Connect with us

Hír

Patrick Peterson módosítani akarta a szerződését, de nem a csapatbarát módon

Patrick Peterson, a liga egyik legjobb cornere 6 meccses eltiltást kapott tiltott szerek használata miatt. Ez nemcsak azt jelenti, hogy nem léphet pályára a szezon első felének nagy részén, de még 4,12 millió dollártól is kénytelen elbúcsúzni. Ő ezt szerette is volna elkerülni, de ebben a csapat nem volt partner.

 

 

Amikor egy játékost eltiltanak, akkor az eltiltása alatt nem kell neki fizetni. Petersonnak idén 11 millió dollár az alapfizetése, ami meccsenként 687 500 dollárt jelent. Mivel hat meccsen nem játszik, így 4,12 millióval lesz szegényebb. A fizetésmegvonás ugyanakkor csak az alapfizetésre vonatkozik: vagyis, ha a Cardinals a 11 millióból a maximális 10 millió dollárt átírta volna számára garantált rosterbónusszá, akkor Peterson csak a maradék 1 millió dollár egy részét veszítette volna el, vagyis 375 ezer dollárt.

 

A Cardinals viszont ezt értelemszerűen nem akarta, hisz minek fizessen azért Petersonnak, ha az a saját hibájából nem játszhat a szezon egy jelentős részében (emiatt a játékos állítólag ki is akadt a csapatra). Ilyet legutóbb egyébként a Patriots csinált, amikor a labdaleeresztős botrány miatt Brady fizetéséből aláírási bónuszt csináltak, így a klasszis irányító így 200 ezret veszített csak a négy meccses eltiltásával.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!