About the author

13 Comments

 1. 1

  Fetyke

  Azért azt szögezzük le, hogy Cooper nem top 5 játékos a posztján és közel sem Jones (vagy Brown) szint. Egy stabil 1000 yard körüli szezont tudott hozni eddig majdnem minden évében, de ennél többet egyszer sem. Tavaly az 1005 yardjával ő volt az utolsó, 21.-ik játékos, aki átlépte ezt a határt az elkapók közül. Thielen idén kapott egy 16,2, milliós hosszabbítást a Vikingstól. Cooper legfeljebb e körül érhet, ennél többet (pláne 18 milliót) nem.

 2. 2

  ahanem

  Elit elkapót így sem találtak (még). de szerintem Zeke nagyobb faktor, mint Cooper a Dallas offensének működésében. Witten visszahívásával pl lehet hogy Cooper (még ennél is) jóval kevesebb labdát fog kapni, így kb egymás alatt vágja a fát a FO és Cooper.

 3. 3

  ahanem

  Egyáltalán nem véletlen, de én az ilyeneket a meglepetés erejének tudom be, bár igaz, hogy Cooper egy nagyon jó elkapó, előtte jó ideig nem játszott értelmes rendszerben, értelmes szintű skill playerek mellett, így az ellenfeleknek kevesebb információ állt rendelkezésre a felkészüléshez. Emellett, ha jól emlékszem, nem feltétlen a krémek krémje ellen állt fel, elitnek mondható számokat csak az Eagles és a Redskins ellen produkált. Emellett volt még egy jó teljesítménye a Saints ellen, s ennyi az egész. Nem néztem az összes Dallas meccset, de ahol 20-30 yardokat produkál az első számú elkapó, az nem mondható produktívnak. Ebben az is benne lehet, hogy a kevés rendelkezésre álló info miatt többször húzott a safety a Cooper-rel szemben felálló corner felé, de ezt nem tudom, s nem is akarom visszanézni. Lehet, hogy emiatt mondjuk Zeke-re kevésbé figyeltek, de ez egy holtszezon alatt nagyon könnyen meg tud változni.

 4. 4

  Fetyke

  Elfogadom az érveidet. Bár azért itt vizsgálni kell szerintem akkor azt is, hogy Prescott a passzjátékban bőven átlag alatti szintet tud csak hozni, ezért kell/kellett neki Cooper. Gyakorlatilag a mostani kezdő irányítók 2/3-a e mögött a dallasi fal mögött bárkinek tudna passzolni. Ezt is érdemes lenne Texasban figyelembe venni esetleg.

 5. 5

  ahanem

  Az első részre reflektálva, ha Cooper-rel jobban működik az adott playbook, az egy elég nagy kritika az OC-ra nézve, mivel neki az adott játékosállományra nézve kéne kialakítania a legjobb playeket. Emellett Cooper pont ugyanazt tudta Dallasban, mint Oaklandben, egész szezonra kivetítve van 4-6 nagyon jó meccse, 2-3 ok meccse, a többin meg el van tűnve. A playbook megtanulása meg nem érv a szezon utolsó 3 meccsén, ahol 32-20-31 yardokat szerzett.
  De ha már itt tartunk, én szívesen megnézném Zeke nélkül, de Cooperrel a Dallast, mert abból lehetne igazán tanulni.

  Egyébként én se a Cowboyst, de a Patset nem látom februárban Miamiban.

 6. 6

  ahanem

  Edelman slot receiver, nem WR1, nem is kap annyi pénzt, mint amennyi Cooper akar, őt nem érdemes a felsorolásba beilleszteni.
  JuJu és AB egymástól vették el a yardokat, így leginkább Cooks a legjobb összehasonlítási alap. Stílusra is ő a leginkább hasonló, illetve Gurley és Zeke hasonló számokat produkál, ami miatt nyilván kevesebb labdát kapnak a fent említett elkapók is.

