About the author

25 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Azért azt szögezzük le, hogy Cooper nem top 5 játékos a posztján és közel sem Jones (vagy Brown) szint. Egy stabil 1000 yard körüli szezont tudott hozni eddig majdnem minden évében, de ennél többet egyszer sem. Tavaly az 1005 yardjával ő volt az utolsó, 21.-ik játékos, aki átlépte ezt a határt az elkapók közül. Thielen idén kapott egy 16,2, milliós hosszabbítást a Vikingstól. Cooper legfeljebb e körül érhet, ennél többet (pláne 18 milliót) nem.

 2. 2

  ahanem

  Elit elkapót így sem találtak (még). de szerintem Zeke nagyobb faktor, mint Cooper a Dallas offensének működésében. Witten visszahívásával pl lehet hogy Cooper (még ennél is) jóval kevesebb labdát fog kapni, így kb egymás alatt vágja a fát a FO és Cooper.

 3. 3

  Tom in Black

  Zeke nagyobb faktor az egy dolog. Mégis, Zeke játszott tavaly, de akkor is siralmas volt az O. Majd érkezett Cooper, és láss csodát beindultak. Sehol nem jutottak volna PO-ba, ha nem változik meg gyökeresen az O teljesítménye. És persze, mondhatjuk, hogy véletlen egybeesés, hogy épp a Cooper csere után történt meg ez, de valahogy könnyebb elhinni, hogy konkrétan amiatt.

 4. 4

  ahanem

  Egyáltalán nem véletlen, de én az ilyeneket a meglepetés erejének tudom be, bár igaz, hogy Cooper egy nagyon jó elkapó, előtte jó ideig nem játszott értelmes rendszerben, értelmes szintű skill playerek mellett, így az ellenfeleknek kevesebb információ állt rendelkezésre a felkészüléshez. Emellett, ha jól emlékszem, nem feltétlen a krémek krémje ellen állt fel, elitnek mondható számokat csak az Eagles és a Redskins ellen produkált. Emellett volt még egy jó teljesítménye a Saints ellen, s ennyi az egész. Nem néztem az összes Dallas meccset, de ahol 20-30 yardokat produkál az első számú elkapó, az nem mondható produktívnak. Ebben az is benne lehet, hogy a kevés rendelkezésre álló info miatt többször húzott a safety a Cooper-rel szemben felálló corner felé, de ezt nem tudom, s nem is akarom visszanézni. Lehet, hogy emiatt mondjuk Zeke-re kevésbé figyeltek, de ez egy holtszezon alatt nagyon könnyen meg tud változni.

 5. 5

  Fetyke

  Elfogadom az érveidet. Bár azért itt vizsgálni kell szerintem akkor azt is, hogy Prescott a passzjátékban bőven átlag alatti szintet tud csak hozni, ezért kell/kellett neki Cooper. Gyakorlatilag a mostani kezdő irányítók 2/3-a e mögött a dallasi fal mögött bárkinek tudna passzolni. Ezt is érdemes lenne Texasban figyelembe venni esetleg.

 6. 6

  ahanem

  Az első részre reflektálva, ha Cooper-rel jobban működik az adott playbook, az egy elég nagy kritika az OC-ra nézve, mivel neki az adott játékosállományra nézve kéne kialakítania a legjobb playeket. Emellett Cooper pont ugyanazt tudta Dallasban, mint Oaklandben, egész szezonra kivetítve van 4-6 nagyon jó meccse, 2-3 ok meccse, a többin meg el van tűnve. A playbook megtanulása meg nem érv a szezon utolsó 3 meccsén, ahol 32-20-31 yardokat szerzett.
  De ha már itt tartunk, én szívesen megnézném Zeke nélkül, de Cooperrel a Dallast, mert abból lehetne igazán tanulni.

  Egyébként én se a Cowboyst, de a Patset nem látom februárban Miamiban.

 7. 7

  Tom in Black

  Passzolni lehet, hogy tudna úgy, mint Dak. Csak 15 yardot futni 3&15-re, majd a védők fölött átszaltózni a 1st down vonalon nem, és erre épp úgy szüksége volt a Cowboys-nak tavaly, mint a passzokra. A fal meg főképp futás blokkolásban kimagasló. Lehet ezt csavarni, de valamiért mióta Dak a ligában van, az egyik legjobb győzelmi mutatót produkálja, főműsoridős meccseken meg végképp kiemelkedő, első két évében vezette a listát, miközben Cousins képtelen nyerni ezeken egész karrierében. És persze, Zeke-kel együtt érkeztek, de Zeke volt eltiltott is, 6 meccs nem kevés. Dak középszerű sok szempontból, de még így is szerintem méltatlanul le van húzva, amikor működik vele a Cowboys O. Most őszintén, GB-ben sem olyan sz*r a fal, Bulaga, Bakhtiari, aztán elkapó is van igen jó, meg a szupertehetség ARod, és mire is mennek vele mostanság? És ne fogjuk a D-re, tavaly a szezon elején legalábbis simán top 10-es volt az a D… És a Saints? Ott van egy Thomas! A fal se sz*r. Erre a szintén szupertehetség Brees az idegenbeli meccseken 200 yardokat ha összepasszolt a szezonban. Mutass elit QB-t akinek nincs elit elkapója, és viszi valamire! Ennek fényében Dak-től elvárni ezt, nem fair, miközben ő nem sérül meg, lábon is veszélyes, és mindent belead a csapatért, ha kell tényleg egy 15 yardos futás végén szaltóval szerzi meg a 1st down-t.

 8. 8

  Tom in Black

  Kihagyod az egyén csapatra gyakorolt hatását. A VIkes nem Thielen függvényében életképes vagy életképtelen (hanem az O line miatt). A Cowboys viszont iszonyatosan szenvedett míg Cooper meg nem érkezett a csapathoz, utána meg csak a D összeomlása tartotta távol őket egy esetleges SB részvételtől (a Saints ellen már megmutatták az alapszakaszban, hogy mennyire le tudják őket nullázni, szerintem lett volna esélyük megint, bár tény, hogy a Bears is lenullázta egyszer a Rams-t, a Dallas-nak mégsem sikerült megállítani a futást).
  Lényegében nem az a kérdés, hogy Cooper mennyit ér magában, hanem az, hogy mennyit ér a Cowboys-nak az a tény, hogy működik az O. Mert elit elkapót nem fog máshonnan sem olcsón találni már, ráadásul újra komoly draft tőkét áldozhatna be érte. Ha meg nem hosszabbítanak most 18-ért, akkor jövőre vakarhatják a fejüket majd, mert már 22-ért tudnak csak, az újabb cap emelés után, és a tag sem megoldás, mert ha kiüli, cseszhetik megint.

