Connect with us

Érdekességek

Indokolatlan, de a Redskinsé a legdrágább támadósor a ligában

A Washington Redskins támadósoráról semmiképp sem jut az eszünkbe, hogy a legjobbak közt lenne a ligában. Azonban egyetlen egy csapat sem költ többet a támadóira, mint teszi azt a fővárosi csapat. Egészen pontosan 118,958,142 dollárt foglalnak idén a Redskins támadói a fizetési sapkából az overthecap.com oldal számításai alapján – utánuk a Colts, a Buccaneers, a Packers és a Raiders következik.

A kezdő így nézhet ki idén Washingtonban:

QB Dwayne Haskins
RB Adrian Peterson / Derrius Guice
WR1 Josh Doctson
WR2 Paul Richardson
Slot Trey Quinn
TE Jordan Reed
LT Trent Williams*
LG Ereck Flowers
C Chase Roullier
RG Brandon Scherff
RT Morgan Moses

*holdoutol, cserét kért

Ebből a névsorból Trent Williams és Brandon Scherff az, aki ligaszinten is magas szintet képvisel, illetve Jordan Reed, amennyiben egészséges tud lenni. Neki azonban ez nem jött össze karrierje során, több egyéb gondja mellett már hat agyrázkódást szenvedett, ráadásul az utóbbi két évben 19 meccsen csak 40 yardot átlagol és 4 TD-je van. Vele lehetett volna spórolni $6 milliót egy kivágás esetén, ehelyett $9,6 milliót foglal majd a sapkából. És ha már tight endek, azt sem értem, hogy a 35 éves Vernon Davisnek miért fizetnek $6,3 milliót…

Az elkapó trió sem valami fényes, a kezdő hármas összesen 8 szezont húzott le az NFL-ben, 90 meccs, ebből 51 kezdő meccs van a lábukban, és 77 (!)  jelenleg is aktív játékos van a ligában, akinek több yardja van karrierjében, mint hármuknak összesen. Fizetésben mondjuk csak Paul Richardsont lehet kiemelni, aki $7,2 milliót foglal a sapkából, tavaly 7 meccsen volt 262 yardja és 2 TD-je, előtte 4 év alatt 1302 yardja és 8 TD-je Seattle-ben – nem túl veretes számok.

Természetesen ezeken felül a legnagyobb tétel Alex Smith szerződése, a sérült irányító $20,4 milliót foglal a sapkából. Az ő sérülésére nyilván nem lehetett számítani, bár már a trade utáni hosszabbításnál is érhette kritika a csapatot ennek kapcsán (és nem is játszott jól tavaly). De ha ettől el is tekintünk, és le is vonnánk Keenum és Haskins idei cap számait, akkor is a top5-ben lenne a Redskins támadóoldali költekezés szempontból, miközben az emberállomány ezt egyáltalán nem indokolja.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!