  De ha már itt tartunk, az összes felsorolt elkapó, WR1-hez méltóan megbízható célpont, kevés meccsük van, ahol használhatatlanok. Cooper 7 meccsére, ha kiveszed a két kiugró meccsét (ebből az egyik a Philly NCAA szintű secondary-je ellen, a másik a Skins középszere ellen, akik kb ekkor realizálták, hogy a szezon kuka), a következők: 7 meccs, 328 yd, 35-54 (65%) rec, 1 TD, 46,86 yard meccsenként és 9,37 yard elkapásonként, ennél Oaklandben is jobb volt, csak úgy megemlítem, pedig ott 6 meccset játszott és 2-n volt érdemben a pályán.

  Dak ide vagy oda, ha jól tudom, szeretnének hosszabbítani vele, így teljesen felesleges az irányítókat idehozni, mivel ha Coopert is megfizetik, akkor bizony úgy kell hozni a yardokat, hogy Dak dobál neki.

  Egy WR1nek nem az a feladata, hogy legyen 3 kiemelkedő meccse egy szezonban, a többin meg inkább otthon maradjon, hanem legalább 10 nagyon jó meccse legyen, a többin meg legalább a legjobb cb-t lehúzza a többiekről.

  De fizessék meg nyugodtan Coopert meg Prescottot, nekem nincs vele semmi bajom. Emellett a kedves Amarinak fingja nincs arról, hogy a Falcons hogyan áll a pénzzel, amit most tudunk, abból simán lehet egy augusztus végi szerződés is.

 7. 7

  ahanem

  Értem én, hogy megpróbálod jó színben feltüntetni, de ha már itt tartunk, az elit elkapók a következők: Hopkins, Julio, Thomas, OBJ (Eli miatt megkérdőjelezhető az előző szezon), AB/JuJu(az egymásra gyakorolt hatásuk miatt itt is kérdőjeles), aztán jöhetnek az Evans és Hill féle elkapók, akiknél valamennyire a rendszer torzítja a produktivitásukat.

  Az pedig egy nonszensz indok, hogy ha a csapat nyer, akkor nincs szükség WR1-re. Mert ebben az esetben felesleges SB-okban gondolkodni, amikor az első jó futás elleni védekezéssel rendelkező csapat (legkésőbb a divisionalban) megállítja Zeke-t és az offense megszűnik létezni.

 8. 8

  ahanem

  Nekem nincs meg az a kép, hogy Cooper már vagy ötödszörre veri meg a védőjét és hisztizik, hogy miért nem ő kapta a labdát.

  Ha Blake Jarwin miatt működik az offense 3 meccsen jobban, mint az átlagos, akkor őt kell bőven túlfizetni?

  De továbbmegyek, Coopernek az 5. éves opciója is túlfizetés, bár nyilván ezt a FO már előre tudta, s így nyelték be a szerződését. Tagről meg ne is beszéljünk, tagre az LVE és Jaylon Smith szintű játékosok érdemesek, nem a Cooperek.

 9. 9

  ahanem

  A különbség itt az, hogy az idei drafton simán ki lehetett volna húzni egy Cooper szintű, vagy nála még kicsit jobb elkapót is, az első kör végén biztosan. Big Ben igenis megér annyit a Steelersnek, mert 2 év alatt biztos nem fogsz olyat draftolni még egyet, főleg ilyen draftcetlikkel. ARod pont ugyanez, illetve a franchise arcát illik nem elkergetni, ennél a két úrnál nem igazán van kérdés afelől, hogy meg kell-e fizetni őket, a kérdés itt az, hogy mikor, arra pedig a válasz az, hogy minél előbb, annál jobb.

  Trent Brown-t nem a Raidersnek, hanem a Texansnak kellett volna megfizetnie, talán még egy kicsit ennél többért is. De az sem gond, veressék csak agyon Watsont, még egy csapat, akitől nem kell félni.

  Jövőre pedig elérhető lesz Josh Rosen, akivel ugyanezt el lehet játszani, mint most Cooperrel, egy év kölcsön, aztán gondolkodsz, hogy mikor fizess érte kétszer annyit, mint amennyit ér.

 10. 10

  ahanem

  Ilyen elkapót nem csak az idei drafton lehetett találni, hanem az azelőttin is, meg az azelőttin is, meg az azelőttin is. Tehát a Dallas önnön magát kényszerítette bele abba, hogy cseréljen egy értelmesb elkapóért, mert annyira senkijük nem volt. Persze van Beasley, de ő slot receiver, az meg egyedül nem elég.

