Connect with us

Hír

Éveket várhat még az NFL az egyetemi foci legfelkapottabb edzőjére

Lincoln Riley talán a legfelkapottabb egyetemi edző manapság. Nem véletlen persze, az Oklahoma head coachaként 24-4-es mérleget tud felmutatni két év alatt, kétszer megnyerte a Big12-et, ráadásul két Heisman-győztes és egyben 1/1-re választott irányító került ki a kezei alól – ilyenre nem volt még példa két egymást követő évben.

Riley idén azt mondta, hogy nem játszott el igazán a college foci elhagyásának gondolatával az NFL kedvéért, nem volt igazi kísértés, pedig voltak pletykák többek közt a Browns érdeklődéséről, ahol korábbi irányítóját, Baker Mayfieldet edzhette volna megint. Riley azt is mondta, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy elhagyja az Oklahomát. Ennek pedig szentimentális okok mellett pénzügyi okai is lehetnek, mint kiderült.

Ugyanis ha Riley elhagyja az OU-t bármilyen másik állásért a 2019-es szezon után, akkor $4,6 milliót kell fizetnie az egyetemnek. Ez pedig minden évben $1 millióval csökken egészen 2022 márciusáig, amikor eltűnik ez a “buyout” opció. Riley szerződése 2023-ig tart, és 2021 áprilisában kap majd egy $1 milliós bónuszt is pluszban. Idén összesen $6 millió üti majd egyébként a markát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!