 9. 9

  ahanem

  Edelman slot receiver, nem WR1, nem is kap annyi pénzt, mint amennyi Cooper akar, őt nem érdemes a felsorolásba beilleszteni.
  JuJu és AB egymástól vették el a yardokat, így leginkább Cooks a legjobb összehasonlítási alap. Stílusra is ő a leginkább hasonló, illetve Gurley és Zeke hasonló számokat produkál, ami miatt nyilván kevesebb labdát kapnak a fent említett elkapók is.

  De ha már itt tartunk, az összes felsorolt elkapó, WR1-hez méltóan megbízható célpont, kevés meccsük van, ahol használhatatlanok. Cooper 7 meccsére, ha kiveszed a két kiugró meccsét (ebből az egyik a Philly NCAA szintű secondary-je ellen, a másik a Skins középszere ellen, akik kb ekkor realizálták, hogy a szezon kuka), a következők: 7 meccs, 328 yd, 35-54 (65%) rec, 1 TD, 46,86 yard meccsenként és 9,37 yard elkapásonként, ennél Oaklandben is jobb volt, csak úgy megemlítem, pedig ott 6 meccset játszott és 2-n volt érdemben a pályán.

  Dak ide vagy oda, ha jól tudom, szeretnének hosszabbítani vele, így teljesen felesleges az irányítókat idehozni, mivel ha Coopert is megfizetik, akkor bizony úgy kell hozni a yardokat, hogy Dak dobál neki.

  Egy WR1nek nem az a feladata, hogy legyen 3 kiemelkedő meccse egy szezonban, a többin meg inkább otthon maradjon, hanem legalább 10 nagyon jó meccse legyen, a többin meg legalább a legjobb cb-t lehúzza a többiekről.

  De fizessék meg nyugodtan Coopert meg Prescottot, nekem nincs vele semmi bajom. Emellett a kedves Amarinak fingja nincs arról, hogy a Falcons hogyan áll a pénzzel, amit most tudunk, abból simán lehet egy augusztus végi szerződés is.

 10. 10

  ahanem

  Értem én, hogy megpróbálod jó színben feltüntetni, de ha már itt tartunk, az elit elkapók a következők: Hopkins, Julio, Thomas, OBJ (Eli miatt megkérdőjelezhető az előző szezon), AB/JuJu(az egymásra gyakorolt hatásuk miatt itt is kérdőjeles), aztán jöhetnek az Evans és Hill féle elkapók, akiknél valamennyire a rendszer torzítja a produktivitásukat.

  Az pedig egy nonszensz indok, hogy ha a csapat nyer, akkor nincs szükség WR1-re. Mert ebben az esetben felesleges SB-okban gondolkodni, amikor az első jó futás elleni védekezéssel rendelkező csapat (legkésőbb a divisionalban) megállítja Zeke-t és az offense megszűnik létezni.

 11. 11

  Tom in Black

  Nem azt mondtam, nincs szükség wr1-re, azt mondtam, hogy amikor tavaly gyenge számai voltak, nem volt szükség rá, és akkor próbálja meg az ember eldönteni, hogy az ellenfél miatt voltak gyenge számai, vagy sz*r napja volt, vagy azért voltak gyenge számai, mert egyáltalán nem erőltették a passzjátékot, alig vették célba, mert kezükben volt a meccs!? Ez meddő vita, majd ha lesz olyan meccs, ahol nagyon kéne, és felsül, akkor mondhatjuk, hogy igen, saját maga miatt produkált gyenge statokat.
  A Giants ellen az utolsó héten a D nem volt topon, Cooper sem, mégis nyerték a tüzijátékot, megintcsak elég lehetett az is, hogy a nem túl elit Giants D legjobbját elvonta. És ismétlem, a PO-ban sem az O mondott csődöt, hanem a D. 200+ yardot engedtek futásból. Egy D-re és futásra építő csapat ezt nem fogja tudni ellensúlyozni, nem csak a Cowboys nem tudná… Az elit csapatrészed ha csődöt mond, akkor ne a “kiegészítő” részeket okold a vereségért! Persze, megeshet, hogy sikerül kiemelkedőt alkotniuk, de, többször nem fog, mint igen.
  Az eliten pedig nem a szűk elitet értettem csak, hanem a jobb nevű elkapókat, Cooper nem elit. Ettől még valamiért az imapct-je a Dallas-ra az. És ezt meg lehet próbálni cáfolni, de minden ezt igazolja. És ugyanott tartunk, mint amivel kezdtem, nem ő ér annyit a Cowboys-nak, hanem az, hogy működik tőle az O. Ha egy 3. vonalas senkitől működne, aki életében nem kapott még el labdát, de csak akkor vinnék valamire, ha ott ténfereg a pályán, akkor őt kéne megfizetni. Ennyi. Cooper viszont nem noname senki, hanem egy igen jó elkapó, aki egész karrierében nem nagyon volt jó rendszerben hosszú távon, mégis hozza az ezer yardos szeozonokat. Nem a szűk elit, de nem is csak a szűk elitet szokták agyonfizetni.
  Ráadásul szerintem senki nem ér annyit amennyit manapság fizetnek, de ez van, ez a piac. A Cowboys számára nincs jobb opció, főleg nem olcsóbban. És van elég elkapó need-es csapat, ahol ugyanúgy megadnák ezt Cooper-nek, mert nincs a piacon még az ő szintjén lévő másik wr sem olcsóbban. S miután egy első kört adtak érte, így végképp meg van kötve a kezük. Első körös játékos 5 évig játszik simán egy csapatnál, ha hozza amit Cooper tud, akkor tuti. Elengedni egy teljes szezon után, vagy tag-elni amit majd jól kiül, nem opció.

 12. 12

  ahanem

  Nekem nincs meg az a kép, hogy Cooper már vagy ötödszörre veri meg a védőjét és hisztizik, hogy miért nem ő kapta a labdát.

  Ha Blake Jarwin miatt működik az offense 3 meccsen jobban, mint az átlagos, akkor őt kell bőven túlfizetni?

  De továbbmegyek, Coopernek az 5. éves opciója is túlfizetés, bár nyilván ezt a FO már előre tudta, s így nyelték be a szerződését. Tagről meg ne is beszéljünk, tagre az LVE és Jaylon Smith szintű játékosok érdemesek, nem a Cooperek.

