogva a harmadik körbe). A gimiben még irányítót játszott, nagyon atetikus TE elkapási potenciállal. A Bills tight end helyzete nem épp rózsás Tyler Krofttal és Jason Crommal, így akár újoncként is egész nagy szerepre számíthat Knox, ha felveszi a profik ritmusát.

3. nap – Vosean Joseph (LB), Jaquan Johnson (S), Darryl Johnson Jr. (Edge) és Tommy Sweeney (TE)

A két Devin után a linebacker class nem volt túl fényes idén, de Josephet bírtam közülük, így az 5. körben nagy fogásnak tartom. Alulméretezett, de atletikus, gyors, nagy területet lefedni képes játékos, aki minden egyes játék során belead apait-anyait. Még egy kis polírozásra szorul, de tetszik, hogy harmadik napon egy high upside játékost választottak a személyében.

Jaquan Johnson szintén alulméretezett, ellenben nagyon nem atletikus, így kisebb lehet az upside-ja, de okos játékos és vezéregyéniség az öltözőben. Sztár nem lesz belőle, de egy nagyon jó harmadik számú safety lehet játékidőhöz képest sok tackle-lel, illetve a speciális egységben nagy hasznát vehetik Buffalóban.

Darryl Johnson egy nagyon magas, ellenben vékonydongájú pass rusher, akinek fel kell szednie jó pár kilót és a technikáján sokat kell javítania. Sweeney nem túl atletikus játékos, így főleg blokkoló feladatokat láthat el tight endként, ebben jó lehet, így a hetedik körben nem rossz választás.

Összegzés

Nem lehet sokkal jobb első két kört összehozni, mint tette azt a Buffalo Bills és mivel leginkább az első két nap határozza meg egy csapat draftját, így egyértelműen jár a piros pont Brandon Beane-éknek, Oliver és Ford tökéletes választások voltak. Singletaryvel a jövőt is megoldotta minden bizonnyal futó poszton, Knox pedig felpezsdítheti a szinte tök üres tight end sort, habár ehhez bizonyítania is kell, hogy atletikus képességeit a pályán is tudja kamatkoztatni. A harmadik napról Joseph kifejezetten tetszik és a többiek sem rossz húzások, szóval nagyon jó draftot hozott össze a Bills.

A WR posztot hiányoltam kicsit, sok jó iparos van a keretben, úgy tűnik idén még kipróbálják velük, hogyan megy, de előbb-utóbb kelleni fog egy sztárjátékos is. Ennek ellenére érkezett három támadó, akik közül kettő tényleg nagy segítség lehet Josh Allen fejlődésében.

Értékelés: A-

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!