  Nekem mondjuk elég erős a tavalyi Bears és Cowboys egy szinten levő említése.
  A Cowboysszal szemben a Saints játékát azért többet nézem, s hidd el, abban a Breesben van még, annál pedig jóval több, mint a számai mutatják. Tankolni azért nem mernék, de én spec nem is vágnám magam alatt a fát a sorozatos rossz döntéseknek köszönhetően, amit ahogy nézem, lesz lehetőség folytatni.
  Az első körös cetli értékéről meg mindenki máshogy gondolkodik. Cooper nem ért egy első köröst, mint ahogy most Rosen példáján is nagyon lehet látni, a Raiders szimplán jól járt ebben az esetben.

  Trent Brownról pedig ne próbálj szavakat adni a számba. Egy szóval nem mondtam hogy elit, vagy hogy valamikor az volt, vagy hogy valamikor az lehet. A Texans fala annyira rossz, hogy oda egy ilyen cap helyzettel ennyiért megérte volna az upgrade, ilyen egyszerű az egész. Főleg úgy, hogy megmutatták, drafton sem hoznának jobbat az első évre.

  Big Ben és ARod pedig igenis megér 20%-ot (bár én inkább a 16-18%-ot tartanám reálisnak, de akkor azt a pár % pluszt már nem kell jusztifikálni), mert a csapat pontjainak legalább 60%-a rajtuk múlik, ha nem több, és vegyük ide a FG-ok lehetőségének a kialakítását is, mint produktum. Ja, azt mondtam már, hogy SB győztes irányítókról van szó?

  Persze, dobj oda nekik egy Stafford 38 évvel ezelőtt aláírt szerződését ma, s mondd ezt a világnak is azzal, hogy én leszarom, ki a QB-m azt csinálok, amit akarok. Majd nézd meg hogy ki menne oda szívesen irányítónak, meg milyen teljesítményt nyújtana a sztár helyett, aki már elégszer bizonyított. Nyilván én sem adnék 35 milkát egy vén szarnak, de amíg hozza a számokat, amiket elvárnak tőle, addig a FO-nak meg van kötve a keze.

  A Giants szituját meg elég érdemtelenül hasonlítod össze itt. Eli Big Bennel szemben már megmutatta, hogy nincs benne több, elkapó ide meg oda, és mint láthatjuk, azért hosszabbítottak vele, hogy pickeket kapjanak érte, ergo megint értelmetlen az összehasonlítás.

  Utolsó szösszenetként még idebiggyeszteném, hogy a Cowboys Defense volt az, ami életben tartotta az esélyeket, nem szép dolog őket hibáztatni. De majd miután Lawrence, LVE és Byron Jones kidőlnek a második hét után, megbecsülöd azt, hogy a Cooper trade lélegeztetőgépen tartotta az O-t, mielőtt az összeomlott volna teljesen. Nemde?

  Esetleg majd ha Cooper fizetése miatt nem sikerül Zeke-t megtartani, ki lesz a hibás? Ja persze, tudom, futót lehet szerezni a 4. draftpickekkel is.

 11. 11

  ahanem

  A tavalyi szezon pontosan azt bizonyította, hogy a Bears defense van olyan jó, hogy nagyon potens offenseket fojtson meg, a nagyon jó és az elit közt van különbség, mert a Dallas D volt nagyon jó, a Bears pedig elit. ettől függetlenül a tavalyi statok is engem igazolnak, a Bears egy jobb csapat volt, bár én tőlük egy kis visszaesést várok idén.

  És igen, Big Benen múlik az a 60%, mert ő áll ott, ő kapja a snapet, ő dobja a passzokat, bár ezt nem tudom mennyire sikerült megérteni. Ha nem dobja a labdát, akkor JuJu és AB állhat ott és verheti a kis kukiját, mert 0 yarddal fog végezni év végén. Ha Mason Rudolph állna a center mögött, akkor rajta múlna az a legalább 60%. Igy már remélem érthető, mert úgy tűnik, nem volt az. A 60% meg nem egyenlő a 100%-kal, nem tudom ez mennyire világos.
  A Green Bay tavaly 14 futott és 25 elkapott TD-t szerzett, de a yardok 73%-a passz után jött össze. Ezután szerintem a 60%-os részvét a QB-tól nem egy elmebeteg stat, mivel a játékok átlag kb ilyen részében szerepet vállal. Igen, lehetne vitatkozni, hogy a másik 40%-ot meg a futók hozzák össze, de azt mindenki tudja, hogy a futó egy múlandó, a QB pedig örök, főleg akkor, ha utóbbi 20 évet képes lenyomni, előbbi meg 5-7 év alatt elhasználódik. Remélem így érthetőbb, miért kell megfizetni a QB-t, és nem a futót. Kivéve ha Zeke vagy Gurley a futód. Akkor őt is meg kell fizetni. Ha kell, akkor az elkapók kárára.