 13. 13

  Tom in Black

  Egyoldalúan nézed! Te azt mondod, az ellenfeleknek volt kevesebb információja. Ez annyiban igaz, hogy Cooper-t a Dallas-ban nem látták még. DE, a komplett Cowboys playbook-ot nem írták át azért, mert Cooper-t leigazolták, őt beleillesztették a meglévő rendszerbe. Persze, voltak biztosan változtatások, de apróbbak, szezon közben egy player miatt nem fogják az egész team-et összekavarni. Nem a szezon elején érkezett… Plusz Cooper játékát is ismerheti bárki, hiszen nem újonc, a stílusát, a mozgását, jó és rossz tulajdonságait mind tudhatják.
  Ellenben Cooper-nek a playbook-ot megtanulni nagyobb kihívás 1-2 hét alatt, még, ha nem is a Pats playbook-ról beszélünk, sokkal inkább ez magyarázat a gyengébb meccsekre, arra, hogy néha nem értették meg egymást mondjuk Prescott-al. Én mindenképpen úgy hiszem, hogy mivel ők jól tudtak azért együtt dolgozni, Cooper-nek pedig azért a képességei megvannak, egy továbbra is brutális futójátékkal, erős D-vel sokra vihetik, és ebben bizony ő az a láncszem, aki a mondjuk kevésbé kimagasló Dak-nek megadja azt a segítséget ami nélkül a szűkebb szituációkból rosszul jött ki, homályokat dobált mondjuk. Hiába jobb teszem azt Dez, vele valahogy nem működött Dak. Cooper-rel nagyon is, szóval szerintem nem túlzás az, hogy az ő hatása nagyon komoly a Dallas-ra.
  Én szívesen megnéznék egy Cowboys-Patriots SB-t jövőre amúgy. :)

 14. 14

  ahanem

  A különbség itt az, hogy az idei drafton simán ki lehetett volna húzni egy Cooper szintű, vagy nála még kicsit jobb elkapót is, az első kör végén biztosan. Big Ben igenis megér annyit a Steelersnek, mert 2 év alatt biztos nem fogsz olyat draftolni még egyet, főleg ilyen draftcetlikkel. ARod pont ugyanez, illetve a franchise arcát illik nem elkergetni, ennél a két úrnál nem igazán van kérdés afelől, hogy meg kell-e fizetni őket, a kérdés itt az, hogy mikor, arra pedig a válasz az, hogy minél előbb, annál jobb.

  Trent Brown-t nem a Raidersnek, hanem a Texansnak kellett volna megfizetnie, talán még egy kicsit ennél többért is. De az sem gond, veressék csak agyon Watsont, még egy csapat, akitől nem kell félni.

  Jövőre pedig elérhető lesz Josh Rosen, akivel ugyanezt el lehet játszani, mint most Cooperrel, egy év kölcsön, aztán gondolkodsz, hogy mikor fizess érte kétszer annyit, mint amennyit ér.

 15. 15

  Tom in Black

  Pár adat (Cooper csak Dallas-ban, korlátozott playbook ismerettel, az utolsó 3 általad említett meccsen is épp 2 hónapja volt a csapattal, ennél az offseason nem kicsit hosszabb, amikor semmi más dolguk nincs, csak megtanulni és begyakorolni azt a playbook-ot a játékosoknak):

  Cooper: 9 meccs, 53 elkapás, 725 yard, 13,7 yardos átlag elkapásonként, 7 TD, Dak dobál..
  Michael Thomas: 16 meccs, 125 elkapás, 1405 yard, 11,2 yardos átlag elkapásonként, 9 TD, Brees.
  A. Brown: 15 meccs, 104 elkapás, 1297 yard, 12,5 yardos átlag elkapásonként, 15 TD, Big Ben.
  B. Cooks: 16 meccs, 80 elkapás, 1204 yard, 15,1 yardos átlag elkapásonként, 5 TD, Goff.
  JuJu: 16 meccs, 111 elkapás, 1426 yard, 12,8 yardos átlag elkapásonként, 7 TD, Big Ben.
  Edelman: 12 meccs, 74 elkapás, 850 yard, 11,5 yardos átlag elkapásonként, 6 TD, Brady.
  Julio Jones: 16 meccs, 113 elkapás, 1677 yard, 14,8 yardos átlag elkapásonként, 8 TD, Ryan.
  D. Adams: 15 meccs, 111 elkapás, 1386 yard, 12,5 yardos átlag elkapásonként, 13 TD, ARod.

  Nem akartam túlzásba vinni a játékosok sorolását, azt hiszem egész korrekt elkapóbrigádot listáztam, kivétel nélkül jó irányítókkal. Cooper 2. átlag yardokban elkapásonként, 9 meccsen majdnem annyi össz yard-ja volt, mint Edelman-nek, amikor a Pats-ben sem volt senki épkézláb elkapó, Gronk is csak blokkolt. TD-je sem kevés ennyi meccsen. És Goff-ot leszámítva azt hiszem valamivel elitebb QB-k dobáltak a többeiknek, mint Dak, bár az 1/1-es Goff-ra is nehéz volna azt mondani, hogy nem elitebb, de ő talán még nem bizonyított igazán.
  Szerintem ezek az adatok magukért beszélnek.

  Jah, s a Cowboys-t még csak-csak értem, hogy miért nem tartod komoly SB contendernek, na de a Pats-t? 5 évből 4-szer ott voltak mostanság, és idén szerintem brutálisat erősödtek, nagyon jó draftjuk is volt, persze, sérülések jöhetnek, de azért szerintem nagyon komoly esélyesek odaérni…

 16. 16

  ahanem

  Ilyen elkapót nem csak az idei drafton lehetett találni, hanem az azelőttin is, meg az azelőttin is, meg az azelőttin is. Tehát a Dallas önnön magát kényszerítette bele abba, hogy cseréljen egy értelmesb elkapóért, mert annyira senkijük nem volt. Persze van Beasley, de ő slot receiver, az meg egyedül nem elég.

  Nekem mondjuk elég erős a tavalyi Bears és Cowboys egy szinten levő említése.
  A Cowboysszal szemben a Saints játékát azért többet nézem, s hidd el, abban a Breesben van még, annál pedig jóval több, mint a számai mutatják. Tankolni azért nem mernék, de én spec nem is vágnám magam alatt a fát a sorozatos rossz döntéseknek köszönhetően, amit ahogy nézem, lesz lehetőség folytatni.
  Az első körös cetli értékéről meg mindenki máshogy gondolkodik. Cooper nem ért egy első köröst, mint ahogy most Rosen példáján is nagyon lehet látni, a Raiders szimplán jól járt ebben az esetben.

