Connect with us

Érdekességek

Most megtudjuk, melyik csapat draftol jól és melyik rosszul

Örök kérdés az NFL társadalomban, hogy melyik csapatok draftolnak konzisztensen jól, és melyikek draftolnak rosszul. Most erre választ kaphatunk egy király kis grafikának köszönhetően, ami pontosan ezt hivatott szemléltetni.

Az alábbi ábrán (via Lee Sharpe) az X tengelyen az összes draft pick értéke látható a Football Perspective value chartja alapján, az Y tengelyen pedig a draftolt játékosok három éves összesített AV-ja (Appromixate Value), azaz hozzávetőleges értéke, amit a Pro Football Reference számol.

Ha ez így elsőre bonyolultan hangzik, akkor a lényeg, hogy az X, tehát vízszintes tengely méri azt, hogy milyen sokat (és milyen értéken) draftolt a csapat, az Y, tehát függőleges tengely pedig azt, hogy milyen jól teljesítettek ezek a játékosok.

A grafikonon bal felül lévő csapatok a legjobbak / legszerencsésebbek, jobb alul pedig a legroszabbak / legszerencsétlenebbek. Ugyebár minél inkább jobbra van egy logó az ábrán, annál nagyobb értéken húzhatott összességében, és minél feljebb van, annál jobb játékosokat húzott, annál több értéket kapott vissza.

Ez alapján elmondható, hogy a Lions nagyon rosszul draftolt (vagy nagyon szerencsétlen volt) a vizsgált 15 év során, sok draftértékből keveset hoztak ki az oroszlánok. Ugyanez igaz a Brownsra és a Ramsre is, rengeteg drafttőkével nem gazdálkodtak jól. A Redskins is rossz draftoló (vagy szerencsétlen), azonban a fővárosiaknak nagyon kevés drafttőkéjük volt.

A legtöbb értéket a Jaguars kapta a játékosaitól, azonban a jacksonville-iek sok tőkét is fektettek bele. A legjobb draftolónak (vagy legszerencsésebbnek) így a Colts és a Seahawks mondható, de a Packers is jónak számít. A Patriots részéről pedig durva, hogy ligaátlagnyi drafttőkét halmozott össze annak ellenére, hogy folyamatosan a kör végén kellett alanyi jogon draftolnia – ráadásul jól is használta fel ezeket a pickeket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!