  Egyáltalán nem fényeztem őket, csak ebben a ligában ilyen pénzek mellett muszáj megfizetni a QB-t. Szerinted Russell Wilson is sokat kapott? Ő se érdemli meg? Tavaly is megmutatta, hogy ha nincs körülötte elit személyzet, akkor is képes termelni, de ettől még semmi nem mondja azt, hogy a következő szezonban nem fog egy meccsen 6 intet dobni.

  Ha egy top QB-t nem fizetsz meg, miért tennéd meg ugyanezt egy nem top elkapóval, aki nem fog segíteni a nem top QB-dnek abban, hogy értelmezhető teljesítményt nyújtson?
  Brady-vel meg lehet példálózni, de megint értelmetlen, mert őt támogatja a rendszer a legjobban abban, hogy a körülötte levők kevesebb pénzért is beérjék, pont ugyanúgy, mint a Warriorsban is teszik ezt. Lemondhatok a fizetésem 15%-ról 3 gyűrűért cserébe? Hol írhatom alá? Persze ezt sokkal könnyebb egy olyan környezetben, ahol tized akkora az esély egy sérülésre, meg nem kell másik 20 emberrel küzdeni a kezdő pozícióért.

  A Green Bay két éve volt főcsoport elődöntős, az nem számít semmit? Azt el is felejtettük? Mármint értem, hogy te elfelejtetted, mert a tudjukkiket verték meg a PO-ban (ami inkább volt egy PO csapat mint a tavalyi). “Backup Foles-t” megint felesleges idekeverni, mert teljesen megérdemelte a teljesítményével azon a pár meccsen azt, amit elért, aztán majd a Jagsben meglátjuk, mire megy kezdőként. Fitzmagic 2.0-t jóslok neki.

  Egy 10 éve a csapatnál lévő irányítót nem fogsz tudni kitúratni egy rookieval, már csak azért sem, mert nem fogsz tudni olyan magasan draftolni, na meg a közfelháborodás tárgyát képezné (nem itthon, hanem kint, a csapat vonzáskörzetében). “Ja hát ARodot kibasztuk, mert itt van ez a 5. körös újonc srác és tetszik az, amit láttunk, de azt nézzétek el nekünk, kérlek, hogy évek óta csak a defensebe draftolunk és az összes 1. körösünk bust, de néha még a második is.”

  Ha egy darab szar a csapatod, de jó a védelmed, akkor meglépheted egy jó QB pickkel, de ha van egy SB győztes irányítód és a védelmed nem fog kibírni 3 évet anélkül hogy sokat ráfordítanál, akkor nem fogod adott SB győztes QB-det lecserélni egy boom or bustra. Kénytelen leszel megvárni, amíg hanyatlik a teljesítménye, és lesz mire fogni a kivágást.

  Ajánlom, hogy nézd meg a tavalyi Chargers PO meccseket. Egyik meccsen zseniális a D, másikon meg úgy megy át rajta az ellenfél, mintha ott se lennének. A védelem nem változott semmit, egyszerűen az edzők nem készítették fel őket semennyire, ahogy ez tavaly a Dallasnál is történt. De a fáradtság is közrejátszott biztosan, meg hogy McVay nem buta, a rookiekat jól összekavarta. De ezt biztosan tudod, mert te is láttad.

  Ja, ha Cooper a meccsek felénél többön is a pályára lép, majd akkor lehet beszélni arról, hogy bárhol is megfizetik. Ha még egy ilyen szezont hoz, nem fog sehol WR2-nél magasabb fizut kapni.