  Trent Brownról pedig ne próbálj szavakat adni a számba. Egy szóval nem mondtam hogy elit, vagy hogy valamikor az volt, vagy hogy valamikor az lehet. A Texans fala annyira rossz, hogy oda egy ilyen cap helyzettel ennyiért megérte volna az upgrade, ilyen egyszerű az egész. Főleg úgy, hogy megmutatták, drafton sem hoznának jobbat az első évre.

  Big Ben és ARod pedig igenis megér 20%-ot (bár én inkább a 16-18%-ot tartanám reálisnak, de akkor azt a pár % pluszt már nem kell jusztifikálni), mert a csapat pontjainak legalább 60%-a rajtuk múlik, ha nem több, és vegyük ide a FG-ok lehetőségének a kialakítását is, mint produktum. Ja, azt mondtam már, hogy SB győztes irányítókról van szó?

  Persze, dobj oda nekik egy Stafford 38 évvel ezelőtt aláírt szerződését ma, s mondd ezt a világnak is azzal, hogy én leszarom, ki a QB-m azt csinálok, amit akarok. Majd nézd meg hogy ki menne oda szívesen irányítónak, meg milyen teljesítményt nyújtana a sztár helyett, aki már elégszer bizonyított. Nyilván én sem adnék 35 milkát egy vén szarnak, de amíg hozza a számokat, amiket elvárnak tőle, addig a FO-nak meg van kötve a keze.

  A Giants szituját meg elég érdemtelenül hasonlítod össze itt. Eli Big Bennel szemben már megmutatta, hogy nincs benne több, elkapó ide meg oda, és mint láthatjuk, azért hosszabbítottak vele, hogy pickeket kapjanak érte, ergo megint értelmetlen az összehasonlítás.

  Utolsó szösszenetként még idebiggyeszteném, hogy a Cowboys Defense volt az, ami életben tartotta az esélyeket, nem szép dolog őket hibáztatni. De majd miután Lawrence, LVE és Byron Jones kidőlnek a második hét után, megbecsülöd azt, hogy a Cooper trade lélegeztetőgépen tartotta az O-t, mielőtt az összeomlott volna teljesen. Nemde?

  Esetleg majd ha Cooper fizetése miatt nem sikerül Zeke-t megtartani, ki lesz a hibás? Ja persze, tudom, futót lehet szerezni a 4. draftpickekkel is.

 17. 17

  Tom in Black

  Hiába beszélünk itt wr1-ekről, nincs 100 yardos átlaga egyiknek sem. Sőt. 2 meccset emlegetsz Cooper-nél, miközben még 2-n hozott 75 ill. 76 yardot. Ez egy szezonra átlagolva 1200 lenne, egyáltalán nem olyan gyenge wr1 stat. A liga legjobb elkapóit hoztam fel, és ők is alig teljesítenek többet, elit QB-kal, sokkal inkább passz orientált O-ban, mint a Cowboys-é. És hát nah, amikor 5 meg 7 labda megy felé a 60 perc alatt, akkor komolyan ő a hibás, amiért nincs 200 yard-ja, csak 30? Két meccset vesztett a Dallas amikor ezeket a 20-30-50 yardokat hozta csak (ebből az egyik az első meccse volt). És ismétlem 2 hónap szezon közben nagyon kevés rá, hogy 100%-ban tudja azt a playbook-ot. Majd 9 hónap az offseason, ami alatt semmi más dolog nincs, csak a tanulás, begyakorlás, míg szezon közben az ellenfélből kell készülni 1-1 hetek alatt.
  4 évéből csak egyszer nem ért el 1000 yardot. Egy Zeke mellett ő bőven elég, és ismétlem, ő kijön Dak-kel, megértik egymást, a Cowboys pedig nem passzra fog építeni továbbra sem. Ha Cooper elég a sikerhez, akkor őt fogják megfizetni, más WR-t sem kapnak olcsóbban, aki jobb.
  Az egészben, hogy gyenge meccsei vannak akkor lenne igazad, ha azokat rendre elvesztette volna a Cowboys. De míg nyernek, és nem is kell kb. passzolni addig ezt kár is felhozni.
  Cooper “gyenge” meccsein Dak össz sikeres passzainak száma: 21, 22, 24, 20, 27 (a 75+ yardos meccseket nem tudom gyengének tekinteni egy wr1-től sem, még egy nem ennyire futásorientált O-ban sem). Dak egész szezonra átlagolt sikeres passzainak száma 22,25. Brees tavaly egy helyett két komoly futóval s 24,26, ARod 23,25 (nem is jutott PO-ba), Big Ben 28,25 (ő sem jutott PO-ba ezzel sem), Goff 22,75, Brady 23,43, Luck 26,87. Ezek a sikeres passzok átlagolva meccsenként. Utolsó Dak. Jah, és benne van a Cooper időszak is. Anélkül 18,28 lenne ez a szám! Egyetlen egy meccsen tudott 20 fölé menni sikeres átadásokkal Dak. Csak Cooper-rel együtt ez a mutató 25,33, Big Ben és Luck mögött 3. a felsoroltak közül. Százaékban Cooper előtt egyszer lépett 65 fölé ami a sikeres passzok arányát illeti, Cooper-rel kétszer esett 67 alá, amikor lenullázta őket épp a Colts, ill. a tét nélküli uccsó fordulóban, ahol nem minden kezdő játszott. De még a nullázáskor is jobb volt a sikerességi mutatója, mint a 2. héten Cooper nélkül…
  Csak ismételni tudom, Cooper impact-je a Cowboys O-ra, és Dak játékára elképesztően nagy, akkor is amikor 30 yardot szerez csak, a csapat összességében sokkal jobb. És ezt fogják megfizetni nála. Dez nem tudta ezt hozni.

 18. 18

  Tom in Black

  Hogy korábban miért nem draftolt a Cowboys, azt kár idevenni, a helyzet adott volt szezon közben.
  A Bears D nagyon jó, de az O jobb a Cowboys-nál, és ez nem lehet kérdés, így kerülnek nálam egy szintre, Trubisky nem nagyon van előrébb Dak-nél, Zeke messze a liga legjobb futója, aki még elkapni is tud, hozzá senki nem ér fel a Bears-nél a poszton.

