Connect with us

Draft

Nem így tervezték – Chiefs draftértékelő

Vannak olyan helyzetek, amikor a kényszer kicsit beleszól a tervezett dolgokba és kénytelen vagy elfogadni, mert nincs más választásod. A Chiefs draftja tulajdonképpen erről szólt.

 

 

A draft előtt pár nappal robbant a hír, hogy a Chiefs megszerezte Frank Clarkot a Seahawks csapatától, ennek pedig hatalmas ára volt. Az idei első körös pick mellett a Seahawks megkapta a jövő évi második kört is, valamint a harmadik körben helyet cserél a két csapat. Clark pedig szép summát akasztott le új csapatától.

 

Ha úgy nézzük, hogy Clark a Chiefs idei első körös választása, akkor nem is néz ki olyan rosszul az üzlet még a jövő évi második mellett sem, de egy első körös játékos jóval olcsóbb, így pedig lehetett volna Mahomes szerződésére több pénzt elkülöníteni. Clark egy biztosabb, konzisztensebb játékos, mint Ford, mellesleg pedig jobban illik a Spagnuolo által elképzelt rendszerbe is, de borzasztóan drága volt.

 

Első kör tehát nem maradt, de mégis rosszul alakult a draft első estéje a csapat szempontjából. A kezdés előtt ugyanis nem sokkal kiszivárgott egy-két hangfelvétel Tyreek Hillel kapcsolatban, ezek alapján pedig a fiatal elkapó nagy eséllyel búcsút inthet NFL-es karrierjének. A Chiefs pedig félig kényszerhelyzetbe is került.

 

Nagy valószínűséggel ugyanis ennek köszönhető, hogy a második nap első választása egy elkapóra esett, aki nem véletlenül lehetne Hill klónja is. Mecole Hardman szintén egy szélvészgyors elkapó, aki 4.33 másodperc alatt futja a 40 yardot, így akár az első évben Hill szerepébe léphet. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy Hardman rögtön olyan teljesítményre legyen képes, mint Hill, de az biztos, hogy a Mahomes vezette offense rá van szorulva egy ilyen képességű játékosra. Értem én, hogy ez az offense egyik alfája, de Mahomes és Reid zsenijével az offense bótlásától én kevésbé félek, mint a borzasztó secondarytől, így én cornert választottam volna.

 

 

A következő húzás aztán már a secondarybe érkezett, igaz nem CB posztra. Juan Thornhill szintén nem meglepetés, mert a Chiefs safety posztja Mathieu kivételével lyukas. Thornhill olyan szempontból kiváló választás Mathieu mellé, hogy hasonlóan a veteránhoz, egy sokoldalú játékos. Cornerként kezdte pályafutását és akár slotban is képes játszani, két ilyen többdimenziós játékos képes összezavarni a támadósorokat és jó kémia alakulhat ki köztük.

 

A nap utolsó választása pedig Khalen Saunders, aki egy atletikus, nagydarab védőfalember, aki rettentően fizikális, de cserébe elég nyers technikával rendelkezik. Spagnuolo szereti az ilyen játékosokat, a Chiefs defensive line pedig Chris Jones mögött elég vékony, így kellett az erősítés. Alapvetően ez a második nap rendben van a Chiefs részéről, de hatalmas impact egyik játékostól sem várható.

Az utolsó napon aztán előbb Rashad Fenton érkezett, aki a vékony secondary rotációjában még meg is maradhat, de inkább special team játékos, aztán jött egy returner/futó, Darwin Thompson személyében, végül pedig egy center, Nick Allegretti.

 

Nehéz bármelyikük szerepébe sokat látni, Thompson, mint returner abszolút szerephez juthat, nagyon robbanékony és jó sebességű játékos, de nem lát olyan jól a pályán és nem elég fizikális a futó szerephez. Allegretti pedig még annak ellenére sem valószínű, hogy a center poszt közelébe fér, hogy nem sok opciója van a csapatnak.

 

Összességében ez egy kényszer szülte draft volt a Chiefstől és nem is volt sok draft tőkéjük, így nem fogunk hasra esni a választásoktól. A Hill ügy ellenére sem biztos, hogy a második kör végén Hardmant húztam volna a helyükben, mert a secondary még elég káoszos, pár jó corner pedig még volt bent, de látni kell, hogy nem volt könnyű helyzetük. B.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!