Connect with us

Draft

Nem félnek a kockázattól – Browns draftértékelő

A Browns egy év alatt az NFL egyik leggyengébb csapatából hirtelen rájátszás-, sőt néhányaknál főcsoportdöntő-esélyes gárdává vált. A tavalyi draftpickeket szépen használta fel a gárda, majdnem minden magas választásuk bevált, ez pedig elindította őket a megfelelő utón.

 

 

Ezt a lendületet meglovagolva a draft előtt megszerezték Odell Beckhamet, akiért a felhasznált első kört sem kell siratniuk. Így a megszokottnál szürkébben telt a draftjuk, lássuk mire mentek úgy, hogy hosszú idő után nem volt sok magas cetli a kezükben.

 

Az első körben tehát nem voltak érdekeltek, így a második napon kellett nagyot alkotniuk. Az első húzásukkal pedig rögtön rámentek az általuk legjobbnak ítélt bent maradt játékosra, ami félig-meddig a neednek is megfelelt. A sokat csúszó, szabadszájú Greedy Williams érkezett, aki valószínűleg top20 tehetség lenne, ha nem féltek volna a csapatok a személyiségétől. Greedy egy sokoldalú corner, akinek a technikájával sincsenek gondok, egyedül a futás elleni produkcióját érheti kritika, valamint a szereléshez való hozzáállását. Az köztudott ugyanis, hogy Williams nem igazán szeret ütközni, mert félti magát, ami egy vaskos red flag a kartonjában. Képességeiről sokat elárul, hogy még így is kristálytiszta első-második körös tehetség. A Browns pedig nem a futás elleni tehetségéért draftolta, hanem mert shutdown cornerback potenciál lakozik benne. Warddal félelmetes, fiatal corner párost alkothatnak és ha nem tékozolja el a tehetségét, akkor valódi steal a Browns számára.

 

A következő körben aztán elővették a vicces énjüket a csapatnál és Sione Takitaki érkezett, aki maga is annyira meglepődött, hogy ilyen korán kihúzták, hogy teljesen váratlanul érte a telefonhívás. Már a pályán nyújtott teljesítménye sem feltétlenül elég a harmadik körhöz, de ezt még megspékeli pár off-field problémával is. A fiatal linebackernek volt lopási és verekedési ügye is, de John Dorsey nem szokott megtántorodni a problémás játékosoktól. Egyébként egy biztos kezű szerelőről van szó, aki a liga egyik legrosszabb hatékonysággal dolgozó linebacker sorában sztár is lehetne.

 

 

Két problémás karakter után egy kis kivétel, a safety/corner hybrid Sheldrick Redwine, aki a secondary bármely pontján bevethető lesz. Elsősorban gyorsaságával operál, de magabiztosan szerel, amire szükség is lehet Greedy mellett. Az biztos, hogy a Browns a secondary erősítését tűzte ki célul és Peppers helyére is szeretne valakit beilleszteni.

 

Az ötödik körben aztán újabb nehéz karakterű játékos, Mack Wilson érkezett. Wilson hatalmas stealnek számít, mert sokan második körös, de biztos második napos játékosnak vélték az Alabama linebackerét, ám az utolsó hetekben, napokban nagyot csúszott az állítólagos rossz interjúi miatt. Wilson egyébként a jól operáló Alabama D-line mögött dolgozott, így könnyebb dolga volt az átlagosnál, de azért az ötödik körnél többre taksálták. Zónázásban kiváló linebacker, aki a line of scrimmage közelében már kevésbé érzi jól magát.

 

Az ötödik körben második felében is fun volt a Browns választása, egy kicker, Austin Seibert került a csapathoz. Talán itt már nem akkora reach egy kicker, főleg ha olyan rúgóproblémákkal rendelkezik egy gárda, mint a Browns.

 

A két utolsó kör egyike aztán végre a támadósorba jutott, egy rotációs támadófalember, Drew Forbes lett a hatodik körös választás. Darabszámra és minőségileg sem áll rosszul a Browns, még a Zeitler csere után sem, de ha Corbett nem válik be, akkor kellenek további vészmegoldások. Az utolsó pick pedig egy cornerback, Donnie Lewis Jr. Kitűnő labdaérzékkel megáldott játékos, akinek a futballtudásán azért van még mit javítani.

 

A Browns nem félt a problémás játékosokhoz nyúlni, így sok tehetséget tudtak ezen a drafton is megszerezni, de ha egyszer robban a bomba, akkor az könnyen maga alá temetheti az eddig felépített erődítményt. Takitaki kiválasztása nem igazán magyarázható, Greedy és Wilson pedig kérdéses mennyire fog meghalni a pályán a csapatért. Ettől függetlenül ez nem rossz draft, de elég kockázatos, akkora kifizetést pedig nem várhatnak a vállalt rizikóért. B-.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!