Connect with us

Magyar foci

Kiváló egyéni teljesítményekkel megszerezte az ötödik kiemelést a Sharks!

Egészen látványos mérkőzést és kimagasló egyéni teljesítményeket hozott a Miskolc Steelers – Győr Sharks mérkőzés a HFL alapszakaszának zárásaként, ahol a cápák diadalmaskodtak 44-41 arányban, ezzel kiharcolták az ötödik kiemelést a rájátszásra.

Őrülten indult a találkozó, hiszen egyből onside kickkel kezdett a Sharks, azonban egyből vissza is adta a labdát, Ráthonyi Kende ugyanis fumble-t vétett. Nem volt sokáig a Steelersnél a labda, hiszen Andre Whyte dobott egy interceptiont Horváth Benedeknek (Morris Carson sérülése miatt Whyte irányított, de úgy tűnt, a wild card meccsre visszatérhet az import irányító), szóval a nagy labdabirtokláscserék után ismét jöhetett a Sharks, Dustin Hawke pedig megtalálta Andres Fernandezt, aki Szabó Martin elcsúszása miatt végig is tudott nyargalni, így vezetett a Sharks.

Az őrület nem ért véget, sőt. A fullbackként játszó Ellebie elindult, megállították, majd rögbisen hátradobta a labdát Whyte-nak, aki utána kvázi begyalogolt a célterületre. Ezután 1-1 interceptiont következett (Szegedi Kristóf, illetve Fernandez szerezte meg a labdát), majd a győri 1-es ismét elkapott TD-vel riogatott, ráadásul kifejezetten látványossal: vetődve kapta el a labdát Szabó Martin mellett/alatt.

Ezután Erik Ford következett a cápáknál, rövid időn belül két touchdownt kapott el, a kettő között pedig ismét egy sikeres onside kicket láthattunk a Győrtől, így már 28-7 volt a vendégeknek.

(Fotó: Facebook / Miskolc Steelers)

Nem dőlt el viszont a mérkőzés, hiszen a tavaly 1000 futott yardig jutó Whyte ma is megállíthatatlan volt, még a rendkívül hosszúra nyúló félidő vége előtt bejutott kétszer a célterületre, így 28-21 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A második félidő elején a Sharks egy mezőnygóllal növelte előnyét 10 pontosra, ez pedig – mint a végén kiderült – sorsdöntőnek bizonyult. Innentől ugyanis felváltva jöttek a hatpontosok, előbb Whyte passzolt Fenyvesi Csabának, majd Hawke Fordnak, ezután Whyte futott egyet, csak hogy aztán Fernandez növelje ismét a Sharks előnyét (44-35). A két perces figyelmeztetésen belülre érve Ellebie futott touchdownjával (és a blokkolt extrával) ismét hárompontosra csökkent a differencia, az onside kick és az azt követő védekezés viszont már nem hozott sikert a hazai csapatnak, így a Sharks harcolta ki az ötödik helyet az alapszakaszban.

Elképesztő egyéni statisztikákat hozott a találkozó, ugyanis Dustin Hawke átlépte a félezer passzolt yardot (504 egész pontosan), emellé pedig igazságosan kiosztott 3-3 TD-t Fernandeznek és Fordnak, előbbi 234-, utóbbi pedig 205 yardot szorgoskodott össze. A túloldalon Andre Whyte 211 yardot és 4 TD-t futott, illetve 87 yardot passzolt egy TD és 2 INT kíséretében (ha valaki számolja, akkor ez sorrendben 42.16, 41.4, 38.5 és 48.58 fantasy pontot jelent).

Ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy a Győr Sharks kaparintotta meg az ötödik kiemelést, így a Kijev Capitals ellen játszhat majd a wild card körben, ráadásul lehet, hogy hazai pályán teheti ezt (ez majd a szövetség döntéséből kiderül). A Miskolc Steelers pedig utazik majd Fehérvárra két hét múlva vasárnap.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!