Connect with us

Hír

Változtathatnak a pass interference visszanézés szabályain

Idén ugyebár megszavazták a tulajdonosok, hogy minden pass interference büntetés visszanézhető legyen, ráadásul nem csak a bedobott zászlók, hanem a be nem dobottak is a vizsgálhatók hivatalos visszanézésként – így nem történhetne meg ismét az, ami a Saints-Rams konferenciadöntőn. Most viszont úgy tűnik, hogy kicsit módosítanának ezen a szabályon a jövő héten tartandó tulajdonosi találkozón.

Az NFL Médiánál dolgozó Judy Battista arról számol be, hogy a tulajdonosok megfontolják azt az előterjesztést, hogy a Versenybizottság megváltoztathassa ezt a szabályt a tulajdonosok szavazatai nélkül is (elég faramuci így a helyzet, de ezt most hagyjuk). A Versenybizottság pedig azt fontolja meg, hogy minden egyes esetben csak az edzők challenge-elhessék ezeket a helyzeteket, tehát a two minute warningok után is csak piros zászlóval legyenek visszanézhetők a PI esetek és ne legyen hivatalból központi visszanézés.

Így tehát az edzők kezében maradna a döntés, ami két problémát is elkerülne. Egyrészt azt, hogy rengeteg visszanézés legyen a félidők utolsó 2 percén belül, másrészt pedig azt, hogy a bírók inkonzisztensen döntsenek, hogy mely eseteket nézik vissza, és melyeket nem. Ez pedig azt is jelentené, hogy limitálva lennének a visszanézések és nem húzódnának el nagyon a találkozók.

A Versenybizottság egyelőre nem döntött erről a szabálymódosításról, csak a felhatalmazást kéri, hogy megtehesse, ha szükségességét érzi a csapatokkal folytatott megbeszélések után.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!