Connect with us

Minden ami NFL

A liga öt legjobb elkapószekciója

Nyár van, az NFL tetszhalott, így nincs is jobb alkalom arra, hogy listákat állítsunk és megpróbáljuk megmondani a tutit. Ezúttal az NFL legjobb elkapószekcióit gyűjtöttük össze: azt az öt csapatot, ahol a legjobb elkapóötösök (WR, TE, RB) vannak.

 

 

 5. Minnesota Vikings
 WR: Steffon Diggs, Adam Thielen
 RB/TE: Kyle Rudolph, Irv Smith, Dalvin Cook,

 

Ha a legjobb elkapóduóról van szó, akkor elég nehéz jobbat mondani a Diggs-Thielen párosnál. Ketten együtt 2300 yardot és 18 TD-t tettek a közösbe, tökéletesen kiegészítik egymást, aranyélete van mellettük Kirk Cousinsnak. Kyle Rudolph is rendben van, a jobb tight endek közé tartozik, illetve Dalvin Cook is mutatott életjeleket, tavaly kis túlzással veszélyesebb volt a levegőben, mint a földön.

 

Az ötödik játékossal már bajban voltam, a korábbi első körös Laquon Treadwell továbbra is bust, illetve a futóposzton sincs senki, aki igazán jó lenne elkapásokban. Így az újonc Irv Smith került még be a keretbe, de egyelőre kvázi csak dísz, a Diggs-Thielen-Rudolph hármas miatt fért be a top 5-be a csapat.

 

 4. New Orleans Saints
 WR: Michael Thomas, Ted Ginn, Tre'Quan Smith
 RB/TE: Alvin Kamara, Jared Cook

 

A Saints és a Vikings között rengeteg a hasonlóság. A Saintst is egy trió, a Thomas-Kamara-Cook hármas juttatta ide, akik olyan jók együtt, hogy az utánuk jövő középszert is elviselik. Thomas jelenleg top 3-as elkapó, Kamara pedig ugyanezt képviseli a futóknál (és nem feltétlenül csak a levegőben): ketten együtt 1800  yardot és 13 TD-t gyűjtöttek. Melléjük érkezik még Cook, aki jelenleg top 10-es TE, vele kezdődik a névsor a közvetlen elit mögött, Ginn és Smith pedig korrekt iparosok.

 

Elkapókból ugyan nem áll olyan jól a Saints, mint a Vikings, de Thomast jobb elkapónak tartom, mint Diggst vagy Thielent, Jared Cook és Kamara pedig jobb, mint Rudolph és Dalvin Cook, ráadásul a Saintsnél

nincs eddig semmit nem bizonyító újonc.

 

 3. Los Angeles Chargers
 WR: Keenan Allen, Mike Williams, Travis Benjamin 
 RB/TE: Hunter Henry, Austin Ekeler

 

A Chargersnek nincs olyan jó elkapója, sem olyan jó futója, mint a Saintsnek, viszont ő az első a listán, aminek négy kiemelkedő játékosa is van. Keenan Allen top kaliber, illetve Mike Williams is kezd belejönni, ketten tavaly 1800 yardot és 16 TD-t szereztek, Henry egészségesen az egyik legtehetségesebb fiatal TE a ligában, Ekeler pedig az új Woodhead, nem sok nála jobb elkapó-futó. Az ötödik Travis Benjamin sem rossz, jobbnak tartom, mint Ginnt, vagy a két Smith, így ha egyénileg nem is, de egy komplett ötösként némileg jobbnak tartom a Chargers elkapószekcióját, mint a Vikingsét vagy a Saintsét.

 

 2. Los Angeles Rams
 WR: Brandin Cooks, Cooper Kupp, Robert Woods
 RB/TE: Gerald Everett, Todd Gurley

 

Az első csapat, ahol öt jó játékos van, ráadásul az egyetlen, ahol három jó elkapó fért be a kezdőbe. Ha mindenki egészséges, akkor a Cooks-Kupp-Woods hármasban benne van a potenciál, hogy mindhárman 1000 yardos szezont hozzanak – tavaly Cooks és Woods is 1200 yardot termelt, Kupp pedig nyolc meccs alatt 566-ot. Gurley elkapó kvalitásai is rendben vannak, ha a térde bírja, nagyon sokat dob az egységen, illetve Everett is jól játszik, csak keveset használják a fenti négyes miatt. Itt sincs Michael Thomas szintű sztár, de ehhez fogható ötös csak egy van a ligában.

 

 1. Cleveland Browns
 WR: Jarvis Landry, Odell Beckham 
 RB/TE: David Njoku, Kareem Hunt/Nick Chubb, Duke Johnson

 

A Browns olyan mint a Rams, csak sztárokkal. Beckham a liga egyik legjobb elkapója, Landry szintén top kategória, még mindig csak 22 éves Njoku az NFL egyik legtehetségesebb TE-je, Duke Johnson elkapásokban szintén elit kategória, mellettük pedig ott van még a Hunt – illetve az eltiltás idejére Chubb –, aki szintén pazar elkapó. A Browns mellett szólt még az is, hogy valamelyik futó helyére simán betehettem volna Rashard Higginst vagy Antonio Callawayt, akik simán hozzák a Gin-Smith-Benjamin szintet.

 

 +1 Kansas City Chiefs
 WR: Tyreek Hill, Sammy Watkins, Mecole Hardman
 RB/TE: Travis Kelce, Damien Williams

 

A Chiefs egy érdekes eset, ha Hill nem lesz eltiltva, akkor helye lehetne a top 5-ben – úgy, hogy időközben elveszítette Kareem Huntot. Utóbbi ligaelit, All-Pro szintű elkapó, Travis Kelce jelenleg talán a legjobb TE az NFL-ben, illetve jobb napjain Watkins is képes átlag feletti teljesítményre. Williamsnek eddig nem sok szerepe volt, de a szezon végén megmutatta, hogy nemcsak a földön, de a levegőben is használható, az újonc Mecole Hardman pedig egy Hill 2.0 lehet. Idén sem a kisegítőszemélyzeten fog múlni Patrick Mahomes sikeressége.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!