  Big Ben-re meg azt mondani, ő hozza a 60%-ot, háááát. Elit a támadófala, nem kicsit. Éveken át Bell volt a futója, Conner sem sz*r. A. Brown, JuJu azért nem gyenge elkapó nevek. Ilyen O-ban azt mondani, hogy Big Ben-é minden teher, szerintem totális nonszensz. Azzal az O személyzettel Dak is 5000 yardot hozna össze, és ez nem nagy túlzás szerintem.
  És ARod? Az önzésének hála nincs futójáték! Hiába a sok TD-je, kiütközik, hogy más elit QB-khoz képest neki nagyon magas az 5 yard-ál rövidebbek aránya a karriere során! Sosem adja ki a kezéből a labdát. Pedig most volt is jó futója, de amúgy 10 év alatt lehetett volna nagyon sokszor… De 2-3-szor több alkalommal dobja ki a lelátóra is, mint más QB. Ezek fényében, köszönöm, legközelebb vállaljon inkább a 60 helyett csak 40%-ot, és akkor talán a PO is összejön. Megint csak elit támadófallal,igen jó elkapóval.
  Ezen csapatok védelmeit meg kár is felhozni, egyik sem volt igazán gyenge, simán top 10-es mutatókat hoztak főleg a szezon elején. Big Ben-nél is a red zone INT-ek aránya magas, ezeken meccsek mentek el, ahogyan ARod fafejűségén is, amikor saját térfélen, hátrányban 3-4. kísérelteknél, rövid szituációkban, 1-2 yardnál max, soha nem futottak, és soha nem nézett rövid célpont felé, mindig 50 yardos játékot próbált, nem is jöttek be. Ne fényezzük már őket, amikor rohadtul nem szolgáltak rá! A.Brown-t is Big Ben üldözte el, gyakorlatilag semmit nem kaptak a liga egyik legjobb elkapójáért, még maga az öntelt Ben is elismerte, hogy nem volt korrekt a támadása nyilvánosan!
  De nem (csak) az ő hibájuk, hogy nőnek a bérek. Amikor sok csapat gondban van, kétségbeesetten gyengébbeket is megfizet. Majd a jobbak egója ezt nem bírja el, hát ők is többet kérnek. Utána már ez a viszonyítása alap, és jön a következő középszerűbb aki szerencsés, jókor van jó helyen, gondban lévő csapat mindent beáldoz rá, mert különben gyakorlatilag szó szerint feladja az adott szezont. Ettől függetlenül, ha higgadtabbak lennének, és nyerni akarnának úgy igazán, akkor visszavehetnének az arcból, és kérhetnének kevesebbet, és több esélyük lenne nyerni. Nem teszik, az ő bajuk. Brady megteszi (és ne jöjjünk a feleségével, dollár tízmilliókról beszélünk, semmit nem számít az a plusz pár millió, ígyis-úgyis életük végéig királyként élnek mind, 10M/évvel is ez lenne, 30-cal sem más a helyzet, max 2-vel több porfogót tarthatnak a garázsban). Edelman is beéri kevéssel, SB MVP. De a minap is volt cikk Saints játékosról is, aki így gondolkodik. Csak kevés a normális, ezért nem ők a meghatározók, de ettől még nem lesz normális a keret 20%-át egy embernek adni, még ha igazad is lenne a 60%-ban, az semmiképp nem érheti a pénz 80%-át. Ha 60%-ban ők hozzák a teljesítményt, akkor érnek max 60%-ot. Csakhogy nem hoznak ők semmit, mert nem jutnak PO-ba, ARod zsinórban másodszor, SB-t meg csak a TV-ben láttak 10 éve!
  Konkrétan a fél világ ki volt akadva, hogy BB elcserélte Jimmy G-t, miközben egy all-time best Brady-ről beszélünk, aki előtte volt a rosteren! Merthogy Jimmy G a jövő! Ezek után kicsit nevetséges, hogy 10+ évvel ezelőtt győzelmet elérő QB-kat meg úgy kezelünk, mintha ők lennének a császárok. Brady konkrétan az azt megelőző évben is nyert, amikor sokak szerint le kellett volna ültetni Jimmy G miatt, jah, és azóta is két döntőben járt, hol járnak az agyonfizetett urak hozzá képest? :D
  A lényeg, én értem, hogy ez a tendencia de akkor is hibás döntés, és ezért nem viszik semmire, max fellángolások vannak, és az a Pats az állandó, aki bizony senkit nem fizet túl, a GOAT QB-t sem. Lehet ezt mondani a világnak, itt a példa, szóval ebben sincs igazad. A szurkolók, pl. a GB-ben évtizedeket várólistán töltenek, bérletért, rohadtul nem ARod-ot akarják, az még nem is élt, amikor ők bejelentkeztek, hogy szeretnének meccsre járni. A GB győzelmét akarják! És arra több esély lenne akár egy gyengébb QB-val, de komplettebb csapattal, és ez tuti, mivel ARod-dal 10 éve semmi nincs, közben más csapatok nyertek nála tehetségtelenebb QB-val is, még a backup Foles is elég volt. Éppen a liga legerősebb rostere állt Foles rendelkezésére abban az évben, mily meglepő… Na nem mintha Goff egy lapon lenne említhető ARod-dal, mégis eljutott a SB-ba, mert rookie szerződésen van, és sok más fontos láncszemet meg tudtak fizetni. Más kérdés, hogy ők is a végére értek ennek gyakorlatilag már, de ez a tavalyi év példáján nem változtat!

  A Cowboys D meg remek volt, egészen a Rams elleni meccsig. Az a meccs rajtuk ment el. 200+ yardot nem engedhetsz futásból, mert kikapsz. Ez is történt. Ettől még ők az elitje annak a csapatnak, ez nem is vitás, O oldalon csak Zeke elit, talán a fal még említésre méltó, de az is inkább csak a futásblokkolásban.

  Lényeg a lényeg, Te egyfelől véded néhányak gigaszerződését, közben pedig másnál nem akarod elfogadni, hogy ilyen a piac, elkérheti, és valaki meg is fogja adni neki (ahogyan a középszerű Trent Brown-nak is azt mondod, hogy a Texans is meg kellett volna adja), ha a Cowboys nem, akkor más, még az is lehet, hogy csak 2M-val kevesebbet, csakhogy a Cowboys akkor is bukta az első körösét, és kockáztathat majd megint valaki mással a draftról, vagy adhat nagy értéket megint valakiért, ez pedig megér 2M pluszt, hogy ne így legyen, amikor van valaki akivel működött a rendszer. Zeke megtartása nem ezen fog múlni, az is tuti. Megoldják. Sőt, Dak is agyon lesz fizetve, őt sem küldheted el, miután visszavonultattál egy Romo-t miatta!

