Connect with us

Hír

Ma rendezik a Supplemental Draftot, öten is jelentkeztek

Ma magyar idő szerint 19 órakor rendezik a Supplemental Draftot, amire azok a játékosok nevezhetnek, akik nem neveztek a rendes draftra, azonban később kiderült, hogy a jövő évi egyetemi szezonban nem léphetnek pályára. Általában tehát eltiltott vagy kirúgott játékosokról van szó, lényegében balhés természetűekről.

A supplemental drafton a csapatok nagyjából az adott évi draftsorrendben választhatnak (kicsit pontosabban három csoportra osztják őket tavalyi győzelmeik száma alapján, és az NBA-ben ismert lottós módszerrel alakítják ki a sorrendet a csoportokon belül). Pontosabban licitálhatnak, hiszen minden csapat kvázi vakon beadhat egy cetlit, hogy melyik körös pickjével szeretné kiválasztani az adott játékost és reméli, hogy senki sem ad magasabb választási jogot. De nincs ám ingyen a móka, ugyanis ha a csapat megkapja a játékost, akkor fel kell áldozni a jövő évi drafton egy azonos körös picket.

A három leghíresebb supplemental draft pick az utóbbi időből Ahmad Brooks, Terrelle Pryor és Josh Gordon, de a Hall of Famer Cris Carter is így talált magának anno csapatot. Tavaly ketten is elkeltek, Sam Beal (CB) a Giantshez került egy harmadik körért cserébe, Adonis Alexander (CB) pedig a Redskinshez egy hatodik körös cetliért.

Idén öten is jelentkeztek a supplemental draftra:

  • Jalen Thompson, DB, Washington State
  • Marcus Simms, WR, West Virginia
  • Shyheim Cullen, LB, Syracuse
  • Devonaire Clarington, TE, Northland
  • Bryant Perry, DB, St. Francis

Közülük viszont csak Thompson és Simms várható, hogy elkel a középső-hátsó körök valamelyikében. Akit nem választanak ki, automatikusan szabadügynök lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!