Connect with us

Hír

Elhunyt Jared Lorenzen, aki segített Eli Manningnek a helmet catch játékban

Mindössze 38 éves korában elhunyt a Giants korábbi irányítója, Jared Lorenzen, aki múlt héten egy fertőzés következtében került kórházba, máj- és szívgondokkal.

Lorenzen volt az NFL legnehezebb irányítója, visszavonulása után 227 kilós is volt saját elmondása szerint, súlya pedig egészségügyi problémákat is okozott nála.

Korában az egyik legjobb gimis irányító volt, majd a Kentucky Egyetemen is elég jól ment neki a játék, a suli legtöbb yardot és TD-t passzolt irányítójaként indult a draftra. Az NFL-ben már nem sok babér termett neki, két évig volt Eli Manning cseréje a Giantsnél és a Coltsnál is eltöltött egy kis időt.

A 2007-es Giantsben nem sok szerepe volt a pályán, az első két fordulóban volt 8 passzkísérlete két óriási vereség végén, majd egyetlen snapet sem játszott a szezon hátralevő részében. Mégis kulcsfontosságú szerepe volt a Super Bowl megnyerésében. Az év során ő segítette Eli Manninget egy gyakorlat során, aminek köszönhetően létrejöhetett a Super Bowlok történetének egyik, ha nem a legikonikusabb játéka, a helmet catch, ami végülis megakadályozta, hogy a Patriots veretlen szezont produkáljon.

Minden edzésen az irányítók zaklatták Manninget, arra kényszerítve, hogy kiszabaduljon a potenciális védők szorításából. Manning pedig pontosan ezt tette, mielőtt feldobta David Tyreenak a labdát, aki a sisakjának segítségével kapta el azt. Eli a fenti videóban elmondja, hogy nagy segítség volt számára Lorenzen, aki magas szinten művelte ezt a gyakorlatot, és tényleg olyan érzése volt, hogy defenseive tackle-ök próbálják sackelni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!