 19. 19

  ahanem

  A tavalyi szezon pontosan azt bizonyította, hogy a Bears defense van olyan jó, hogy nagyon potens offenseket fojtson meg, a nagyon jó és az elit közt van különbség, mert a Dallas D volt nagyon jó, a Bears pedig elit. ettől függetlenül a tavalyi statok is engem igazolnak, a Bears egy jobb csapat volt, bár én tőlük egy kis visszaesést várok idén.

  És igen, Big Benen múlik az a 60%, mert ő áll ott, ő kapja a snapet, ő dobja a passzokat, bár ezt nem tudom mennyire sikerült megérteni. Ha nem dobja a labdát, akkor JuJu és AB állhat ott és verheti a kis kukiját, mert 0 yarddal fog végezni év végén. Ha Mason Rudolph állna a center mögött, akkor rajta múlna az a legalább 60%. Igy már remélem érthető, mert úgy tűnik, nem volt az. A 60% meg nem egyenlő a 100%-kal, nem tudom ez mennyire világos.
  A Green Bay tavaly 14 futott és 25 elkapott TD-t szerzett, de a yardok 73%-a passz után jött össze. Ezután szerintem a 60%-os részvét a QB-tól nem egy elmebeteg stat, mivel a játékok átlag kb ilyen részében szerepet vállal. Igen, lehetne vitatkozni, hogy a másik 40%-ot meg a futók hozzák össze, de azt mindenki tudja, hogy a futó egy múlandó, a QB pedig örök, főleg akkor, ha utóbbi 20 évet képes lenyomni, előbbi meg 5-7 év alatt elhasználódik. Remélem így érthetőbb, miért kell megfizetni a QB-t, és nem a futót. Kivéve ha Zeke vagy Gurley a futód. Akkor őt is meg kell fizetni. Ha kell, akkor az elkapók kárára.

  Egyáltalán nem fényeztem őket, csak ebben a ligában ilyen pénzek mellett muszáj megfizetni a QB-t. Szerinted Russell Wilson is sokat kapott? Ő se érdemli meg? Tavaly is megmutatta, hogy ha nincs körülötte elit személyzet, akkor is képes termelni, de ettől még semmi nem mondja azt, hogy a következő szezonban nem fog egy meccsen 6 intet dobni.

  Ha egy top QB-t nem fizetsz meg, miért tennéd meg ugyanezt egy nem top elkapóval, aki nem fog segíteni a nem top QB-dnek abban, hogy értelmezhető teljesítményt nyújtson?
  Brady-vel meg lehet példálózni, de megint értelmetlen, mert őt támogatja a rendszer a legjobban abban, hogy a körülötte levők kevesebb pénzért is beérjék, pont ugyanúgy, mint a Warriorsban is teszik ezt. Lemondhatok a fizetésem 15%-ról 3 gyűrűért cserébe? Hol írhatom alá? Persze ezt sokkal könnyebb egy olyan környezetben, ahol tized akkora az esély egy sérülésre, meg nem kell másik 20 emberrel küzdeni a kezdő pozícióért.

  A Green Bay két éve volt főcsoport elődöntős, az nem számít semmit? Azt el is felejtettük? Mármint értem, hogy te elfelejtetted, mert a tudjukkiket verték meg a PO-ban (ami inkább volt egy PO csapat mint a tavalyi). “Backup Foles-t” megint felesleges idekeverni, mert teljesen megérdemelte a teljesítményével azon a pár meccsen azt, amit elért, aztán majd a Jagsben meglátjuk, mire megy kezdőként. Fitzmagic 2.0-t jóslok neki.

  Egy 10 éve a csapatnál lévő irányítót nem fogsz tudni kitúratni egy rookieval, már csak azért sem, mert nem fogsz tudni olyan magasan draftolni, na meg a közfelháborodás tárgyát képezné (nem itthon, hanem kint, a csapat vonzáskörzetében). “Ja hát ARodot kibasztuk, mert itt van ez a 5. körös újonc srác és tetszik az, amit láttunk, de azt nézzétek el nekünk, kérlek, hogy évek óta csak a defensebe draftolunk és az összes 1. körösünk bust, de néha még a második is.”

  Ha egy darab szar a csapatod, de jó a védelmed, akkor meglépheted egy jó QB pickkel, de ha van egy SB győztes irányítód és a védelmed nem fog kibírni 3 évet anélkül hogy sokat ráfordítanál, akkor nem fogod adott SB győztes QB-det lecserélni egy boom or bustra. Kénytelen leszel megvárni, amíg hanyatlik a teljesítménye, és lesz mire fogni a kivágást.

  Ajánlom, hogy nézd meg a tavalyi Chargers PO meccseket. Egyik meccsen zseniális a D, másikon meg úgy megy át rajta az ellenfél, mintha ott se lennének. A védelem nem változott semmit, egyszerűen az edzők nem készítették fel őket semennyire, ahogy ez tavaly a Dallasnál is történt. De a fáradtság is közrejátszott biztosan, meg hogy McVay nem buta, a rookiekat jól összekavarta. De ezt biztosan tudod, mert te is láttad.

  Ja, ha Cooper a meccsek felénél többön is a pályára lép, majd akkor lehet beszélni arról, hogy bárhol is megfizetik. Ha még egy ilyen szezont hoz, nem fog sehol WR2-nél magasabb fizut kapni.

  A Texans és Brown pedig egy one of a kind szitu, a Texansnak kb ligautolsó a támadófala, Watson az életéért fut a playek döntő többségében. 40 millió elköltendő pénzük van, nekik simán belefér, hogy túlfizessenek valakit, akitől csak produktívabb lesz az irányító (mert Brown mindkét kezdő tackle-nél jobb, igen a Houston fala ennyire borzasztó), neadjisten nem sérül meg az első 6 hétben.

