Connect with us

Magyar foci

Az év meccsét játszotta a Cowbells és az Enthroners!

Az év meccsét hozta a Fehérvár Enthroners – Budapest Cowbells találkozó a HFL zárófordulójában, ami a második kiemelésről és ezáltal a wild card kör elkerüléséről, azaz a pihenőhétről döntött.

Egy védelmek által dominált találkozót láthatott a közönség, főleg az első félidőben. Az Enthroners szerzett vezetést (6-0) egy Tóth Nándor elkapott TD-vel, utána viszont a második félidőig nem tudott senki feliratkozni a táblára. Parádés védőmegmozdulásokból viszont volt bőven.

Váry  Tamás és Gombos Bence 1-1 interceptiont dobott az első félidőben (Mike Wallace, illetve Törzsök Tamás szedte le), és ki kell emelni két pass rushert is a pályáról. A koronázóknál Jay Regan, a kolomposoknál Bánfi Mihály mutatott be elképesztő dolgokat, előbbi két strip sacket is szerzett, utóbbi pedig több negatív yardos szerelést is bemutatott.

6-0-val fordultak a felek, utána viszont egyből fordult a kocka, a Cowbellsnél Németh Márton blokkolt egy puntot, amit Oláh Richárd vissza is hordott TD-re, a sikeres extra pont után pedig már a vendégeknél volt az előny (6-7). Ezután viszont a ’Bells special team hibázott, Golita Zoltán ejtette el a labdát egy visszahordásnál és a támadófalember Hartai Gábor szedte össze, ami után Ryan Tuiasoa futott be TD-re, így ismét az Enthronersnél volt az előny (12-7).

Fotó: Facebook / Fehérvár Enthroners

A rendkívül izgalmas és magas színvonalú meccsen ismét jöhetett a Cowbells, azonban a legutolsó pillanatban megálljt parancsolt az E defense, Zilai János szedte le Váry passzát a célterületen, majd a következő vendég támadásnál az irányító ismét eladta a lasztit, akkor Koltai Gergely volt a labdaszerző, aki így a többiekhez hasonlóan az oldalvonalnál megkapta az úgynevezett turnover koronát.

Az izgalmaknak azonban nem volt még vége, sőt. Már két percen belül voltunk, mikor az Enthroners puntolt a saját 20-asa körül, azonban a magas snap után minimálisat sikerült csak rúgni, ezt pedig könyörtelenül kihasználta a Cowbells, Mészáros Márton elkapott TD-jével ismét a kolomposoknál volt az előny (12-13).

És akkor jöhetett egy utolsó Enthroners drive, ami egy óriási Tuiasoa, majd egy nagy Tóth Nándor oldalvonali elkapással folytatódott, így mezőnygóltávolságba került az Enthroners. Érdekes döntés volt Jim Ward mestertől, hogy lefuttatta a maradék 30 másodpercet egy időkérés birtokában is, főleg úgy, hogy korábban a Cowbells blokkolta már egyszer Baksa Ferenc mezőnygólkísérletét.

Az Enthroners minden reménye tehát Baksa lábában volt, azonban ismét blokkolták a rúgását, konkrétan Oláh Richárd ért át a falon és ütötte le a labdát.

Egészen kiváló, szórakoztató és izgalmas mérkőzést láthattunk, ahol ugyan az Enthroners támadó- és védőoldalon minden tekintetben felvette a versenyt ellenfelével – sőt, azt is mondhatjuk, hogy jobbak is voltak -, a speciális egységbéli nagy különbség viszont a fővárosiak oldalára billentette a mérleg nyelvét.

Ezzel pedig a Cowbells szerezte meg a második kiemelést, így 3 hetet pihenhet a következő meccse előtt, ami jó eséllyel ismét az Enthroners ellen lesz – amennyiben a papírforma szerint a koronázók megverik a wild card körben a holnapi Steelers-Sharks mérkőzés vesztesét. A különbség annyi lesz, hogy ott a Cowbells lesz a pályaválasztó.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!