Connect with us

Minden ami NFL

A liga öt legjobb támadófala

Olvasói kérésre folytatjuk a legjobb (és legrosszabb) egységeket összegyűjtő sorozatunkat, ezúttal a támadófal lesz terítéken (egy futó teljesítményét is elsősorban a támadófal határozza meg, így velük külön nem fogunk foglalkozni). A legjobb és legrosszabb elkapószekciókról itt és itt írtunk.

 

 

 5. Tennessee Titans
 OT: Taylor Lewan, Jack Conklin
 iOL: Rodger Saffold, Ben Jones, Nate Davis

 

A Lewan-Conklin duó az egyik legjobb az NFL-ben, legjobb formájukban mind a ketten közel All-Pro szintűek, két ilyen játékossal szinte lehetetlen, hogy ne legyen jó egy egység (már csak a sérüléseknek kell elkerülniük őket). A top 5-höz azonban mégis kellett Saffold leigazolása, aki tavaly csak 29 nyomást engedett, így Ben Jones nyugodtan besegíthet majd az idei harmadik körös Nate Davisnek a jobboldalon. Marcus Mariota teljesítménye nem a támadófalon fog múlni, és a futójátékra sem lesz panasz.

 

 4. New England Patriots
 OT: Isaiah Wynn, Marcus Cannon
 iOL: Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason

 

Ameddig a támadófal edzője, Dante Scarnecchia a Patriotsban van, az egységnek mindig bérelt helye lesz a legjobbak között. A belső fal ligaelit, talán a legjobb az egész NFL-ben: hárman együtt összesen három sacket és mindössze 55 nyomást (23-16-16) engedélyeztek egész szezonban. Cannon is kiváló, ő két sack-kel és 24 nyomással hozta le a szezont, de különösebben Wynn miatt sem kell aggódni, hiába hagyta ki az újoncszezonját. Ha Scarnecchia a liga legjobban kereső tackle-jét tudta faragni Nate Solderből és Trent Brownból, akkor Wynnből All-Pro lesz.

 

 3. Pittsburgh Steelers
 OT: Alejandro Villanueva, Matt Feiler
 iOL: Ramon Foster, Maurkice Pouncey, David DeCastro

 

Nagyon minimális volt a különbség a Steelers és a Patriots között: konkrétan az, hogy DeCastrót top 3-as guardnak tartom, illetve nincs kvázi újonc a kezdőben. A belső fal itt is hibátlan, a Patriotshoz hasonlóan Fosterék is csak három sacket engedtek a szezonban, futáshoz pedig még jobban is blokkolnak, elég csak megnézni bármelyik Steelers-futó statisztikáit az elmúlt évekből. A fal két széle is rendben van, Villanueva évről évre jobb és eddig Feiler is jónak tűnik (tavaly 10 meccsen volt kezdő, karrierje során összesen 11-szer).

 

 2. Dallas Cowboys
 OT: Tyron Smith, La’el Collins
 iOL: Connor Williams, Travis Frederick, Zack Martin

 

A Cowboysnak hagyományosan remek támadófala van, és talán az egyetlen csapat, amelynek egészségesen három minimum top 5-ös, de inkább top 3-as játkosa van: Tyron Smith és Travis Frederick évek óta elit, Zach Martinról pedig nem túlzás azt állítani, hogy a liga legjobb guardja. Három ilyen játékos mellé gyakorlatilag mindegy kit teszünk, az a fal elit lesz – és pont emiatt nem lett első a Cowboys. Hiába a Smith-Martin-Frederick trió, Collins és Williams legjobb esetben is átlagos, tavaly ketten együtt 13 sacket engedélyeztek, pedig Williams csak 668 snapen játszott.

 

 1. Philadelphia Eagles
 OT: Jason Peters, Lane Johnson  
 iOL: Isaac Seumalo, Jason Kelce, Brandon Brooks

 

Az Eagles támadófala vitán felül a legjobb az egész ligában. Jason Kelce az elmúlt évek talán legjobb centere, tavaly összesen 10 nyomást engedett (0 sack), miközben futáshoz is kiválóan blokkol – a centerek Zach Martinja. Brandon Brooks is kiváló, ő 13 nyomást engedett tavaly (1 sack), és bár Lane Johnsonnak gyengébb éve volt tavaly, Jason Petersön pedig elkezdett látszani a kor (ketten együtt 70 nyomás és 7 sack tavaly), még így is az Eaglesé az egyik legjobb tackle-duó a ligában. Az egyetlen gyenge pont az egységben Isaac Seumalo, de ha még itt is elit játékos lenne, az már egyszerűen nem lenne fair – így is simán húzta be az első helyet egység.

 

 +1 Indianapolis Colts
 OT:  Anthony Castonzo, Braden Smith  
 iOL: Quenton Nelson, Ryan Kelly, Mark Glowinski

 

A top 5-ön kívül több csapatnak is kifejezetten jó támadófala van, de nekem a Coltsé tetszik a leginkább. Nincsenek kifejezetten hype-olt nevek az egységben (Nelsont leszámítva), ami ennek ellenére stabil és minden téren kiválóan dolgozik. A sérülékenység persze nagy probléma, tavaly egyedül Nelson játszotta végig a szezont, rajta kívül senkinek nem volt még 900 snapje sem, de egészségesen a liga egyik legjobb egysége védi Andrew Luckot. Azok után, hogy majdnem a karrierjébe került a pocsék fal, most nem lehet oka panaszra.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!