 20. 20

  Tom in Black

  Az, hogy ki mire érdemes egy dolog. A fizetések nem azt tükrözik ki mire érdemes, hanem, hogy milyen a piac, meg mennyire jülyék a GM-ek. Egy néha egy meccsen 5 INT-et dobáló Big Ben-nek 35M körül adni sem normális. Amikor egyre másra ontja a red zone INT-eket. Hiába az elit számok yardokban mondjuk, nem jut PO-ba sem, két elit közeli (sőt AB esetében simán elit elkapóval sem, elit fallal, jó futással). ARod megérdemelte a rekord fizetést, amikor kb. 60%-kal passzolt, pedig jó wr van ott, jó fallal? És kidobja a a labdák felét a lelátóra? Második éve nincs PO. Ez 35M-t ér évente? Egy Trent Brown, aki épp csak jobb, mint közepes (és jóindulatú voltam) 5 évre 65M-t ér? Napestig lehetne ezt sorolni. Nincs nagyon választás.
  Ha nem Te, akkor más megadja a pénzt ezeknek a játékosoknak, és még ugyanolyan minőséget sem találsz utána. Ha pedig nem tudod mással kompenzálni, akkor ezzel el is intézted a vereséget. Dak-nek pedig kell egy legalább ilyen szintű WR, vagy 20 sikeres passza sem lesz meccsenként. Honnan szedsz másikat, olcsóbban, ha Cooper-nek nem fizetsz? Lecseréled Dak-et? Kire? Trubisky-re? Goff-ra? Mariota-ra? Winston-ra? Gyakorlatilag közelebb áll mind a bust kategóriához, mint a kiemelkedő franchise QB szinthez, és csupa első körös, top 5-ös ember, cserébe meg még sérülékenyek is! Dak meg 4. körös volt. Wilson óta (2012), Mahomes meg Mayfield akikre azt mondod, igen franchise QB-k, SB győztes alapanyagok, s nem csak a világ legelitebb edzőivel, perfekt gameplannel, minden létező oldalon bivaly csapattal vihetik valamire, hanem ők tudnak a plusz lenni, és a terhet vinni. Wentz még lehetne, dehát porcelán az ember, így nem lesz belőle többszörös győztes.
  Cooper első kört sem feltétlenül ért. De ahogyan a cikk is kitér rá, mivel felhúzta az egész Cowboys O-t, PO összejött, és ott is a D miatt buktak el, így nem volt akkora bukás az első kör. Azután viszont, hogy azt odaadtad érte, már meg is fogod fizetni, vagy elmegy, és megkapja másutt azt a pénzt, és akkor kidobtad az első kört is. Emelkedik a sapka évről évre. Jövőre a 18M már nagyon nem a top fizetés lesz, hanem a hasonló kaliberűek fogják megkapni. A piac meg olyan amilyen, ha nincs jobb Cooper-nél, akkor neki is lesz aki többet kínál, ahogy Trent Brown-nak is volt aki 65M-t kínált, amikor a felét is csak jóindulattal éri. Ehhez képest Cooper ezerszer elitebb a posztján.

 21. 21

  Fetyke

  A baj, csak az, hogy ez nem igaz! Dak 5 yardos átlaggal fut, 3 év alatt 944 yardot termelt lábon, semmi extrát nem nyújt ezen a téren, sőt! A hozzá hasonlóan passzban talán nem annyira jó, de mozgékony irányítóktól még bőven el is van maradva (Newton, Watson, Wilsont már nem is akarom ide sorolni, mert ő nagyon jól passzol is). Mindezt egy általad is futásblokkolásban kimagaslónak tartott támadófal mögött. Persze nyer a csapat, és hellyel-közzel jó is a Dallas, de hogy ehhez mennyit tesz hozzá Prescott az számomra nagyon nagy kérdőjel. Láttam pár meccsüket Elliot eltiltásakor, és gyakorlatilag egy nyeretlen kétéves volt azokon Dak. Azaz az én meglátásom szerint ez a Dallas támadósor Zeke nélkül összeomlana. De amelyik csapat ki tudja venni a Cowboys futójátékát (Zekével ez valóban nagyon nehéz) és passzra tudja kényszeríteni Dak-ot, az már meg is fogta a teljes dallasi támadójátékot. Márpedig szezononként pár, és rájátszásonként 1-2 ilyen csapat mindig lesz azért.
  A Packerst pedig nagyon rossz példának tartom. Remélem nem idén cáfolnak rám, de ARod-on kívül semelyik más velük kapcsolatos megállapításoddal nem értek egyet. Sokat vitáztam is korábban ez ügyben a csapat szurkolóival.

 22. 22

  Tom in Black

  Kimondtad a kulcsszót, az idei drafton esetleg lehetett volna hozni elkapót. Csak a Cowboys tavaly is nyerni akart (és sokadszor ismétlem, nem Cooper-en, meg az O-n múlt, hogy végül nem mentek tovább). Tavaly év közben kellett valaki, mert siralmas volt a teljesítményük! És az esély ott volt, a csoport sem volt épp erős, sőt, az egész NFC-ben kvázi a Saints és a Rams volt értékelhető, mindenki más gyenge, a Bears volt még ugye a képben, de őket totál egy szintre tenném a Cowboys-szal. És hát a Saints-ben is, ha megnézed Brees számait, főleg idegenben, akkor azért nem lett volna verhetetlen, a Rams is elég gyengén muzsikált a bye, ill. a Chiefs elleni rangadó után. Elengeded az egész szezont, nem hozol év közben senkit, kvázi tankolsz? Ők nem akartak erre játszani. Év közben pedig ez volt az esély. És azt is újra elismétlem, hogy miután odaadtad az első kört Cooper-ért, azután nem lehet nem megfizetni, mert akkor kidobtad a cetlit az ablakon, ha egy év után elengeded, ennél meg kicsivel értékesebb egy első körös cetli.
  Trent Brown pedig gyenge volt a Pats előtt. Scarnecchia pedig a sz*rból is tud várat építeni. Ne mondd már, hogy elhiszed, hogy ő meg fogja váltani a világot bárhol, és elit szintet fog hozni! Még a Pats-ben is, ha a PFF mutatóit nézed akkor eléggé hátul kullog liga szinten, nem, hogy nem a legértékesebb… Senkinek nem lett volna szabad ennyit adni neki. Sőt, még a hozzáállásáról is beszéltek, attól tartottak szakértők, hogy, ha meglesz a nagy pénz, akkor utána ellustul, nem figyel a súlyára, nem edz rendesen stb. Magyarán visszajön az, ami a Pats előtt jellemző volt rá.
  És Big Ben-t meg ARod-ot sem elkergetni kellett volna, csak reális pénzt adni, nem ilyen eszeveszett összegeket. Nem érnek ennyit egészen egyszerűen. 188M a keret. 35-öt egy főnek odaadsz? Vicc! Beképzelt bohóc mindkettő, aztán meg járatják a szájukat, hogy sz*rok a csapattársaik, vagy az edző? :D Talán, ha jutna másokra is pénz, akkor jobb lenne a csapat, egyedül az ő hibájuk, hogy nem tud az lenni! 20%-át nem adhatod oda a pénzednek egy főnek, amikor 53-as a keret. 52 embernek jut össz négyszer annyi, mint ezeknek. Az 5 INT-es meccseikkel immáron egyre több alkalommal, meg a 60%-os pontossággal. Szépen oda lehetett volna tenni egy 25-30M-s fecnit, és megmondani, hogy kell másra is, vagy nem lesz eredmény, és nem ők a csapat!
  OBJ meg nem tudta felhúzni a Giants-et, sőt, Barkley-val sem közösen. Mégis megkapta a nagy pénzt. Jobb képességű, mint Cooper? Naná! És, kijött ez valamiben? Nem. Cooper volt az, akinek hatása volt a csapat játékára, míg a nála sokkal jobb OBJ, meg A. Brown nem tudta PO-ba segíteni a csapatát! Akkor most miről beszélünk? A képességek szép dolgok, a valódi impact meg egy másik témakör.
  Ragozhatom minden szögből ezt még napokig, a lényeg az, hogy Cooper érkezett, az O elkezdett működni, PO meglett, majd a D elcseszte. Ehhez képest az elit WR-ok, mint Jones, A. Brown, OBJ mind nézhette a TV-ben Cooper-t a PO-ban, akár jobb képességűek, és jobb számokat is hoznak esetleg, akár nem. Egyszerűen a Dallas O feljavulása egy az egyben Cooper igazolásának következménye volt. Dak 18-as meccsenkénti sikeres passzátlaga 25-re nőtt, akár maga Cooper kapta el a lasztikat, akár mások. Ez brutális különbség, főleg, ha megnézed, hogy az elit QB-k mit tudtak elit WR-okkal mutatni.

