Connect with us

Minden ami NFL

All-Over-30 – Offense

A fiatalok után nézzük, milyen álomkeretet lehetne összeállítani a liga öregembereiből. Először a támadókkal kezdünk, és a keretbe csak olyanok kerülhetnek, akik a szezon kezdetéig betöltik a 30. életévüket. 

 

 

QB: Drew Brees, New Orleans Saints

 

Irányítóposzton óriási volt a verseny, a liga legjobbjai egy-két kivételt eltekintve mind 30 év fölöttiek. A hatszoros Super Bowl-győztes Tom Bradyt nyilván senkinek nem kell bemutatni, 40 fölött is elit szinten játszik, de a tavalyi éve önmagához képest nem volt kiemelkedő (ami mondjuk így is top 5, de az elmúlt négy évben így is a 2018-as szezonja volt a leggyengébb). Eközben Drew Brees, ha statisztikailag nem is, de csak a mutatott játéka alapján karrierje legjobbját hozta (74,4 százalékos pontossága minden idők legjobbja, 115,7-es passer ratingje a valaha volt 6. legmagasabb, a PFF pedig 94-es értékelést adott neki, ami a legjobb volt tavaly – bár a szezon végére ő visszaesett). Persze minden év más, és ez véletlenül sem sorrend: két ilyen kaliberű játékos közül leginkább csak ízlés alapján lehet választani, hibázni lehetetlen, nálam most Brees felé billent a mérleg nyelve. És akkor még Aaron Rodgerst nem is említettem, aki ebben a csapatban csak a tartalékokkal edzhetne.

 

Csere: Tom Brady, New England Patriots

 

RB: Adrian Peterson, Washington Redskins

 

A ligában olyan 25 év alatti futók vannak, mint Elliott, Barkley vagy Kamara, de a 30+ már nem a futók területe. Peterson is csak egy erős közepes, McCoy pedig egyenesen átlagos volt csak tavaly, nem ez lesz az egység legfényesebb pontja – már csak azért sem, mert a szezon közepére jó eséllyel egyikük sem lesz kezdő. Esetleg még a szintén csere-szerepet betöltő Frank Gore-t tehettem volna valahová, de vele sem lennénk sokkal beljebb.

 

Csere: LeSean McCoy, Buffalo Bills

 

WR: Julio Jones, Atlanta Falcons, Antonio Brown, Oakland Raiders és Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals

 

Az elkapóknál szerencsére nem látszik meg a kor, így egy brutális egység jött össze. Fitzgeraldot már nem lehet magabiztosan kiküldeni a szélre, de slotból még mindig halálos, Antonio Brown és Julio Jones pedig az elmúlt öt év két legjobb elkapójának számít. Hárman tavaly 3800 yardot és 29 TD-t szereztek, miközben Fitzgerald számain nagyon meglátszott a pocsék rendszer, és AB is némileg alulteljesített: ennél még több is van bennük. A cseresor is brutális: egy regnáló Super Bowl MVP, a liga legmegállíthatatlanabb playmakere és az az AJ Green, aki sokáig a legjobban kereső elkapó volt a ligában.

 

Csere: Julian Edelman, New England Patriots, Golden Tate, New York Giants és  AJ Green, Cincinnati Bengals

 

TE: Jimmy Graham, Green Bay Packers

 

A jó TE-ek 25 és 30 év között találhatóak jelenleg, így nem is nagyon volt más választás a kiöregedő Grahamen és a sokadik virágzását élő Cookon kívül. A fiatalokénál még mindig jobb.

 

Csere: Jarred Cook, New Orleans Saints

 

OT: Andrew Whitworth, Los Angeles Rams és Trent Williams, Washington Redskins

 

Whitworth az egyik fő oka, hogy a Rams PO-contender csapattá vált, Todd Gurley és Jarred Goff pedig MVP-esélyessé. 37 évesen is abszolút elit, a PFF szerint az 5. legjobb volt tavaly, Williams pedig egészségesen minimum top 3-as (sokak szerint a liga legjobbja), ha a Redskins nem teszi tönkre, akkor ennél elitebb tackle-párost nem nagyon lehet kitalálni (még úgy sem, hogy alapvetően mindketten LT-k). A cseresor is mély, Russell Okung például be sem fért.

 

Csere: Demar Dotson, Tampa Bay Buccaneers és Nate Solder, New York Giants

 

OG: Rodger Saffold, Tennessee Titans és Marshall Yanda, Baltimore Ravens

 

Saffold nem volt olyan fontos eleme a Rams támadófalának, mint Whitworth, de ő is hozzátette a magáét, tavaly mindössze 25 siettetést engedett, ami a 10. legkevesebb volt a legalább a snapek 80 százalékán a pályán lévő guardok közül. Yanda pedig a nagybetűs GUARD, tavaly 14 siettetést engedett (4. legkevesebb), és még csak nem is a legjobb formáját hozta. A cseresor is tetszik, különösen Osemele, aki nem is olyan régen még a liga legjobban kereső guardja volt, és nem véletlenül.

 

 

Csere: Kyle Long, Chicago Bears és Kelechi Osemele, New York Jets

 

C: Jason Kelce, Philadelphia Eagles

 

Kelce a liga legjobb centere jelenleg, futás- és passzblokkolásban is kiemelkedő (tavaly egyetlen sacket sem engedett, a 10 nyomásgyakorlás pedig a második legkevesebb volt a posztján). A cseréje pedig az az Alex Mack, aki az elmúlt évtized talán legjobb centere – ahogy a Brees-Brady kérdésben, most is az aktuális forma döntött, tavaly fordított lett volna nálam a sorrend.

 

Csere: Alex Mack, Atlanta Falcons

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!