  A Texans és Brown pedig egy one of a kind szitu, a Texansnak kb ligautolsó a támadófala, Watson az életéért fut a playek döntő többségében. 40 millió elköltendő pénzük van, nekik simán belefér, hogy túlfizessenek valakit, akitől csak produktívabb lesz az irányító (mert Brown mindkét kezdő tackle-nél jobb, igen a Houston fala ennyire borzasztó), neadjisten nem sérül meg az első 6 hétben.

 12. 12

  Fetyke

  A baj, csak az, hogy ez nem igaz! Dak 5 yardos átlaggal fut, 3 év alatt 944 yardot termelt lábon, semmi extrát nem nyújt ezen a téren, sőt! A hozzá hasonlóan passzban talán nem annyira jó, de mozgékony irányítóktól még bőven el is van maradva (Newton, Watson, Wilsont már nem is akarom ide sorolni, mert ő nagyon jól passzol is). Mindezt egy általad is futásblokkolásban kimagaslónak tartott támadófal mögött. Persze nyer a csapat, és hellyel-közzel jó is a Dallas, de hogy ehhez mennyit tesz hozzá Prescott az számomra nagyon nagy kérdőjel. Láttam pár meccsüket Elliot eltiltásakor, és gyakorlatilag egy nyeretlen kétéves volt azokon Dak. Azaz az én meglátásom szerint ez a Dallas támadósor Zeke nélkül összeomlana. De amelyik csapat ki tudja venni a Cowboys futójátékát (Zekével ez valóban nagyon nehéz) és passzra tudja kényszeríteni Dak-ot, az már meg is fogta a teljes dallasi támadójátékot. Márpedig szezononként pár, és rájátszásonként 1-2 ilyen csapat mindig lesz azért.
  A Packerst pedig nagyon rossz példának tartom. Remélem nem idén cáfolnak rám, de ARod-on kívül semelyik más velük kapcsolatos megállapításoddal nem értek egyet. Sokat vitáztam is korábban ez ügyben a csapat szurkolóival.

 13. 13

  Fetyke

  Egyfelől ezt én teljesen máshogy látom. Tény, hogy Dez nem tudott annyit hozzátenni a játékhoz, mint Amari, de ez elsősorban Prescott hibája volt. Bryant nagyon sokszor tisztára játszotta magát azokon a meccseken, de Dak akkora homályokat dobott felé, hogy az félelmetes volt, nem egyszer az elkapója mentette meg az INT-től. Az vitathatatlan tény, hogy Cooperrel egyből kialakult egyfajta kémia kettőjük között, ami Dezzel nem tudott kialakítani Prescott. De ugye itt megint a ki a hibás ezért kérdést lehetne feltenni. Ma már fölösleges.
  Másfelől amit a sérülésről írsz az sokkal inkább köszönhető a szerencsének és annak, hogy Prescott még tulajdonképpen újonc státuszban van, hiszen idén kezdi csak a 4. szezonját. Cam az 5.-ben még MVP lett és azt gondolta, hogy övé a világ, a tavalyi 8.-at pedig mindenki látta. Ezzel a fajta játékstílussal Dak sem marad tovább egészséges, ebben egészen biztos vagyok.
  Szóval nem nagyon tudsz meggyőzni arról, hogy a Cowboysnak Prescottal kellene mindenáron elképzelnie az elkövetkező évtizedét, és ezért mindent meg kellene tennie és adnia Cooper maradásáért.
  Harmadrészt az rendben, hogy levezetted, hogy a Dallasnak miért és mennyire fontos jelenleg Cooper. Ezt igazából nem is vitatom, magam is látom, én csak a kötözködés kedvéért írom ide, hogy azért ez lehetne szerintem másképp is. :) De ami viszont fontos, hogy azzal a szemponttal nem számolsz egyáltalán, hogy hiába akar Cooper 18+-os szerződést, ha a többi 31 csapat az általam(általunk) felsorolt indokok alapján közel sem tartja Jones vagy Borwn szintű elit elkapónak (mert nem is az) és ezért nem kínálnak neki 18 milliós szerződést. Ebben az esetben kevesebbért is kénytelen maradni Texasban ugyebár. Mert az NFL azért elsősorban mégis csak üzlet. :D

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team