About the author

13 Comments

 1. 1

  András Riska Kiss

  Mikor kezdik a kollektív szerződés tárgyalását? Melyik szezon maradhat el, ha nem lesz megegyezés?

 2. 2

  katonadani

  már egyeztetnek, de egyébként a 2020-as szezon végéig van érvényben a jelenlegi

 3. 3

  András Riska Kiss

  Tehát nagy eséllyel ha nem lesz megegyezés akkor a 2021/22 szezon maradna el?

 4. 4

  katonadani

  nagy eséllyel nem marad el semmi, de ha nem egyeznek meg, akkor abba a szezonba nyúlik bele az egyezkedés

 5. 5

  Andras Daroczy

  4,56 milliárd forintot “erőszakolnak” rá.

  Ugye érzitek az iróniát abban amit írtatok?

 6. 6

  katonadani

  ahelyett, hogy megválaszthatná a csapatát, lakóhelyét és kapna kb 20-25 milliárd forintot

 7. 7

  Debreceni József

  Én nem nyúlnék a mostani rendszerhez, nagyon max annyit hogy egy játékost egyszer lehessen tagelni egy adott franchise-nak. Ha azalatt a szezon alatt meg tudnak egyezni, szuper, ha nem, legye FA a szezon végére.

 8. 8

  Sestertius

  Max 3 éves szerződések, teljesen garantált összegek (az újonc szerződés is)
  Nincs se ERFA se RFA tender se Fr TAG se 5. éves opció és “kész is”
  Ha holdoutolni akar valaki, akkor a teljes addigi fizetését vissza kell fizetnie büntetésként..
  Szerintem ebbe az irányba kéne elmenni (Cousins féle szerződés) így a játékosok is kaphatnak folyamatosan új szerződést (a teljesítményükkel arányosan) nem lesznek hisztik 2 évvel a szerződése vége előtt, jobban lekövethető a cap növekedése (és jobban is kalkulálható a cap space, nehezebb játszani vele, talán kiegyenlítettebb is lenne a liga, mert nem nagyon férne bele (max játékos lemondással) 1-2 évre szupercsapatokat létrehozni cap mágiával)
  Max annyival védeném a csapatot, hogy ha a lejáró játékosával nem tud megegyezni, akkor mondjuk évente 1 játékosnál matchelheti a másik csapattal kialkudott fizuját és kész

  Így tényleg azok a csapatok kerülnének jobb pozícióba ahol a játékos megfigyelés és a szakmai munka a legmagasabb szintű

 9. 9

  Debreceni József

  Az a baj hogy ezzel a draft fontosságát ásod alá. Minek felcserélni a jobb játékosokért, inkább várok három évet, ha lejárt a szerződése és beváltotta azt amit vártak tőle egyszerűen megkínálom egy jó szerződéssel. A legtöbb játékos amúgyis a karrierje második szakaszában teljesít a legjobban. Garantált rookie fizu már volt, nem vált be. Túl nagy a rizikó hogy agyonfizetsz egy bustot.

 10. 10

  Sestertius

  Ezért írtam, hogy minden csapat matchelhet 1-1 játékos szerződését (nyilván amit írtam azon lehet finomítani mondjuk évente 2 lehetőség, de a lényeg ez lenne).. ezzel ki lenne védve az, hogy a játékos ne annyit kapjon amennyit szerinte ér.. kimehet a piacra, tesztelheti az értékét és a más csapattal kialkudott szerődésért maradhat
  Olyan szinten nem “értéktelen” a draft, hogy az első 3 évben (ha jól draftolsz) akkor piaci árhoz képest olcsón a tiéd a játékos

 11. 11

  Sestertius

  Sztem a 4 éves rookie szerződés is hosszú, az 5. Éves opció meg egyenesen kicseszés.. (gyakorlatilag csak a top tehetségeknek hívják le, viszont tőlük meg elvesznek így több milliót)
  Továbbá végtelenül idegesítő a Julio Jones féle hisztizés 3!!!! Évvel a szerződés lejárta előtt… hát bakker.. minek írtál alá ennyire, ha meg aláírtál akkor ne rinyálj.. (esetleg lehetne cap százalékhoz igazított fizu még e miatt megoldás)

 12. 12

  Debreceni József

  A 4 illetve a 4+1 az első körösöknek szerintem nem sok, így több ideje van a franchise-nak egyrészt eldönteni hogy megérte-e az az első kör annó illetve megegyezni az új szerződés részleteiről. A hisztit én sem értem. Aláírtad? Akkor dolgozz meg azért a pénzért. Nem kéne elmenni az NBA irányába ahol a játékosoknak sokkal nagyobb hatalmuk van a sorsuk felett, gyakorlatilag a tulajok sokszáz millióiról döntenek az aláírásukkal. A csapatok részéről meg a többszöri tag-elést nem engedném, lassan arra megy ki a játék hogy jó szezonod van kapsz egy taget, ha megint jó akkor megint aztán ha nem adja ki azalatt a két év alatt vagy kivágnak vagy kapsz egy előnytelen szerződést. Ez sem fair. Az első 4-5 év kedvezzen a franchise-nak, a második 4-5 év a játékosnak (már ha letett valamit az asztalra), a harmadik x év azaz egy esetleges harmadik szerződés meg kedvezzen mindkét félnek (1+1, 2+1 sok ösztönzővel). A többi meg csak hab a tortán?

 13. 13

  Tizenkettes

  Ebben O’Briannek adok igazat. Clowney ahhoz képest, ahogyan annak idején beharangozták, hogy minden idők egyik legjobb prospectje a posztján, ahhoz képest nem lett akkora durranás. A kulcs a szövegben, hogy a jobb pass rusherek mennyit kapnak. De Clowney megérne ennyit? Szerintem nagyon jó neki ez a “ráerőszakolt” FT.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team