Connect with us

Minden ami NFL

Hat csapat, ami a tavalyi kudarc után idén bejuthat a PO-ba

Tegnap összegyűjtöttünk hat csapatot, ami nem fogja megismételni a tavalyi sikerét és idén lemarad a rájátszásról. Most pedig jöjjenek azok a csapatok – három-három mindegyik konferenciából –, amelyek egy (vagy több) év kihagyás után visszatérhetnek a PO-ba.

 

 

Cleveland Browns (2018: 7-8-1)

 

A tavalyi szezon második fele miatt a Browns lett az egyik legfelkapottabb csapat, még a fogadóirodák szerint is Super Bowl-esélyes, ami elég durva annak fényében, hogy 17 éve nem jutottak rájátszásba. Vegas egyébként 9 győzelmet vár tőlük, ami a nyolcadik legtöbb, bár az AFC-ből a Patriots, a Colts, a Chargers és a Chiefs is előttük van. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az AFC North legjobbjának tartják a csapatot, ami bőven elég a PO-hoz.

 

A csoport kemény, de a sorsolás nagyon könnyű, a csapat olyan játékosokkal erősödött, mint Olivier Vernon és Odell Beckham, a szezon második felében pedig Kareem Hunt is bevethető lesz. Ezzel szemben a Ravens gyengült és Lamar Jackson óriási lutri, a Bengalsnál új rezsim van és még mindig Andy Dalton az irányító, illetve a Steelers sem lett overall jobb. Nehéz nem felülni a bandwagonra, ha valakire fogadni kellene most az AFC North-ból, akkor a Brownsra tennék.

 

Pittsburgh Steelers (2018: 9-6-1)

 

A Steelers tavaly nagyon leolvadt a szezon végére, 7-2-1-es mérlegről szúrta el a rájátszást. Ugyanakkor ez sokkal inkább az öltözői hangulatnak volt szerintem köszönhető, mintsem a játékosállománynak: a Bell-ügy, illetve a később kirobbanó, de már jó ideje érlelődő Antonio Brown-ügy sem tehetett jót a csapatnak (abba ne menjünk bele, hogy van-e Big Ben-ügy).

 

A Steelerstől 8,8 – azaz kvázi 9 – győzelmet várnak Vegasban, ami a hatodik helyre elég, tehát a fogadóirodák szerint a csapat ott lesz a rájátszásban. Ezzel egyet tudok érteni, hiába a nem túl erős piac és Antonio Brown távozása: még mindig a Steelersé a legjobban összerakott, legnagyobb rutinnal rendelkező csapat a csoportban, a sorsolás sem vészes, ennek elégnek kell lennie a PO-hoz.

 

+1 New York Jets (2018: 4-12)

 

Nehéz eldönteni, hogy a Chargers kiesése vagy a Jets bejutása lenne-e nagyobb meglepetés. A Jets legutóbb 2010-ben jutott a rájátszásba, és bár a holtszezonban leginkább Adam Gase hatalmi törekvéseiről és áskálódásairól volt szó, összességében nem egy rossz csapat ez.

 

 

Darnold egy kifejezetten életképes irányítónak tűnik, Adam Gase-zel pedig még jobb lehet. A csapat óriási pénzért megszerezte Le’Veon Bellt és CJ Mosley-t, a draftról érkezett Quinnen Williams és Jachai Polite, illetve a sorsolás is nagyon könnyűnek ígérkezik – abszolút benne van a pakliban, hogy a Jets lesz az AFC meglepetéscsapata idén.

 

Green Bay Packers (2018: 6-9-1)

 

A Packers az egyik legnagyobb kérdőjel a ligában: Vegas szerint top 10-es csapat és a második legjobb a csoportban, a sorsolása sem vészes, olyan játékosokkal erősítette meg a védelmét a piacról, mint Adrian Amos, Preston és Za’Darius Smith, továbbá ott van Aaron Rodgers, akit nem lehet nem komolyan venni. Ugyanakkor az eddigi hírek alapján a remek irányító nem elégedett LaFleur rendszerével, és ha megint problémája lesz az edzőjével, az nem sok jót ígér.

 

Chester korábban azt mondta, hogy egy 12-4-es és egy 4-12-es szezont is ki tud nézni a csapatból. Én Rodgers miatt inkább a pozitív szezon felé hajlok, az elmúlt két évnél LaFleur sem hozhat ki kevesebbet az egységből, bár a csoportgyőzelemre nem tenném rá a házat.

 

Atlanta Falcons (2018: 7-9)

 

Ha a Saints meglepetésre kiesne, akkor szerintem a Falcons hozná a csoportot. Tavaly a sérülések miatt átment Chargersbe a franchise, de még mindig az Atlanta kerete az egyik legjobb az NFC-ben. A fogadóirodák is In the Huntba teszik őket a nehezebb sorsolás ellenére, de a nem túl acélos Bucs és a Newton sérülése miatt bizonytalan helyzetben lévő Panthers mellett akkor is jó esélye lehet a PO-ra, ha a Saints esetleg nem zuhanna be.

 

 

+1: Detroit Lions (6-10)

 

Alapvetően nem gondolom a Lionst top 12-es csapatnak (bár reménykedek benne), és Vegas szerint is messze van ettől. Ugyanakkor 2002 óta mindössze egyszer (2014) fordult elő olyan, hogy egyetlen csoportutolsóból sem lett csoportelső. Az AFC-ben a Patriots, Chiefs, Colts hármas verhetetlennek tűnik (a Jetst nem csoportgyőztesként várom a PO-ba), a Bengals pedig a liga egyik leggyengébb csapata. Az NFC-ből a Cardinals és a Bucs sem túl acélos, ahogy a Giantsre sem érdemes feltenni a házat (mind a hármat a Detroit mögé sorolja Vegas), így kizárásos alapon maradt az a Lions, ami 1993 óta nem nyert csoportot.

 

Egyébként a Lions a legutóbbi három alkalommal a Packersszel párban jutott be a PO-ba. Ha a Green Bay jó lesz, lehet bizakodni.

 

Összegzés

 

  • 2018-as PO – AFC (félkövérrel az újak 2017-hez képest): Patriots, Chiefs, Ravens, Colts, Chargers, Texans 
  • 2018-as PO – NFC (félkövérrel az újak 2017-hez képest): Eagles, Bears, Saints, Rams, Seahawks, Cowboys

 

  • 2019-es PO – AFC (Vegas, félkövérrel az újak): Patriots, Chiefs, Browns, Colts, Chargers, Steelers 
  • 2018-es PO – NFC (Vegas, félkövérrel az újak): Eagles, Bears, Saints, Rams, Packers, Vikings

 

  • 2019-es PO – AFC (Renningan, félkövérrel az újak): Patriots, Chiefs, Browns, Colts, Steelers, Jets 
  • 2019-es PO – NFC (Renningan, félkövérrel az újak): Eagles, Lions, Falcons, Rams, Seahawks, Packers

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!