 23. 23

  Tom in Black

  Egyfelől, amikor Zeke eltiltott volt, akkor pontosan az volt a tényállás, hogy Perescott-nak nem volt elkapója sem, Dez egyszerűen nem tudta hozzátenni azt, amit Cooper hozzá tud, és amiért meg fogják fizetni.
  Másfelől sorolod a QB-kat, soroljuk hozzá a sérüléseik is, hosszabb lenne a lista. Dak meg egészséges. Semmire nem mész vele, ha jobb a QB átlaga futásban, csak éppen össze van törve, és a kórházból nézi a backup-ot játszani. A Panthers tavalyi szezonja remekül megmutatja ezt.

  A Packers-ön meg nem akarok én vitázni, a liga történetének legtúlértékeltebb játékosának tartom ARod-ot, aki lehet, hogy a valaha volt legnagyobb tehetség (nem az amúgy, kapásból Mahomes is bármikor köröket ver rá), ugyanakkor ARod a személyes statjain kívül nem sok mindent tud felmutatni. Én nagyon komolyan arra számítok, hogy a világ csődje jön ebben az évben az új HC-val, akinek semmi tekintélye nem lesz, sem ARod, sem a csapat többi része felé. MM 13 évéből 10-szer PO-ba vezette a csapatot. BB után a tavalyig aktív edzők közül a 2. legjobb mutató. ARod őt sem tisztelte, róla is nyilatkozgatott erőseket, meg, hogy minden játékot áthívott. Látjuk hova jutottak ezzel. Ha a következő HC kapásból csak azt hívja be, ami őfelségének ízlésének megfelel, akkor ez csak romlani fog. Futót nem nagyon kell majd keresni a pályán az tuti, még a végén ARod-nak nem lenne köze 1-1 TD-hez. :D

 24. 24

  Fetyke

  Egyfelől ezt én teljesen máshogy látom. Tény, hogy Dez nem tudott annyit hozzátenni a játékhoz, mint Amari, de ez elsősorban Prescott hibája volt. Bryant nagyon sokszor tisztára játszotta magát azokon a meccseken, de Dak akkora homályokat dobott felé, hogy az félelmetes volt, nem egyszer az elkapója mentette meg az INT-től. Az vitathatatlan tény, hogy Cooperrel egyből kialakult egyfajta kémia kettőjük között, ami Dezzel nem tudott kialakítani Prescott. De ugye itt megint a ki a hibás ezért kérdést lehetne feltenni. Ma már fölösleges.
  Másfelől amit a sérülésről írsz az sokkal inkább köszönhető a szerencsének és annak, hogy Prescott még tulajdonképpen újonc státuszban van, hiszen idén kezdi csak a 4. szezonját. Cam az 5.-ben még MVP lett és azt gondolta, hogy övé a világ, a tavalyi 8.-at pedig mindenki látta. Ezzel a fajta játékstílussal Dak sem marad tovább egészséges, ebben egészen biztos vagyok.
  Szóval nem nagyon tudsz meggyőzni arról, hogy a Cowboysnak Prescottal kellene mindenáron elképzelnie az elkövetkező évtizedét, és ezért mindent meg kellene tennie és adnia Cooper maradásáért.
  Harmadrészt az rendben, hogy levezetted, hogy a Dallasnak miért és mennyire fontos jelenleg Cooper. Ezt igazából nem is vitatom, magam is látom, én csak a kötözködés kedvéért írom ide, hogy azért ez lehetne szerintem másképp is. :) De ami viszont fontos, hogy azzal a szemponttal nem számolsz egyáltalán, hogy hiába akar Cooper 18+-os szerződést, ha a többi 31 csapat az általam(általunk) felsorolt indokok alapján közel sem tartja Jones vagy Borwn szintű elit elkapónak (mert nem is az) és ezért nem kínálnak neki 18 milliós szerződést. Ebben az esetben kevesebbért is kénytelen maradni Texasban ugyebár. Mert az NFL azért elsősorban mégis csak üzlet. :D

 25. 25

  Tom in Black

  Nem kell 18M-t kínáljon neki más, kevesebbet is kínálhat. De megkockáztathatja-e ezt a Dallas, hogy elmegy ingyen az első körös cetli után jövőre, vagy kiüli a taget, vagy jobb esetben a tag alatt még játszik egy évet, és utána megy el, megint csak ingyen? Nem, hisz akkor is 2 szezonért adtak egy első kört érte, ráadásul a tag-gel is igen sokat fizetnek mellé, ez nem opció nekik.
  Ráadásul jövőre már nem a 18 lesz a mérce, hanem, lehetséges, hogy a 20, vagy a 22. Most kell neki szerződést adni, és most meg Cooper van pozícióban, hisz ő kivárhatna jövő évig is, a Dallas jár csak rosszul azzal, ha ezt megengedi. Jobb ma 18, még ha annyit sem ér, mint jövőre elengedni ingyen, vagy tag-gel játszatni ugyanennyiért szinte, és utána engedni el ingyen, vagy jövőre elkezdeni tárgyalni, amikor már a top fizetés milliókkal feljebb jár majd…
  Dak szerintem fejlődhet, a hozzáállása rendben, én látok a Cowboys-től egy SB részvételt a közeljövőben, bár lehetséges, hogy a HC nem megfelelő erre, na de neki is csak erre az évre van már szerződése.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás