About the author

5 Comments

 1. 1

  Megawatt Szvetozár

  Ez eddig még soha nem fordult meg a fejemben, de tisztán munkavállalói szempontból egyáltalán nem éri meg contender csapathoz mennie. Egyrészt kevesebb pénzt kap, másrészt többet kell dolgoznia. Tehát, ha kap a Bengalstól 11m-t, az meccsenként kb. 700e (16 meccs, várhatóan nincs PO). A Coltstól kap mondjuk 9 millát, de SB-ba jutnak Wild Card helyről (20 meccs), az meccsenként 450e, tehát az előbbi verzió 65%-a. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel nő a sérülés veszélye. A gyűrű nyilván nagy vonzerő, de ha valaki nagy pénzt akar keresni és hosszú egyben karriert, akkor gyenge csapathoz menni a jó választás :) (ebből a szempontból a Pats játékosai a legrosszabb üzletemberek, hiszen ott mindenkit alulfizetnek, a plusz meccsek viszont minden szezonban borítékolhatók).

 2. 2

  csakegysenki

  Szerinted 700/2=450 ? :)

 3. 3

  Megawatt Szvetozár

  Bocs, későn írtam a kommentet, javítottam :) De a lényegen alapjában nem változtat.

 4. 4

  Tamás Hangyál

  Egy játékos bevételei nem feltétlenül csak a fizetéséből állnak, hozzájön mindenféle reklámbevétel, saját termék (TB12), üzletrészük van mindenféle vállalkozásban: Manning 31 Papa John’s pizzériának volt a tulajdonosa. Ezek a lehetőségek nem akkor jönnek, ha egy kutyaütő bandában húzzák le a karrierjüket. Aki tervez a foci utáni életre is, az szerintem akar kontender csapatban játszani.

 5. 5

  Megawatt Szvetozár

  Ne keverjük bele az olyan top játékosokat, akiknek tkp. mindegy, hogy hol játszanak. Manning még évekkel a visszavonulása után is az egyik legfoglalkoztatottabb NFL reklámarc volt, neki még csapat sem kellett hozzá.
  Ettől függetlenül szerinted ő elment volna a Patsbe fele pénzért? Vagy mondjuk Rodgers vagy Wilson elmenne jövőre 20m-ért, ha Brady kiesik? Szerintem kizárt.

  Vissza a témára: Én nem a szupertop játékosokról beszélek, akik szinte egymagukban adják a franchise-ot. A legjobb példa Suh, aki 9 évre kötött két eszement gigaszerződést lúzer csapatokkal úgy, hogy összesen 3 PO meccset játszott. Ennyi idő alatt a Pats-cel 3 gyűrűje lehetne, de a pénz felét sem kapta volna meg (arról nem is beszélve, hogy 18 meccsel többet kellett volna játszania az állandó PO miatt).
  Ráadásul reklám szempontból is jobban járt, mert a Lionsban és a Dolphinsban ő volt a(z egyik) legismertebb arc a franchiseban, a Patsben meg egy lett volna a sok közül. (note: azért írom mindig a Patset, mert annál tipikusabb contender csapat nincs).

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team