Connect with us

Hír

Újabb öt első körös opcióját nem hívták le

Az első kör végén már nem egyszerű olyan játékosokat találni, akikből sztárok lesznek. A 2016-os NFL Drafton sem igazán jött ez össze a csapatoknak, ezért is fordulhat elő, hogy a mai határidő előtt újabb 4 első kör végén választott – plusz egy első kör közepén kihúzott – játékos  ötödik éves opcióját nem hívták le a franchise-ok.

Karl Joseph közülük a legmagasabban választott, a Raiders 1/14-re húzta ki a safetyt, akinek nagyon sok időbe tellett felvenni a ritmust és igazából csak a tavalyi szezon második felében játszott kezdő szinten. Ettől függetlenül nem bíznak még benne eléggé, hogy sérülés esetére garantálják $6,5 milliós 2020-as fizetését.

Szintén nem hívták le az opcióját Joshua Garnettnek (49ers), Robert Nkemdichenek (Cardinals), Vernon Butlernek (Panthers) és Germain Ifedinek (Seahawks). Ők négyen voltak az utolsó négy pick a 2016-os draft első körében, itt már természetesen nincs akkora találati arány, mint a kör elején, de azért érdekes, hogy az utolsó 7 pickből csak egy (Kenny Clark), az utolsó 10-ből kettő (Clark és William Jackson) játékos opcióját hívták le.

Garnett újonc éve óta nem volt kezdő egyetlen meccsen sem, Butler egy szezonban sem játszott a védősnapek harmadánál többet, Nkemdiche sok sérüléssel küzdött és alig tudott pályán lenni, Ifedi ugyan sokat játszott, de nem tette azt jól. Talán csak az Ifedivel kapcsolatos döntés lehet meglepő és az is csak annak a fényében, hogy a Seahawksnál pozitívan beszéltek róla és úgy tűnt, sokra tartják rossz játéka ellenére is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!